Το "Durarara!!" φτάνει στο τέλος της νέας του εποχής, αφού το τρίτο και τελευταίο μέρος του "x2", μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται. Και, φυσικά, μόλις τώρα θυμήθηκα πως δεν έχουμε σχολιάσει ακόμα το δεύτερο, που ακούει στον υπότιτλο "Ten", μια χρονική περίοδος της σειράς για την οποία ακούστηκαν πολλά σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Προσωπικά, ανήκω στην ομάδα εκείνων που το "Ten" τους προσέφερε περισσότερα απ' όσο ίσως να περίμεναν, και οι λόγοι γι' αυτό θα αναλυθούν στη συνέχεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Το "Ten" ξεκίνησε να προβάλλεται στις 04 Ιουλίου 2015 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 12 επεισόδια στις 26 Σεπτεμβρίου 2015. Οι Takahiro Omori και Noboru Takagi βρέθηκαν και πάλι στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και του σεναρίου αντίστοιχα. Η σειρά προβλήθηκε μέσω των δικτύων Tokyo MX, GTV, GYT, BS11, MBS και CBC, ενώ η Crunchyroll απέκτησε τα δικαιώματα προβολής της στη Βόρειο, Νότιο και Κεντρική Αμερική, στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλεο. Παράλληλα, η Aniplex of America απέκτησε τα δικαιώματα μεταγλώττισης στα αγγλικά και προβολής της σειράς, μέσω των δικτύων Crunchyroll και Hulu. Για την Αυστραλία τα δικαιώματα του "Ten" -όπως και του προηγούμενου και επόμενου μέρους του "x2", απέκτησε η Siren Visual, και για το Ηνωμένο Βασίλειο η Anime Limited.


ΤΟ STORY ΤΗΣ 3ης SEASON:
Ikebukuro... ένα μέρος γεμάτο από σκοτεινές συνωμοσίες και σκευωρίες που οργανώνονται με μυστικότητα. Ένα κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών δέχεται επίθεση, και ένας νέος άντρας που συνδέεται με διάφορους τρόπους, τόσο με τους "Dollars" όσο και με τους "Blue Squares", ακολουθεί το δικό του μονοπάτι προκειμένου όλα να τελειώσουν σύμφωνα με τις δικές του ιδεολογίες. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος, ο Mikado προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και ο καθένας που μπλέκεται στον κόσμο αυτό, να προστατέψει αυτούς που αγαπάει με όποιο κόστος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 3η SEASON:
- Η αλήθεια είναι πως αυτή η νέα παρουσίαση της σειράς σε πολλές μικρές ενότητες, μου δημιουργεί μια κάποια σύγχυση, η οποία λειτουργεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Πρώτα απ' όλα, δυσκολεύει τον σχολιασμό από μέρους μου, αφού αυτά που μπορώ να αποκαλύψω είναι περιορισμένα και έτσι δεν είμαι σε θέση να μιλήσω ελεύθερα για όσα θέλω, γεγονός που με καταπιέζει. Κατά δεύτερον, παρουσιάζει την μερική εξέλιξη των επί μέρους ιστοριών και μας αφήνει να κρεμόμαστε από μια κλωστή με τα νεύρα μας να γίνονται κουρέλια από την αναμονή. Βέβαια, όλο αυτό έχει και τα θετικά του, αφού το ενδιαφέρον μας αυξάνεται και δεν βαριόμαστε ποτέ. Όσοι τουλάχιστον αγαπάμε τη σειρά.
- Τα περισσότερα παράπονα γύρω από το "Durarara!!", τόσο κατά την δεύτερη περίοδο της 1ης
season, όσο και κατά την πρώτη περίοδο της 2ης season, σχετίζονταν με την απουσία έντασης και της κλιμακωτής ανάπτυξης αυτής, από επεισόδιο σε επεισόδιο. Νομίζω πως το "Ten" πετυχαίνει ακριβώς αυτό, χωρίς ωστόσο να καταφεύγει σε ακρότητες ή σε υπερβολικά έντονες ως προς την δράση τους σκηνές. Αντίθετα, καλλιεργεί μια υποβόσκουσα ένταση που άλλοτε μπορεί να κάνει το μεγάλο μπαμ και άλλοτε όχι, αλλά αυτό λειτουργεί θετικά ως προς την καλλιέργεια της αγωνίας του θεατή που δεν είναι σίγουρος τι να περιμένει, και παρά τις εικασίες του για το τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον, δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά θα γίνει.
- Αυτό που πέτυχε, τόσο το "Shou" όσο και το "Ten", είναι να εξελιχθούν οι χαρακτήρες και να περάσουν σε μια νέα εποχή εσωτερικής ωρίμανσης. Πλέον δεν πράττουν τα "χτυπήματά" τους παρορμητικά, και πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο, αλλά αντίθετα σκέφτονται, μετράνε, υπολογίζουν την κάθε τους κίνηση, αναλύοντας τόσο τους στόχους τους, όσο και τα μυστικά που το ίδιο το Ikeburoko κρύβει. Και το γεγονός πως η αμφίδρομη αφήγηση συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως τεχνική, αποδίδει ακόμα περισσότερο κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, παρουσιάζοντάς μας ένα αποτέλεσμα και αναλύοντάς το στη συνέχεια κάτω από διαφορετικά πρίσματα, μεταφέροντάς μας σε διάφορα μέρη και χρόνους έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα των πραγμάτων.
- Ο Mikado είναι για μένα από τους πλέον αμφιλεγόμενους χαρακτήρες της σειράς. Θεωρητικά έχει
έναν πολύ βασικό ρόλο, αλλά μέχρι στιγμής ο ρόλος του αυτός δεν ήταν πολύ ξεκάθαρος, όχι στο σύνολο του κοινού τουλάχιστον. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιόντουσαν γιατί ένας τόσο "άχρωμος" χαρακτήρας είναι πρωταγωνιστής, όμως νομίζω πως το χτίσιμο του χαρακτήρα του έγινε επιτηδευμένα με κάπως αργό τρόπο, αλλά εξαιρετικά μεθοδευμένα, έτσι ώστε να τον οδηγήσουν στο χρονικό αυτό σημείο όπου πλέον εκείνος θα καθορίσει με τις αποφάσεις του το πως θα κινηθούν τα νήματα. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά επειδή επί της ουσίας οι πράξεις του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις των υπολοίπων.
- Για το τεχνικό σκέλος δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά να πούμε, αφού ουσιαστικά βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το "Shou", πράγμα απόλυτα λογικό δεδομένης της μικρής χρονικής απόστασης που έχει η μία season με την άλλη. Κι αν υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που ίσως να μην έμοιαζαν τόσο καλοδουλεμένα στην προηγούμενη season, εδώ έχουν βελτιωθεί. Τα σκηνικά είναι άψογα σχεδιασμένα, απόλυτα ρεαλιστικά δίνοντας ζωή στην πόλη του Ikeburoko, ενώ η κίνηση είναι τόσο ζωντανή που δίνει άλλη πνοή στην δράση του συνόλου της ιστορίας που επίσης βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αυξάνοντας τις προσδοκίες μας για το φινάλε που πλησιάζει.

