"Το τρομερό δίδυμο (Βιβλίο 2): Από το κακό στο χειρότερο" των Jory John και Mac Barnett

Ο ΜΑΪΛΣ ΜΕΡΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΪΛΣ ΣΠΑΡΚΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ.
Σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας το τρομερό δίδυμο έχει βαλθεί να κάνει άνω κάτω την Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων της Κοιλάδας των Χασμουρητών με τις φάρσες του, που διασκεδάζουν τους συμμαθητές τους και κάνουν έξω φρενών τον μεγαλύτερο εχθρό τους, τον διευθυντή Μπάρκιν.
Αλλά μια μέρα, τα πράγματα ξεφεύγουν και ο διευθυντής Μπάρκιν απολύεται. Τη θέση του παίρνει ο πατέρας του, ο πρώην διευθυντής Μπάρκιν, που βάζει στόχο ζωής να διευθύνει το σχολείο με ατσαλένια πυγμή και να καταστρέψει το παραμικρό ίχνος διασκέδασης. Τέλος οι ομαδικές δουλειές. Τέλος οι ημέρες πιτζάμας.
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΑΡΣΕΣ.

"Μεταξένια αγάπη" των Λία Ζώτου και Θοθωρή Καραγεωργίου

«Έτσι είναι οι αληθινές αγάπες, αγόρι μου… γεμίζουν ολότελα την καρδιά και την ψυχή μας! Μόνο που πολλές φορές, όπως η μεταξένια αγάπη, κρύβουν μέσα τους θυσία βαριά, θυσία της ελευθερίας, θυσία της ίδιας της ζωής, θυσία που πιότερο μεγάλη δεν υπάρχει…»
Η νεαρή και επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας Αντζέλικα Ρινάλντι φεύγει εσπευσμένα από το Μιλάνο και καταφεύγει στο άγνωστο ως τότε για εκείνη Σουφλί, ψάχνοντας απεγνωσμένα καταφύγιο από τα αδιέξοδα που την κατακλύζουν. Εκεί, την περιμένει μία έκπληξη που θα τη γυρίσει πίσω στο παρελθόν και θα της δείξει πως τελικά η ζωή υφαίνεται με το πιο σπάνιο, με το πιο πολύτιμο μετάξι!
Αργυρώ… Ένα κορίτσι ατίθασο, μεγαλωμένο σε ένα περιβάλλον με πειθαρχία και αυστηρούς κανόνες. Μία κοπέλα περήφανη που δε θα συμβιβαστεί με αυτό που η μοίρα της έχει γραμμένο. Θα ερωτευτεί παράφορα και θα γευτεί την πίκρα της προδοσίας.
Άγγελος… Ένα αγόρι ευαίσθητο, δεμένο με τον τόπο του και την καλλιέργεια του μεταξιού. Ένας άντρας ικανός να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν την καρδιά του να ματώσει. Ώσπου κυνηγημένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος θα ψάξει τη λύτρωση.
Από την ακριτική «Πόλη του Μεταξιού» και την πολυσύχναστη ιταλική «Πρωτεύουσα της Μόδας» έως τα βάθη της σαγήνης Ανατολής, γύρω από τα τούβλινα μεταξουργεία και τους ακούραστους σηροτρόφους, τους οίκους μόδας και τα υπέρλαμπρα ντεφιλέ, γεννιέται μία ιστορία ποτισμένη με όνειρα, επιθυμίες και εγωισμούς, θυσίες ζωής, διλλήματα καρδιάς, μα πάνω απ’ όλα, με αληθινή, απόλυτη, μεταξένια αγάπη!

