"Αν ήξερα αλλιώς να σ' αγαπώ" της Γιόλας Δαμιανού-Παπαδοπούλου

Το πάθος της για τον χορό κράτησε τη Γιολάντα μακριά από τις οικογενειακές επιχειρήσεις, παρόλο που ήταν βαθιά επιθυμία του πατέρα της να τον διαδεχθεί. Προτίμησε να ακολουθήσει το όνειρό της: Μουσική Ακαδημία, Laban Dance Centre, και μετά… κατάκτηση όλων των μουσικών σκηνών του κόσμου!
Μα ένας κεραυνοβόλος έρωτας ορμά σαν τυφώνας στον δρόμο της εκτροχιάζοντας τη ζωή της και θέτοντας υπό αίρεση τους στόχους της. Ένας έρωτας αντιφατικός, επίμονος, αντίθετος προς τις αρχές της, ένας έρωτας εκμαυλιστής την εξουσιάζει, κι αυτή, ανυπεράσπιστη, ακολουθεί πειθήνια τις προσταγές του.
Τι είναι εκείνο που κάνει μια γυναίκα έξυπνη, χαρισματική και επιτυχημένη να αισθάνεται μπερδεμένη και ανασφαλής; Γιατί η Γιολάντα έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, στις δικές της αξίες, και αφέθηκε να εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό που πίστευε πως είναι ευτυχία;
Απ’ όλους τους δικούς της ανθρώπους μόνο ο παιδικός της φίλος Στέφανος μπόρεσε να προβλέψει την εξέλιξη αυτής της σχέσης, γιατί μόνο αυτός ήταν ικανός να της προσφέρει την αγάπη που της άξιζε.
Η κάθαρση θα είναι για όλους τραγική…

"Το ταξίδι της ελπίδας" της Μαρίας Τζιρίτα

Πειραιάς 1967. Το πλοίο Ελπίς σαλπάρει για Αυστραλία, μεταφέροντας εκατοντάδες διαφορετικούς ανθρώπους με μια κοινή ελπίδα∙ μια καλύτερη ζωή. Ανάμεσά τους και η Ελπίδα, που ταξιδεύει με πλαστή ταυτότητα, κουβαλώντας μαζί της το φρικτό μυστικό της. Ένας ώριμος επιχειρηματίας, πρώην ναυτικός, ο γοητευτικός γιατρός του πλοίου, μια απελπισμένη γυναίκα που αναζητά το παιδί της στη μακρινή ήπειρο, μια νεαρή κοπέλα που πηγαίνει στην Αυστραλία να παντρευτεί χωρίς τη θέλησή της είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα γνωρίσει κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και που θα σημαδέψουν τη ζωή της για πάντα.
Άραγε θα καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι της λύτρωσης και της ευτυχίας ύστερα από τριάντα ολόκληρες μέρες μέσα σ’ αυτό το πλοίο; Διασχίζοντας ωκεανούς, γνωρίζοντας για πρώτη φορά εξωτικά μέρη και άγνωστους πολιτισμούς, θα καταφέρει να απαλλαγεί από όσα την κρατούν δέσμια στο σκοτεινό παρελθόν της;
Θα το ανακαλύψετε σαλπάροντας μαζί με την Ελπίδα στο συναρπαστικό της ταξίδι…

"Τραγούδι δίχως λόγια" της Φανής Πανταζή

Η όμορφη Στεφανία είχε γεννηθεί κάτω από πολύ λαμπρό άστρο. Πολλά τα χαρίσματα που της έδωσε η φύση, αλλά εκείνο που την έκανε να ξεχωρίζει ήταν η μαγευτική φωνή της.
Με όπλα το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την πίστη στο ταλέντο της, επιβάλλεται από πολύ νωρίς στον χώρο της μουσικής και συγχρόνως γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Για τη Στεφανία δεν υπάρχουν όρια. Η ευτυχία της είναι απόλυτη. Αστέρι του τραγουδιού και βασίλισσα της καρδιάς του Μάριου, του εμπνευσμένου στιχουργού, φτάνει στο απόγειο της δόξας. Τώρα έχει τα πάντα: αγάπη, φήμη, χρήμα…
Κι όμως! Ο δαίμονας της απληστίας τη σπρώχνει σε ολοένα και πιο ολισθηρά μονοπάτια. Τυφλωμένη από τα φώτα της επιτυχίας, αρχίζει να παρασύρεται από το ύπουλο παιχνίδι του ανταγωνισμού που, αργά και σταθερά, την οδηγεί στην καταστροφή.
Ένας ένας αρχίζουν να απογοητεύονται όσοι πίστεψαν σ’ αυτήν και την αγάπησαν στ’ αλήθεια: ο Μάριος και η κόρη τους, ο δάσκαλός της, η μητέρα της, ο αδελφός της, η πιο καλή της φίλη…
Πόσο εύκολο είναι άραγε να ξεχωρίσει ο άνθρωπος αυτά που αξίζουν πραγματικά στη ζωή; Και τι συμβαίνει την ημέρα που η Στεφανία ανακαλύπτει ότι έχει χάσει τα πάντα;

