Η Universal έχει προγραμματίσει, την άνοιξη, να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους της τριλογίας του "Fifty Shades", έχοντας ήδη υπογράψει με τα πρώτα μέλη του cast, με τους Dakota Johnson και Jamie Dornan να επιστρέφουν στους ρόλους τους ως Anastasia και Christian αντίστοιχα. Με τη σειρά τους, οι Luke Grimes, Eloise Mumford και Max Martini, υπέγραψαν και εκείνοι, οπότε θα τους δούμε για μία ακόμα φορά να ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες με τους οποίους μας συστήθηκαν, έχοντας μάλιστα λίγο περισσότερο κινηματογραφικό χρόνο στη διάθεσή της, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέγονται.

Η σκηνοθεσία της δεύτερης ταινίας θα περάσει στα χέρια του James Foley, ύστερα από τις τεράστιες κόντρες και διαφωνίες που προέκυψαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης, ενώ στην παραγωγή θα βρεθούν οι Michael De Luca και Dana Brunetti, εκτός από τους James και Marcus Viscidi. Το σενάριο θα υπογράφουν από κοινού οι Niall Leonard και James, κάτι που θα φανεί στο μέλλον κατά πόσο ήταν σοφή επιλογή, δεδομένου ότι η James αποδείχτηκε εξαιρετικά παρεμβατική και μάλιστα, όχι με την καλή έννοια.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που έπρεπε να διευθετηθεί προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας, δεν ήταν άλλη από το να βρεθεί ποια ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Elena Lincoln, γνωστή στους fans της τριλογίας της James ως Mrs. Robinson, νυν συνεργάτη του Christian, κολλητή φίλη της μητέρας του, αλλά και της γυναίκας εκείνης που τον μύησε στον κόσμο του BDSM. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα της Variety, η Kim Basinger είναι τελικά εκείνη που κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο, μια επιλογή που φαίνεται να έχει βρει αρκετά θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το οποίο και την σχολιάζει -μέχρι στιγμής- με τα καλύτερα λόγια. Αν πράγματι είναι, θα φανεί στο αποτέλεσμα, κάτι για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2017.