Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Η αυθεντική ερµηνεία των συνθέσεων των Στράους, αλλά και των έργων άλλων µεγάλων συνθετών, µαζί µε τα κόκκινα φράκα των µουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήµα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας στις θριαµβευτικές εµφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσµο.

Η Ορχήστρα επανιδρύθηκε το 1977, για να συνεχίσει αυτή τη σπουδαία παράδοση. Οι εξαίρετοι µουσικοί της Ορχήστρας µε τα ίδια κόκκινα φράκα των προγόνων τους, συνεχίζουν να ερµηνεύουν τις αυθεντικές συνθέσεις των Στράους, αλλά και έργα των Λέχαρ, Κάλµαν κ.ά. δηµιουργώντας µια νέα ιστορία θριαµβευτικών παραστάσεων.

Aπό την επανίδρυσή της το 1977 και µετά - είχε διαλυθεί µε τον θάνατο του υιού Στράους, η «Wiener Johann Strauss-Capelle» έχει δώσει πάνω από 3.000 επιτυχηµένες παραστάσεις σε περίπου 50 χώρες. Μεταξύ αυτών, σε µερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών του κόσµου: Suntory Hall Tokyo, Symphony Hall Osaka, Chicago Symphony Hall, Kennedy Center, Concert Hall Shanghai.