ΤΟ OST ΤΗΣ 3ης SEASON:
Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημο ost για καμία από τις περιόδους του "x2", άρα υποθέτω -και από τις μουσικές που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής στις δύο πρώτες- πως περιμένουν να ολοκληρωθεί και η προβολή της τρίτης ώστε να κυκλοφορήσει ένα ενιαίο, πράγμα αρκετά λογικό αν το καλοσκεφτούμε. Ωστόσο κυκλοφορούν singles με το opening theme της σειράς που είναι το "Day you laugh", ερμηνευμένο από τον Toshiyuki Toyonaga, και το ending theme αυτής που είναι το "EXIT" από τους REVALCY.





Durarara!! x2 Ten - Opening



Durarara!! x2 Ten - Opening Full Song



Durarara!! x2 Ten - Ending



Durarara!! x2 Ten - Ending Full Song


ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:
Η τρίτη και τελευταία περίοδος του "x2" με υπότιτλο "Ketsu" ξεκίνησε να προβάλλεται μόλις πριν από 2 μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 09 Ιανουαρίου 2016. Θα ολοκληρωθεί όπως και οι δύο προηγούμενες μετά από 12 επεισόδια, και οι εξελίξεις αναμένονται να είναι δραματικές και έντονες. Οι συμμορίες της πόλης φτάνουν στην τελική τους αναμέτρηση προκειμένου να αποδειχτεί ποια είναι σε θέση να υπερισχύσει, κάτι που θα αλλάξει τους κανόνες της πόλης και τις ισορροπίες της, ενώ η ιστορία της Celty, με το κεφάλι της να αποκαλύπτεται στο κοινό, θα οδηγήσει το όλο παραμύθι σε μια νέα πορεία. Προσωπικά, περιμένω με αγωνία να δω ποια θα είναι η κατάληξη, ελπίζοντας πως η σειρά θα έχει το επικό φινάλε που της αξίζει.