Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του Κλουζ, έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του αγαπημένου ντετέκτιβ των παιδιών, αλλά και τους ήρωες μιας νέας σειράς: τη Μίλι και τον Μάγκνους. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά, να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία και να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με πρωταγωνιστή τον Κλουζ για να κερδίσουν πολλά υπέροχα δώρα.

Εκδηλώσεις
Ο Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στην Ελλάδα και συναντά τους αναγνώστες του σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις:
Πάτρα, Τρίτη 05 Απριλίου 2016, στις 19.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο DISCOVER
Κόρινθος, Τετάρτη 06 Απριλίου 2016, στις 16.00μ.μ., στο Σινέ Λαΐς (Δαμασκηνού 36), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΙΔΑ
Ηράκλειο Κρήτης, Πέμπτη 07 Απριλίου 2016, στις 18.00μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 4), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
Αθήνα, Σάββατο 09 Απριλίου 2016, στις 11.00π.μ., στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16), σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen 


Λίγα λόγια για τη σειρά «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»

Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει μυστήρια και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.0000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.
Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου και συναγωνίζεται άνετα τους διάσημους ενήλικες συναδέλφους του! Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, αφού λύνει και τα πιο σκοτεινά μυστήρια, οι υποθέσεις καταφθάνουν η μία μετά την άλλη. Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες. Γιατί αυτό είναι το πρώτο μεγάλο πάθος του Κλουζ. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά οι φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, που είναι φυσικά οι καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο. Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα!

Οι τίτλοι που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι (22 βιβλία):
Η συνομωσία της τσίχλας, Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο, Το μυστήριο του τσίρκου, Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, Το μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδων, Το φάντασμα του σχολείου, Η μονομαχία των ντετέκτιβ, Η παγίδα της μοτσαρέλας, Η αφρικάνικη μάσκα, Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου, Ο κλέφτης των εφημερίδων, Η εκδίκηση της σοκολάτας, Τα μυστηριώδη μπαλάκια, Τα Χριστούγεννα του Κλουζ, Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε, Μη φιλάτε τον ντετέκτιβ, Το φάντασμα του καρουσέλ, Τα χαμένα πατίνια, Τέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνες, Βρόμικα κόλπα και βρεγμένα πόδια, Το τριφύλλι της ατυχίας, Μικρά και μεγάλα ψάρια

Από 21 Μαρτίου 2016 στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρίσκονται και οι δύο νέες περιπέτειες της σειράς με πρωταγωνιστή τον Κλουζ: Οι μπότες του μαραμπού και Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά.

Μίλι και Μάγκνους: δυο νέοι ήρωες με διαφορά ύψους
Στις 21 Μαρτίου, μαζί με τις καινούριες περιπέτειες του διάσημου ντετέκτιβ, κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο του γερμανού συγγραφέα: Ο εξαφανισμένος βαρόνος εγκαινιάζει μια νέα σειρά με ήρωες τη Μίλι, μια πανύψηλη κλέφτρα, και τον Μάγκνους, έναν αριστοκράτη και πανέξυπνο νεαρό πυργοδεσπότη. Όταν η πρώτη θα προσπαθήσει να κλέψει τον πύργο του, ο Μάγκνους θα την πιάσει στα πράσα, κι αντί για άλλη τιμωρία, θα την αναγκάσει να γίνει σωματοφύλακάς του. Η Μίλι σκοπεύει να το σκάσει φυσικά. Αλλά πάνω που πάει να φύγει, κάποιοι απαγωγείς αρπάζουν τον Μάγκνους. Και η Μίλι θέλοντας και μη αγωνίζεται να τον σώσει.

Μια σειρά βιβλίων για παιδιά από 6 ετών με αστείους χαρακτήρες, με γερή δόση σασπένς και υπέροχη εικονογράφηση από τον Ραλφ Μπούτσκοβ –εικονογράφο και της σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»–, την οποία οι φανατικοί αναγνώστες του Κλουζ πρόκειται να λατρέψουν!

Διαγωνισμός: Γράψε την επόμενη περιπέτεια του αγαπημένου σου ντετέκτιβ!
Με αφορμή την επίσκεψη του συγγραφέα, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής για παιδιά, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ. Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να φανταστούν ότι ο Κλουζ βρίσκεται στην Ελλάδα και να γράψουν την επόμενη περιπέτειά του σε ένα κείμενο που δεν θα ξεπερνά σε έκταση τις 300 λέξεις. Οι ιστορίες θα πρέπει να σταλούν έως την Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 στο e-mail: paidia-dialeimma@metaixmio.gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 11410 Αθήνα, με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Στις συμμετοχές θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το e-mail του παιδιού. Οι πέντε καλύτερες συμμετοχές θα δημοσιευτούν στο site www.metaixmio.gr και οι νικητές θα βραβευτούν με φανταστικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