Hrutar - Δεσμοί αίματος
Δραματική
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Σε μια απομονωμένη ισλανδική κοιλάδα, ο Gummi και ο Kiddi ζουν αχώριστοι, φροντίζοντας τα πρόβατα τους. Το κοπάδι τους θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας, και συχνά βραβεύονται για τα κριάρια τους που κουβαλούν μια αρχαία κληρονομιά. Παρότι όμως μοιράζονται τη ζωή τους ως αδέλφια, ο Gummi και ο Kiddi δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Όταν μια φονική ασθένεια χτυπάει το κοπάδι του Κίντι, ολόκληρη η κοιλάδα βρίσκεται σε πανικό. Οι αρχές αποφασίζουν να εξοντώσουν όλα τα πρόβατα για να περιορίσουν την επιδημία. Αλλά αυτό για τους ντόπιους αγρότες συνεπάγεται με θάνατο, μια και τα πρόβατα είναι η μόνη τους πηγή εισοδήματος, και πολλοί εγκαταλείπουν τη γη τους. Όχι όμως και οι δύο «φίλοι». Ο καθένας τους αντιμετωπίζει την κατάσταση με τον δικό του τρόπο: ο Kiddi με την καραμπίνα του, και ο Gummi με την οξυδέρκεια του. Όταν οι αρχές πλέον τους στριμώχνουν, είναι φανερό ότι τα δύο αδέλφια πρέπει πια να συμμαχήσουν αν θέλουν να διατηρηθεί η παράδοση ων και γενεών.



Νοτιάς
Δραμεντί
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια κι όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.



Secret in their eyes - Το μυστικό στα μάτια τους
Μυστηρίου
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Δύο ερευνητές του FBI, ο Ray και η Jess, μαζί με την εισαγγελέα Claire βλέπουν τα πόδια τους να κόβονται στα δύο, όταν η νεαρή κόρη της Jess βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη, δίχως να υπάρχει φανερή αιτία ή κίνητρο. 13 χρόνια περνούν και μετά από την παθιασμένη αναζήτηση του Ray για τον φονιά, εμφανίζεται ένα φως στην υπόθεση που μπορεί να την κλείσει. Κανείς, όμως, δεν είναι προετοιμασμένος για όσα θα συμβούν.