Before I wake - Somnia
Τρόμου
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Η Jessie κι ο Mark προσπαθούν να συνέλθουν από τον θάνατο του μικρού τους γιου, Saun, έτσι αποφασίζουν να υιοθετήσουν τον 8χρονο Cody. Ο μικρός δείχνει αληθινά αξιαγάπητος και ευφυής, με μόνο ελάττωμα το ότι φοβάται να κοιμηθεί. Σύντομα, το ζευγάρι θα ανακαλύψει και την αιτία: τα όνειρα του Cody αντανακλούν στην πραγματικότητα την ώρα που κοιμάται. Μέσα στη θλίψη της, η Jessie αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις υπερφυσικές ικανότητες του παιδιού, ώστε να έρθει σε επαφή με τον νεκρό της γιο. Αλλά με τρόμο θα μάθει ότι και οι εφιάλτες του Cody έχουν την ίδια δυνατότητα ζωντανέματος, και τώρα το ζευγάρι πρέπει να λύσει το μυστήριο πριν είναι αργά.



My big fat Greek wedding 2 - Γάμος αλά Ελληνικά 2
Κομεντί
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Η Τούλα και ο Ian περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα νάζια της νεαρής τους κόρης, αντιμετωπίζοντας και οι ίδιοι προβλήματα στον γάμο τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλου αποκαλύπτεται και φέρνει τους πάντες πίσω, για ένα μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο.



Hardcore Henry
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο Henry επιστρέφει από τους νεκρούς με τη βοήθεια της γυναίκας του. Αλλά δεν είναι πλέον άνθρωπος, αλλά σάιμποργκ. Πέντε λεπτά αργότερα, η γυναίκα του αρπάζεται από έναν ψυχωτικό μεγαλομανή, τον Akan, μαζί με έναν ατελείωτο στρατό μισθοφόρων. Ο Henry βρίσκεται μόνος στη Μόσχα, και όλοι τον θέλουν νεκρό. Όλοι εκτός από τον μυστηριώδη βρετανό Jimmy. Ο χρόνος πιέζει και η μπαταρία του Henry ολοένα και σβήνει.



Vergine giurata - Ορκισμένη παρθένα
Δραματική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Η μικρή Hana δραπετεύει από μια μοίρα που την ήθελε υπηρέτρια στα βουνά της Αλβανίας. Ορκίζεται σύμφωνα με έναν παλιό νόμο να είναι παρθένα για πάντα. Παίρνει το όπλο στα χέρια και γίνεται πλέον άντρας, ο Mark. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να σταθεί ίσο προς ίσο με τους άντρες. Πρέπει, όμως, παράλληλα να απαρνηθεί για πάντα την αγάπη. Μια άρνηση που γίνεται η φυλακή της. Αφού περνάει δέκα χρόνια άγριας ζωής στα βουνά, μεταλλάσσεται σε έναν βίαιο άντρα που επιβιώνει στα δύσκολα. Αλλά μέσα της, κάτι μοιάζει να ξυπνάει από τον λήθαργο.



Heidi - Χάιντι
Εποχής
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Η Heidi, μια 5χρονη ορφανή, ζει με τον παππού της στα ειδυλλιακά όρη της Ελβετίας. Η ευτυχία της διακόπτεται όταν η θεία της, Dete, την παίρνει στη Φρανκφούρτη, πιστεύοντας ότι θα μεγαλώσει σωστότερα. Εκεί, πρέπει να βοηθάει μια άρρωστη κοπέλα, την Klara.



Ixcanul - Το ηφαίστειο
Δραματική
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Η 17χρονη Maria, απόγονος των Μάγια, ζει με τους γονείς της σε μια φυτεία καφέ στη ράχη ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα. Όπως έχει ήδη κανονιστεί, θα παντρευτεί τον επιστάτη της φάρμας, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί. Η ματιά της στρέφεται στην άλλη πλευρά του ηφαιστείου, σε ένα μέρος που δεν μπορεί καν να φανταστεί. Έτσι, αποφασίζει να ξελογιάσει έναν υπάλληλο της φάρμας για να την βοηθήσει να δραπετεύσει στις Η.Π.Α. Όταν αυτός ο άντρας όμως την αγνοήσει, η Maria θα ανακαλύψει τον κόσμο και την κουλτούρα του τόπου της εκ νέου.



Ludlow: Οι Ελληνες στους Πολέμους του Ανθρακα - Ludlow: Greek Americans in the Colorado Coal War
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 71'

Η περίληψη:
Ο Πόλεμος του άνθρακα του Κολοράντο είναι η πιο βίαιη και αιματηρή σελίδα του εργατικού κινήματος της Αμερικής. Σε αυτήν τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Ρόκφελερ και του συνδικάτου των ανθρακωρύχων, σημαντικό ρόλο έπαιξαν 500 Έλληνες που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του αντάρτικου στρατού που έφτιαξε το συνδικάτο για να εκδικηθεί τη Σφαγή του Λάντλοου – τις δολοφονίες 20 γυναικόπαιδων και του ηγέτη των Ελλήνων Λούι Τίκα στις 20 Απριλίου του 1914. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την άγνωστη ιστορία αυτής της σύγκρουσης, φωτίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο των Ελλήνων, μέσα από μαρτυρίες απογόνων τους στο Κολοράντο, συνεντεύξεις με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς ιστορικούς και σπάνιο αρχειακό υλικό (βίντεο-συνεντεύξεις επιζώντων απεργών, φωτογραφίες, άρθρα εφημερίδων, κείμενα ντοκουμέντα και τραγούδια).



Alias Maria - Αλίας Μαρία
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Η Maria είναι μόλις 13ών ετών, αλλά είναι κολομβιανή αντάρτισσα. Μαζί με άλλους τρεις νεαρούς στρατιώτες, αναλαμβάνει την αποστολή να οδηγήσουν με ασφάλεια το νεογέννητο μωρό του διοικητή τους σε γειτονική πόλη. Μα κανείς δεν γνωρίζει το μυστικό που η Maria κουβαλάει. Είναι έγκυος και αυτό απαγορεύεται για μια αντάρτισσα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το μυστικό αποκαλύπτεται και πρέπει να κρυφτεί για να αποφύγει την άμβλωση.