Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Με τη Δύναμη του Ρέικι μπορείς να εμβαθύνεις στη γνώση της συμπαντικής ενέργειας και να αναπτύξεις τη θεραπευτική σου δύναμη. Πρόκειται για μια παραδοσιακή εναλλακτική ιαπωνική θεραπεία που χαρίζει ευεξία, βελτίωση της υγείας, νοητική ηρεμία και πνευματική εξέλιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στους φίλους, στην οικογένειά μας, ακόμα και στα φυτά και στα κατοικίδια.
Η Δύναμη του Ρέικι όμως δεν είναι μόνο θεραπευτική. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να ανακαλύψεις τον ύψιστο σκοπό της ύπαρξής σου και να ζήσεις στον κόσμο της άνευ όρων Αγάπης. Επιπλέον, αν ανήκεις στους μυημένους του Α΄ ή Β΄ Βαθμού Ρέικι, έχεις στα χέρια σου ένα πολύτιμο βιβλίο με νέες πληροφορίες, δοσμένες μέσα από την αγνή σύνδεση, με στόχο την προσωπική σου εξέλιξη.
Αν πάλι ανήκεις στους αμύητους αναζητητές, κρατάς ένα βιβλίο γεμάτο γνώση που αποκωδικοποιεί με εύκολο τρόπο τα καλά κρυμμένα μυστικά του Ρέικι και πώς να γίνεις και εσύ αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας, βελτιώνοντας την εξωτερική και εσωτερική σου πραγματικότητα.

Προσωπική άποψη:
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Ρέικι, αυτό που χρειάζεται να ξέρουν είναι πως πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία ιαπωνικής καταγωγής, η οποία στοχεύει στην βελτίωση της υγείας, σωματικής, νοητικής και πνευματικής, αλλά και στην εξέλιξη των τελευταίων, αξιοποιώντας την συμπαντική και εσωτερική μας ενέργεια. Το Ρέικι είναι μία τεχνική που διακρίνεται σε τρία επίπεδα και που όσοι την κατέχουν μπορούν να την ασκήσουν όχι μόνο σε τρίτα πρόσωπα, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό καθώς και σε κάθε ζωντανό οργανισμό που υπάρχει σε αυτή τη Γη. Όσον αφορά εμένα, όντα λάτρης της ιαπωνικής κουλτούρας με ό,τι αυτή συνεπάγεται, δεν θα μπορούσα εύκολα να αντισταθώ σε ένα βιβλίο σχετική με αυτήν. Επιπλέον, δεδομένου ότι η μητέρα μου ασχολείται με το Ρέικι, και έχω δει και στην πράξη τα αποτελέσματά του, το βιβλίο αυτό αποτέλεσε ένα ιδανικό δώρο για εκείνη.

Το βιβλίο αυτό λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν οδηγό που μπορεί να κατευθύνει τον αναγνώστη με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το επίπεδο που ο ίδιος βρίσκεται και την σχέση που αυτός έχει με το Ρέικι. Αν είστε ήδη μυημένοι σε αυτόν, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πολύτιμες και ουσιώδεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο να εξελιχθείτε ακόμα περισσότερο. Αν πάλι κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον ενεργειακό αυτό κόσμο, "Η δύναμη του Ρέικι" θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα μυστικά του αλλά και να σας κατευθύνει σωστά, αν κι εφόσον αποφασίσετε πως θέλετε να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας ενέργεια, αλλά και την συμπαντική, προκειμένου να μυηθείτε και να γνωρίσετε εναλλακτικές και προοπτικές που ίσως καν να μην είχατε φανταστεί ως σήμερα.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφείς: Ζηνοβία Πατεράκη Devayana & Σπύρος Κουρής Devamani
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 208
ISBN: 978-960-364-941-0