"Οι Φωτεινοί 3: Οπάλιος" της Jennifer L. Armentrout

Έπειτα από όλα όσα συνέβησαν, δεν είμαι πλέον η ίδια Κέιτι. Είμαι διαφορετική… και δεν ξέρω τι θα σημαίνει αυτό τελικά. Κάθε βήμα προς την ανακάλυψη της αλήθειας μάς οδηγεί στο μονοπάτι της κρυφής οργάνωσης που πειραματίζεται στα εξωγήινα υβρίδια, και συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο τι είμαι ικανή πλέον να κάνω. Ο θάνατος παραμονεύει ένα αγαπημένο πρόσωπο, βοήθεια έρχεται από την πιο απίθανη πλευρά, και φίλοι γίνονται οι χειρότεροι εχθροί, αλλά εμείς δε γυρνάμε πίσω. Ακόμη κι αν τελικά οι κόσμοι μας καταστραφούν για πάντα.
ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!





"Ήμουν εδώ" της Gayle Forman

Όταν η κολλητή της, η Μεγκ, καταπίνει δηλητήριο, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μόνη της, η Κόντι είναι απαρηγόρητη.
Η Κόντι μοιραζόταν τα πάντα με τη Μεγκ. Πώς δεν είχε καταλάβει τίποτε; Όταν, όμως, πηγαίνει στο κολέγιο της Μεγκ για να μαζέψει τα πράγματά της, ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά που δεν της είχε πει. Για τους συγκατοίκους της∙ για τον Μπεν Μακάλιστερ, το αγόρι με την κιθάρα, το σαρκαστικό χαμόγελο και τα μυστικά του∙ και για ένα κλειδωμένο αρχείο στον υπολογιστή που, όταν καταφέρνει να το ανοίξει, θα την κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα πίστευε ότι ήξερε για τον θάνατο της φίλης της.
Μια συγκινητική ιστορία για την αξία της οικογένειας και για το πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει μια απώλεια και να προχωρήσει στη ζωή του.


"Γιατί ο Όμηρος έχει σημασία" του Adam Nicolson

Γιατί έχει σημασία ο Όμηρος; Τα έπη του μπορούν ακόμη και σήμερα να μας μιλήσουν για τον ρόλο της μοίρας στη ζωή, για τη σκληρότητα, για την ανθρωπότητα και τις αδυναμίες της, αλλά το γιατί παραμένει μυστήριο. Πώς μπορεί κάτι τόσο μακρινό να είναι οικείο;
Ο Άνταμ Νίκολσον εξηγεί γιατί αυτά τα αρχαία ποιήματα έχουν τόσο πολλά να πουν για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, να αγαπάς, να χάνεις, να γερνάς και να πεθαίνεις. Το βιβλίο του είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις παλιότερες ιστορίες που έχουν διασωθεί – την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Γινόμαστε μάρτυρες ενός δείπνου στο Παρίσι του 19ου αιώνα που προκάλεσε έριδες και παρακολουθούμε τον Κητς να βρίσκει στην ομηρική μετάφραση του Τσάπμαν την έμπνευση να ταξιδέψει στα «βασίλεια του χρυσού». Πηγαίνουμε στη Βοσνία τη δεκαετία του 1930, παρέα με τον Μίλμαν Πάρι, τον «θεό» των ομηρικών σπουδών∙ ταξιδεύουμε στην Ισπανία για να επισκεφτούμε την πιθανή είσοδο στον Άδη∙ φτάνουμε μέχρι την Τροία, την Ουκρανία, τη Συρία και τα νησιά της Μεσογείου∙ και βιώνουμε την πιο αρχαία εμπειρία, εκείνη της ανοιχτής θάλασσας, σε νηνεμία και τρικυμία.
Μιλώντας για πατεράδες και γιους, για άντρες και για γυναίκες, για την αναγκαιότητα της αγάπης και τη βιαιότητα των πολεμιστών, για την ειρήνη και τον πόλεμο, για τα νιάτα και τα γηρατειά, ο Όμηρος είναι η φωνή της Ευρώπης, σκοτεινή σαν τη μαυροδάφνη και λαμπερά ζωντανή όσο ποτέ.

"Τα επτά θαύματα του κόσμου (Βιβλίο IV): Η κατάρα του βασιλιά" του Peter Lerangis

ΤΡΕΙΣ ΜΑΧΕΣ
Ο Τζακ Μακ Κίνλεϊ πέρασε απίστευτες δοκιμασίες για να καταφέρει να σώσει τον εαυτό του, τους φίλους του και τον κόσμο. Αφού νίκησαν τον Κολοσσό της Ρόδου, ανακάλυψαν τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας και γλίτωσαν από νεκροζώντανους, ο Τζακ και οι φίλοι του κατόρθωσαν να πάρουν τρία από τα επτά Λόκουλι για να χάσουν και πάλι το ένα. Τώρα πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τη δύναμη που θέλει να τους καταστρέψει.
ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ Ο Τζακ και οι φίλοι του πρέπει να ανακαλύψουν τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, αλλά ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους Μάσα, μια οργάνωση που χρησιμοποιεί τα Λόκουλι για κακούς σκοπούς και έχει πείσει τον Μάρκο να συμμαχήσει μαζί της. Ο Τζακ, η Άλι και ο Κας έχουν απέναντί τους μια τέταρτη πρόκληση: το χαμένο Άγαλμα του Δία.
ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ
Καθώς ο χρόνος κυλάει, οι ήρωές μας τα βάζουν με θεούς και ξαναζούν παλιές μάχες. Εχθροί γίνονται φίλοι και ξαφνικές νίκες μετατρέπονται σε ήττες, καθώς πλησιάζει το τέλος.
ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
Το τέταρτο μέρος της καταιγιστικής σειράς του Πίτερ Λεράντζις.

"Ο άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον παράδεισο" του Ντίνου Γιώτη

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Άγγελος, μαζί με χιλιάδες συμμαθητές του, κατέβηκε στους φλογισμένους δρόμους της Αθήνας. Για να απαντήσουν στη βαρβαρότητα των αστυνομικών, στην υποκρισία των πολιτικών και στον εκμαυλισμό μιας κοινωνίας που αργοπέθαινε. Εκείνη την άγρια νύχτα του Αγίου Νικολάου βρέθηκε για πρώτη φορά από το πεδίο της θεωρίας στο πεδίο της μάχης, και όταν εκσφενδόνισε την πρώτη του μολότοφ, ήταν σαν να περνούσε, με μια τελετουργική κίνηση, οριστικά στον κόσμο της ενηλικίωσης.
Συνεπαρμένος από τον ρομαντισμό της νιότης, αναζητούσε ανάμεσα στα οδοφράγματα και στις φωτιές, όπως και τα χιλιάδες παιδιά της τάξης του με τα sneakers και τα hoodies, μια απάντηση σε όσα τον έκαιγαν βαθιά μέσα του. Μια απάντηση σε όσα δεν έβρισκε στα βιβλία. Και τότε συνειδητοποίησε πως, όπως έλεγε και ένα σύνθημα για εκείνες τις ημέρες, ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση. Φοιτητής πια, άρχισε να απομακρύνεται από το σπίτι του. Και όταν τηλεφωνούσε καμιά φορά, το έκανε πάντα με απόκρυψη. Μέχρι που χάθηκε.
Τον Φεβρουάριο του 2012, τις μέρες που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν οργισμένοι στους δρόμους απέναντι στα ανθρωποφάγα μνημόνια, οι γονείς του Άγγελου ακούνε εμβρόντητοι στο δελτίο των οκτώ πως το παιδί τους καταζητείται ως ληστής τραπεζών και επικίνδυνος τρομοκράτης.
Ο καταζητούμενος Άγγελος ακροβατεί πλέον στην κόψη της ζωής του: Αν ο Δεκέμβριος ήταν ερώτηση, τότε ο Φεβρουάριος ήταν απάντηση;

"Συντριβή" της Karin Slaughter

Όταν ανακαλύπτεται το νεκρό σώμα μια νεαρής γυναίκας στα παγωμένα νερά της λίμνης Γκραντ, ένα σημείωμα κάτω από έναν βράχο στην όχθη αποκαλύπτει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αλλά σύντομα γίνεται φανερό πως η γυναίκα έχει πέσει θύμα άγριας δολοφονίας, μια υπόθεση στην οποία βρίσκεται μπλεγμένη χωρίς τη θέλησή της η ιατροδικαστής Σάρα Λίντον. Ο βασικός ύποπτος ζητά απεγνωσμένα να τη συναντήσει, αλλά όταν εκείνη φτάνει στο αστυνομικό τμήμα, τον βρίσκει νεκρό στο κελί του με τις λέξεις «Δεν ήμουν εγώ» γραμμένες στον τοίχο. Κάτι στην ομολογία του δεν κολλάει, και η Σάρα καλεί σε βοήθεια τον ειδικό πράκτορα Γουίλ Τρεντ. Η κατάσταση, όμως, δεν είναι εύκολη. Ο Γουίλ πέφτει σ’ ένα τείχος σιωπής. Η κομητεία Γκραντ είναι μια κλειστή κοινότητα με δεσμούς και σχέσεις που φτάνουν πολύ βαθιά. Και δυστυχώς, ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να πει την αλήθεια για το τι συνέβη είναι νεκρός.