Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, επανακυκλοφορούν αναμορφωμένα τα βιβλία της Σοφίας Ζαραμπούκα, από τη Σειρά «ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ» και του «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ.
Στη γνωστή και αγαπημένη σειρά της «ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ» κυκλοφόρησαν δύο νέοι τίτλοι, Ηρακλής - οι άθλοι του δεν τελειώνουν ποτέ και Οιδίποδας, Επτά επί Θήβας, ενώ ξεκίνησε η επανέκδοση των υπόλοιπων 10 τίτλων με νέα εικονογράφηση και νέα εκδοτική μορφή, με προσθήκη σελίδων για να παίξει το παιδί δημιουργικά με τη μυθολογία.
Η σειρά του «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ», επίσης, σταδιακά ανανεώνεται εκδοτικά και σε κάθε βιβλίο περιλαμβάνεται και η θεατρική διασκευή του έργου.

Το έργο της Σοφίας Ζαραμπούκα, επικεντρώνεται στο παιδικό βιβλίο και περισσότερο στις διασκευές αρχαίων έργων για παιδιά, όπου ζωγραφιές συνδυασμένες με απλό και άμεσο λόγο αθροίζονται σ’ ένα έργο αισθητικής παιδείας.

Η ίδια αναφέρει για την ανανεωμένη επανέκδοση αυτών των βιβλίων:
«Ξεκινώντας να σχεδιάσω τη «ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» για τις ανάγκες μιας σειράς κινούμενου σχεδίου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών που παράγεται από την εταιρεία ΙTHACAN MYTHOLOGIES στο εξωτερικό, αισθάνθηκα την ανάγκη να ανανεώσω την παλιά εικονογράφηση των βιβλίων, γιατί τα χρόνια πέρασαν (40 από την πρώτη έκδοση) και είναι άλλες οι προσλαμβάνουσες και οι αναφορές.
Σχεδιάστηκαν περίπου 200 νέες σελίδες που κοσμούν τη σειρά των βιβλίων «ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 1-12» και θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Ήδη κυκλοφορούν οι πρωτοεμφανιζόμενες «ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ 11 και 12», όπως επίσης και οι «ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ 1 και 5».
Σ’ αυτή την εικονογράφηση τα περισσότερα θέματα αναφέρονται σε αρχαία έργα τέχνης, αγγεία, γλυπτά κλπ.
Τα παιδιά συνδέονται με τα σχέδια των βιβλίων, τα αντιγράφουν και μένουν χαραγμένα στη μνήμη τους. Εμμέσως οι εικόνες αυτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια οικειότητα με το λαμπρό παρελθόν μας. Για το μελαγχολικό παρόν μας προσφέρονται χρώματα, αστεία και διασκεδαστικές υπερβολές. Στις τελευταίες σελίδες κάθε βιβλίου προτείνονται παιχνίδια βασισμένα σε μουσειακό υλικό. Από κοντά και ο «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ» επανεκδίδεται σε νέα μορφή, με τα έργα ΠΛΟΥΤΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ και ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, με ενσωματωμένη τη θεατρική διασκευή κάθε έργου, μια και η πείρα έδειξε ότι μετά το διάβασμα αυτά τα έργα καταλήγουν στη θεατρική σκηνή του σχολείου.»