Ουζερί Τσιτσάνης
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 125'

Η περίληψη:
Η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη Συννεφιασμένη Κυριακή.



Καλή σου νύχτα κυρ-Αλέξανδρε - Good night Mr. Alexander
Βιογραφική
Διάρκεια: 54'

Η περίληψη:
Πρόκειται για τηλεοπτική δραματοποιημένη παρουσίαση μερικών από τα πιο γνωστά έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από μια ομάδα ηθοποιών η οποία ταξιδεύει στη γενέτειρα του συγγραφέα. Παράλληλα με τη δραματοποίηση αυτή, επιχειρείται ανασύσταση στιγμών του μοναχικού βίου του μεγάλου σκιαθίτη συγγραφέα. Στην τηλεόραση προβλήθηκε πρώτη φορά στις 25 Μαρτίου του 1981 και διανέμεται στη μεγάλη οθόνη το 2015.



Carol
Εποχής
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Νέα Υόρκη, δεκαετία του 1950. Η 20χρονη Therese Belivet εργάζεται ως υπάλληλος σε εμπορικό κέντρο του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο ολοκληρωμένη ζωή, όταν στο διάβα της έρχεται η Carol Aird, μια σαγηνευτική γυναίκα, αιχμάλωτη σε έναν μοναχικό γάμο. Καθώς μεταξύ τους ανάβει άμεσα μια φλόγα, η αθωότητα της πρώτης τους συνάντησης θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο βαθύ. Καθώς όμως η Carol καταφέρνει να χωρίσει, ο Harge, ο σύζυγος της, απειλεί να τη βγάλει ανίκανη ως μητέρα όταν η σχέση της με την Therese αποκαλύπτεται.



Mune, le Gardien de la Lune - Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 83'

Η περίληψη:
Όταν ένας τραγοπόδαρος με το όνομα Μιουν γίνεται ο Φύλακας της Σελήνης, η μικρή πείρα του τον προδίδει και λαμβάνει χώρα ένα ατύχημα που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τόσο τη Σελήνη, όσο τον Ήλιο. Την ίδια ώρα, ένας διεφθαρμένος τιτάνας, ο Νεκρός, θέλει τον Ήλιο δικό του και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την ισορροπία ημέρας και νύχτας. Τώρα, με τη βοήθεια ενός κέρινου παιδιού, της Γκλιμ, κι ενός πολεμιστή, του Σοχόν που τώρα φυλάει τον Ήλιο, ξεκινά ένα απίθανο ταξίδι για να πάρει τον Ήλιο πίσω και να αποκαταστήσει τη Σελήνη στη θέση που της αρμόζει στον ουρανό.