"Μετά από σένα" της Jojo Moyes

Πώς προχωράς αφού χάσεις τον άνθρωπο που αγαπάς; Πώς ξαναχτίζεις τη ζωή σου απ’ την αρχή;
Η Λουίζα Κλαρκ δεν είναι πια ένα συνηθισμένη κορίτσι. Ύστερα από τους έξι μήνες που πέρασε με του Γουίλ Τρέινορ, πασχίζει να τα καταφέρει χωρίς αυτόν. Όταν ένα απίστευτο ατύχημα την αναγκάζει να γυρίσει στο πατρικό της και στην οικογένειά της, αισθάνεται ότι είναι ακριβώς πίσω στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε.
Το σώμα της αναρρώνει αλλά η ψυχή της θέλει βοήθεια. Κι έτσι η Λου καταλήγει στο υπόγειο μιας εκκλησίας με τα μέλη μια ομάδας ψυχολογικής στήριξης με τα οποία μοιράζεται σκέψεις, γέλιο και κλάμα. Εκεί θα γνωρίσει και τον Σαμ Φίλντινγκ, τον νοσοκόμο που την έσωσε, τον μόνο που μπορεί να την καταλάβει. Και τότε θα εμφανιστεί ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Γουίλ και θα ανατρέψει τα σχέδιά της οδηγώντας την σ’ ένα διαφορετικό μέλλον…
Η συνέχεια του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, ένα μυθιστόρημα που θα σας κάνει να γελάσετε, να κλάψετε και να απολαύσετε κάθε σελίδα, κάθε στιγμή.

"Δύο χρόνια, οχτώ μήνες και είκοσι οχτώ νύχτες" του Salman Rushdie

Στο κοντινό μέλλον, στον απόηχο της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει την πόλη της Νέας Υόρκης, ανατέλλει η εποχή των παραδοξοτήτων. Ένας καθ’ όλα προσγειωμένος κηπουρός ανυψώνεται ξαφνικά από το έδαφος και μένει να αιωρείται. Ένας κομίστας ξυπνάει στο δωμάτιό του για να βρεθεί αντιμέτωπος με μια μυστηριώδη οντότητα, εντυπωσιακά όμοια με τον Ινδό ήρωα που ο ίδιος δημιούργησε με το πενάκι του. Ένα εγκαταλειμμένο από τη μητέρα του μωρό διαθέτει την έμφυτη ικανότητα να εντοπίζει τη διαφθορά και να σημαδεύει τους ενόχους με δερματικά έλκη. Μια σαγηνευτική χρυσοθήρας θα επιστρατευτεί για να πολεμήσει δυνάμεις ισχυρότερες από κάθε φαντασία.
Δεν το γνωρίζουν, αλλά όλοι κι όλες τους κατάγονται από τα ιδιόρρυθμα πλάσματα που είναι γνωστά ως τζιν και κατοικοεδρεύουν σ’ έναν κόσμο χωρισμένο από τον δικό μας με ένα πέπλο. Αιώνες νωρίτερα η Ντούνια, πριγκίπισσα των θηλυκών τζιν, των τζίνια, ερωτεύτηκε έναν θνητό ορθολογιστή φιλόσοφο και απέκτσαν τεράστιο αριθμό απογόνων, οι οποίοι, ανυποψίαστοι ως προς τις υπερφυσικές ικανότητές τους, εξαπλώθηκαν σε όλη την υφήλιο.
Από τη στιγμή που τα σύνορα των δύο κόσμων θα παραβιαστούν, τα παιδιά της Ντούνια μαζί με τους γήινους βοηθούς τους θα παίξουν ζωτικό ρόλο στον πόλεμο ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, μαχόμενοι επί χίλιες και μία νύχτες – που πάει να πει, δύο χρόνια, οχτώ μήνες και είκοσι οχτώ νύχτες. Είναι μια εποχή συγκλονιστικών ταραχών, στη διάρκεια της οποίας τα λόγια θα γίνουν δηλητήριο, η σιωπή αρρώστια, και κάθε ήχος μια πιθανή κατάρα.
Εμπνευσμένο από τους παραδοσιακούς μύθους της Ανατολής, το μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρούσντι είναι ένα αριστούργημα για τις αρχέγονες συγκρούσεις που εξακολουθούν να υφίστανται στον κόσμο μας.

"Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου" του Γιάννη Καλπούζου

Ενόψει του εκτοπισμού των Αρμενίων απ' την Τραπεζούντα τον Ιούνιο του 1915, ένα κορίτσι που μοιάζει να το ζωγράφισε ο ίδιος ο Θεός καταφεύγει στο σπίτι ενός αγνώστου. Στην Ορντού ένα άλλο κορίτσι εύπορης ελληνικής οικογένειας ετοιμάζεται για τον γάμο της και πασχίζει να οραματιστεί το μέλλον μ' έναν άντρα τον οποίο ελάχιστα γνωρίζει.
Ο χαρισματικός, θρήσκος και θεματοφύλακας των ηθών της εποχής Γαληνός Φιλονίδης διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες∙ δοκιμάζεται εμπρός στις ιδέες του∙ έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και το μίσος∙ συντρίβεται και θέτει ως στόχο ζωής να εκδικηθεί εκείνον που του προκάλεσε τον μέγα πόνο.
Στο παρασκήνιο της μυθοπλασίας ιχνογραφείται ο Πόντος μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών∙ η ομογενοποίηση των φυλών με συνδετικό κρίκο μα και άλλοθι τη θρησκεία∙ ο φόβος, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός που ενσπείρουν οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια οι Κεμαλιστές∙ η καθημερινή ζωή στα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης∙ οι διώξεις των Ελλήνων επί Στάλιν∙ τα στρατόπεδα εργασίας στη Σιβηρία και οι στέπες του Καζακστάν με αφόρητους καύσωνες το καλοκαίρι και σφοδρό ψύχος τον χειμώνα∙ οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των Ποντίων.
Κι όλα, μέσα από το πολυσχιδές ταξίδι που γράφει η ζωή και το ταξίδι που γράφεται για τη ζωή, να φαντάζουν φλόγες και κινήσεις του ποντιακού χορού σέρρα, του χορού της φωτιάς.

"Το αγόρι στην κορυφή του βουνού" του John Boyne

Όταν ο Πιερό χάνει τους γονείς του, αναγκάζεται να αφήσει το Παρίσι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τη θεία Μπίατριξ, που δουλεύει ως υπηρέτρια σε ένα πλούσιο σπίτι στις Βαυαρικές Άλπεις. Αλλά οι εποχές είναι δύσκολες, καθώς βρισκόμαστε στο 1935, στα πρόθυρα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλούσιο σπίτι αλλά για την κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ. Σύντομα ο Πιερό γοητεύεται από τον Χίτλερ και μπαίνει άθελά του σ’ έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: έναν κόσμο τρομοκρατίας, μυστικών και προδοσίας, από τον οποίο ίσως να μην μπορέσει ποτέ να δραπετεύσει.






"Ματζιστέριουμ (Βιβλίο 2): Το χάλκινο γάντι" των Cassandra Clare & Holly Black

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Κάλουμ Χαντ δεν είναι όπως των άλλων παιδιών. Ο καλύτερος φίλος του είναι ένας λύκος, ο Όλεθρος, ενώ ο πατέρας του τον υποψιάζεται ότι είναι σατανικός.
Δεν είναι εύκολο για τον Καλ... Και γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του ίσως προσπαθεί κρυφά να καταστρέψει αυτόν και τον Όλεθρο.
Ο Καλ καταφεύγει στο Ματζιστέριουμ. Αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το Άλκαχεστ, ένα χάλκινο γάντι που μπορεί να αφαιρεί τη μαγεία, έχει κλαπεί. Και προσπαθώντας να βρουν τον ένοχο, ο Καλ, ο Ααρόν και η Ταμάρα αφυπνίζουν κάποιους επικίνδυνους εχθρούς και πλησιάζουν σε μια ακόμη πιο επικίνδυνη αλήθεια.
Καθώς τα μυστήρια του Ματζιστέριουμ γίνονται όλο και πιο σκοτεινά, η Χόλι Μπλακ και η Κασάντρα Κλερ οδηγούν τους αναγνώστες σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τον προσωπικό αγώνα ενός αγοριού και τη μοίρα ενός ολόκληρου κόσμου.