Room - Το δωμάτιο
Δραματική
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Για τον 5χρονο Jack, το δωμάτιο αυτό είναι ολόκληρος ο κόσμος. Εδώ γεννήθηκε κι εδώ αυτός και η «Μα» τρώνε, κοιμούνται, παίζουν, μαθαίνουν. Αλλά για τη Μα αυτό το δωμάτιο είναι μια φυλακή, στην οποία υποχρεούται να παραμένει επί 7 χρόνια από τα 19 της, από τη στιγμή που την απήγαγε ο Nick. Με ισχύ την αγάπη της προς τον Jack, η Μα κατάφερε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο σε αυτό το δωμάτιο διαστάσεων 3Χ3.



Fifty Shades of Black - Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου
Παρωδία
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο πολυεκατομμυριούχος Christian Black είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει την ντροπαλή φοιτήτρια Hannah Steele στον κόσμο του έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της. Η σπαρταριστή αισθησιακή σχέση του φαινομενικά αταίριαστου ζεύγους προοδεύει σε πείσμα των συγκυριών, αψηφώντας τα εμπόδια των πρόωρων «ατυχημάτων», της ανήκουστης γελοιότητας που τους βομβαρδίζει από την πλευρά της ρατσίστριας μητέρας του Black, του φοβερά προικισμένου αδελφού του, αλλά και της ασυγκράτητης συγκατοίκου της Hannah.



Ο μαγικός καθρέπτης
Κωμωδία φαντασίας
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη. Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.



7 θυμοί - 7 kinds of wrath
Δραματική
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Ο βασικός ήρωας, ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Αραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, Ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του. Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Η επαφή του Πέτρου με τους έξι αυτούς ανθρώπους είναι κατ` αρχήν μία εμπειρία τραυματική. Για κάθε μία καταβάλλει και ένα αντίτιμο, μερικές φορές υλικό, άλλες καθαρά ψυχικό, άλλες πάλι και τα δύο. Το κέρδος της εμπειρίας θα καλύψει την απώλεια;



Ο Θεός δεν μοιράζει καραμέλες - No candies from heaven
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 73'

Η περίληψη:
Πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά τον σύνθετο χαρακτήρα αυτής της πολύ ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση αναδεικνύονται οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών, οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος που αποκτά η θρησκεία στη ζωή και την εκπαίδευσή τους μέσα σ` αυτό το «σπίτι» μακριά απ` το σπίτι.