Steppeulven - Έρωτας χωρίς αύριο
Δραματική
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
H ταινία μιλάει για μια παράφορη αγάπη πίσω στο 1962, όταν οι εξεγερμένοι νέοι προσπαθούσαν να βρουν τον βηματισμό τους μέσα σε έναν άδικο κόσμο, ψάχνοντας παράλληλα τον έρωτα μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία κ.ά. Όπως ο νεαρός ακτιβιστής Eik Skaloe και η ατίθαση και ελευθέρων ηθών Iben.



Elser - Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την Ιστορία
Ιστορική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Μόλις 13 λεπτά χώριζαν τον μαραγκό Georg Elser από το να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Στις 8 Νοεμβρίου του 1939, τοποθέτησε μια βόμβα πίσω από τη θέση που θα κάθονταν ο Adolf Hitler στο υπόγειο μιας μπυραρίας. Όμως, ο Φύρερ έφυγε από το κτήριο νωρίτερα και γλύτωσε μιας δολοφονίας που θα μπορούσε να αποτρέψει τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.



Mon roi - Ο βασιλιάς μου
Δραματική
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Η Tony νοσηλεύεται μετά από σοβαρό ατύχημα στο σκι. Εξαρτημένη από το ιατρικό προσωπικό και τα παυσίπονα, βρίσκει τον χρόνο να αναπολήσει την ιστορία της με τον Georgio. Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο άντρας που αγαπούσε; Πώς ήταν σε θέση να την υποβάλει σε ένα τόσο ασφυκτικό και καταστροφικό πάθος;



The Jungle Book - Το Βιβλίο της Ζούγκλας
Περιπέτεια
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Το Βιβλίο της Ζούγκλας διηγείται την ιστορία του Mowgli, ενός μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα, όταν ο θηριώδης τίγρης Shere Khan, που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει. Ο Mowgli αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας, στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Bagheera, έναν βλοσυρό πάνθηρα, και τον Baloo, μια πολύ συμπαθητική αρκούδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα συναντήσει διάφορα άλλα πλάσματα της ζούγκλας, μερικά από τα οποία φαίνεται να μην έχουν και τόσο φιλικές διαθέσεις.



Short fuse
Δράσης
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Ο Άρης είναι ένας νέος λίγο πριν τα 30, πρώην ασκούμενος δικηγόρος, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στο χώρο της νομικής, βρισκόμενος πάντα στη σκιά του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του. Αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για τα προς το ζην, και μια μέρα, κατά τη μεταφορά ενός δέματος σε ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο και αναισθητοποιείται. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται ζωσμένος με έναν εκρηκτικό μηχανισμό που μετράει αντίστροφα και ένα ακουστικό από το οποίο του μιλάει ο μυστηριώδης άντρας. Αναγκασμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες του, πρέπει να πετύχει στις δοκιμασίες που του αναθέτει, οι οποίες όμως θα τον ωθήσουν να αναθεωρήσει για τις επιλογές και όλα όσα γνωρίζει για το παρελθόν του. Μέσα σε λίγες ώρες θα βρεθεί σε έναν μαραθώνιο επιβίωσης και δράσης μεταξύ αστυνομίας, εγκληματιών και του χρόνου ο οποίος ολοένα λιγοστεύει.



Race - Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ
Βιογραφική
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Στους ναζιστικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, όλα έπρεπε να συμφωνούν με το όραμα του Hitler για την υπεροχή της Αρίας φυλής. Αλλά ένα σηκωμένο έγχρωμο χέρι διέκοψε το όνειρο. Το χέρι αυτό άνηκε στον Jesse Owens, ο οποίος μεγάλωσε πάμπτωχα στις Η.Π.Α. μέσα στον ρατσισμό. Από νεαρή ηλικία έδειξε τα αθλητικά του προσόντα και επέλεξε αυτά ως το εισιτήριο του για την ελευθερία, αλλά και τον μόνο δρόμο για να συντηρήσει τη γυναίκα του και τη μικρή κορούλα τους. Στο πανεπιστήμιο του Οχάιο μπήκε άμεσα στην ομάδα στίβου και εκεί τον ανέλαβε ο Larry Snyder, ένας καινοτόμος προπονητής. Στον νεαρό του αθλητή, ο Snyder βλέπει μπροστά την επιτυχία που ο ίδιος πάντα ονειρευόταν όταν ήταν κι αυτός αθλητής.



Midnight special - Ο εκλεκτός της νύχτας
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Ο Roy είναι ένας πατέρας που απεγνωσμένα θέλει να προστατεύσει τον μοναδικά χαρισματικό γιο του, τον 8χρονο Alton. Με τη βοήθεια της μητέρας κι ενός άντρα, πρέπει να καταφέρουν να πάνε τον μικρό σε μια μυστική τοποθεσία, ενώ την ίδια ώρα καταδιώκονται από μια επικίνδυνη θρησκευτική σέκτα, και μια ειδική κυβερνητική ομάδα. Ένα κυνήγι που θα μπορούσε να προσκαλέσει ένα ανατρεπτικό για τον πλανήτη γεγονός.



Robinson Crusoe - Ροβινσώνας Κρούσος
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Ο Robinson Crusoe βρίσκεται στη μέση του ωκεανού, αλλά βρίσκει ανέλπιστη ελπίδα, χάρη στη βοήθεια μιας υπέροχης ομάδας που αποτελείται από ετερόκλητα φιλικά ζωάκια, όπως τουλάχιστον το διηγείται ο αγαπημένος παπαγάλος του πιο διάσημου ναυαγού της ιστορίας.



High strung - Ζήσε με ρυθμό
Δραματική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Η Ruby Adams είναι μια κοπέλα από την επαρχία, που ήρθε με υποτροφία και ζει την πρώτη της ημέρα στη Νέα Υόρκη. Ο Johnnie Blackwell είναι ένας βρετανός μουσικός του δρόμου, που παίζει για τα χρήματα στους σταθμούς του μετρό. Ο κόσμος της Ruby είναι ο κλασικός και ο πειθαρχημένος, ενώ του Johnnie είναι ο αυτοσχεδιασμός και η μαγκιά. Όταν ένας διαγωνισμός χιπ-χοπ πηγαίνει τελείως στραβά, οι δύο αυτοί αναγκάζονται να έρθουν κοντά και να συνεργαστούν. Αρχικά υπάρχει η αναπόφευκτη κόντρα των κόσμων τους, αλλά μαζί και μια φλόγα που τους συνδέει. Με τη βοήθεια μιας δυναμικής χορευτικής ομάδας, τους SwitchSteps, οι δύο νέοι πρέπει να βρουν τρόπο να σώσουν την υποτροφία της Ruby και να γλυτώσουν τον Johnnie από την απέλαση.



Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων: Η Αθήνα από κάτω - Athens from beneath
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 62'

Η περίληψη:
Η Ελλάδα των «νεόπτωχων»: των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες αρκετών πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, έχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη.