Creed - Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου
Δραματική
Διάρκεια: 133'

Η περίληψη:
Ο Adonis Johnson δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών, Apollo Creed, ο οποίος κι απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι, ο Adonis αποφασίζει να πάει στη Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Apollo Creed με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ Rocky Balboa. Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Adonis εντοπίζει τον Rocky και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Rocky θα δει στον Adonis τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Apollo, τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ. Με τον Rocky στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Adonis θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή την ώρα του μεγάλου αγώνα;



The Danish girl - Το κορίτσι από τη Δανία
Εποχής
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Η ιστορία τοποθετείται στην δεκαετία του 1920 στην Κοπεγχάγη, και ακολουθεί τον γεννημένο στη Δανία καλλιτέχνη Einar Wegener, ο οποίος όταν πόζαρε για χατίρι της ζωγράφου συζύγου του, Gerda, με γυναικεία ρούχα, ένιωσε να τον κατακλύζει μια πρωτοφανή επιθυμία. Σταδιακά άρχισε να νιώθει την ανάγκη αλλαγής φύλου, θέτοντας στη γυναίκα του το ερώτημα: «Τι κάνεις όταν κάποιος που αγαπάς θέλει να αλλάξει;» Μετά από μια σειρά πειραματικών για την εποχή χειρουργικών επεμβάσεων, ο Einar Wegener κατάφερε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, αλλάζοντας και το όνομα του σε Lili Elbe.



The boy
Τρόμου
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Η Greta είναι μια νεαρή από τις Η.Π.Α., που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια. Η Greta αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.



Mediterranea
Δραματική
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Ο Ayiva πρόσφατα άφησε το σπίτι του στην Μπουρκίνα Φάσο για να αναζητήσει τρόπους να θρέψει τη αδελφή και την κόρη του. Εκμεταλλεύεται τη θέση του σε μια παράνομη οργάνωση διακίνησης ανθρώπων, για να φύγει αυτός κι ο φίλος του από την Αφρική. Βρισκόμενος στην Ιταλία, θα καταφέρει να προσαρμοστεί, αλλά όταν ξεκινούν εντάσεις με την τοπική κοινωνία, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αποφασισμένος να κάνει τη ζωή του να κυλίσει και πάλι ομαλά, παίρνει μια μεγάλη απόφαση, με κάθε πιθανό κόστος.



Interruption
Σινεφίλ
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μία μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.



Alvin and the Chipmunks: The road chip - Ο Άλβιν και η παρέα του: Σκίουροι στον δρόμο
Κωμωδία φαντασίας
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Μετά από μια σειρά ανόητων παρεξηγήσεων, ο Alvin, ο Simon και ο Theodore πιστεύουν ότι ο David είναι έτοιμος να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του στη Νέα Υόρκη… και να τους παρατήσει. Έχουν μπροστά τους μονάχα τρεις ημέρες για να σταματήσουν την πρόταση, αλλά για αυτό πρέπει να κάνουν ένα μακρινό οδικό ταξίδι.



Le tout nouveau testament - Η oλοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!
Κωμωδία Φαντασίας
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό σαν όλα τα άλλα πρόσωπο που ζει στο Βέλγιο. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος, δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η κόρη του, Ea, πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» να είναι κλειδωμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλες. Μέχρι μια μέρα όπου η Ea αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, χακεύοντας τον υπολογιστή του και διαρρέοντας σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει...



Barbie: Spy squad - Barbie & οι μυστικοί πράκτορες
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 75'

Η περίληψη:
Η Μπάρμπι μαζί με τις κολλητές της φίλες, την Τερέζα και τη Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες. Έχοντας για εφόδια γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού.