"Πάνω απ' όλα φαντασία" της Γιώτας Λιβάνη

Ονοµάζοµαι φαντασία.
Μπορώ να βλέπω αυτά που τα µάτια δε βλέπουν.
Μπορώ να ακούω αυτά που τα αυτιά δεν ακούν.
Μπορώ να αισθάνοµαι αυτά που η καρδιά δεν αισθάνεται.










"Απώλειες" της Ιουλίας Ιωάννου

Πόσες φορές ο άνθρωπος βρίσκεται σε δίλημμα;
Πράττει χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες των πράξεών του στο μέλλον;
Όταν ο Φίλιππος γνώρισε τη Χριστίνα, ένιωσε βαθιά μέσα του ότι εκείνη ήταν η μοναδική γυναίκα που θα ήθελε ποτέ στη ζωή του.
Δεκαοχτώ χρόνια πριν, κάτι αντίστοιχο είχε νιώσει και ο Χρήστος αντικρίζοντας την Ειρήνη.
Η Σοφία παρασύρθηκε από την έλλειψη αγάπης και τρυφερότητας και βυθίστηκε στον σκοτεινό κόσμο της απελπισίας με όσα έζησε εξαιτίας του Απόστολου.
Τι κοινό έχουν αυτές οι τρεις γυναίκες;
Τι τις συνδέει με τον Χρήστο και τις λανθασμένες επιλογές του;
Όταν ο έρωτας χτυπάει την πόρτα, δε λογαριάζει τίποτα στο διάβα του… Μόνο η μοίρα μπορεί να διορθώσει κάποια λάθη. Ίσως γιατί η μοίρα έχει ορίσει έναν ρόλο για τον καθένα. Μόνο η δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης μπορεί να κρατήσει ζωντανή την Ελπίδα, να χαρίσει ξανά Ζωή.
Πόσες φορές αναρωτήθηκε γιατί να μην έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα, να γυρίσει πίσω τον χρόνο, να προλάβει τα γεγονότα, να μην τη χάσει...
Την έβλεπε ξανά με τα μάτια της φαντασίας του εκεί μπροστά του, ολοζώντανη, χαμογελαστή, ερωτευμένη, ανέμελη.
Θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήρε το θάρρος να της μιλήσει, άκουγε ξανά τους χτύπους της καρδιάς του όταν την είδε να πλησιάζει και δεν πίστευε στην τύχη του.
Εκείνη ήταν η καθοριστική στιγμή, δε θα άφηνε την ευκαιρία να χαθεί για άλλη μια φορά, θα τολμούσε να της ζητήσει να βρεθούν μόνοι οι δυο τους, να της εκφράσει το ενδιαφέρον και τον έρωτά του…

"Για μια ελπίδα" των Γιάννη & Μαρίνα Αλεξάνδρου

Ανατύπωση και διασκευή από τα παλαιότερα βιβλία Το Χάραμα Μιας Ελπίδας και Η Γη της Ελπίδας.
Έρωτας, λάμψη, περιπέτειες, άγρια πάθη στις ιστορίες δυο νέων γυναικών. Κοινό στοιχείο τους η Αυστραλία.
Η Σοφία και ο Δημήτρης ταξίδεψαν με το ίδιο καράβι στη μακρινή ήπειρο το 1920. Διέσχισαν τους ωκεανούς σε ένα ταξίδι που θα άλλαζε τη ζωή τους. Εκείνος στην πρώτη θέση, γόνος γνωστής οικογένειας, επιθυμούσε να ξεφύγει από τα πολιτικά μίση. Εκείνη, κάτω στα αμπάρια, απελπιστικά φτωχή, λαχταρούσε να γλιτώσει από τη μιζέρια και να σώσει τα αδέρφια της. Η μοίρα τούς ένωσε και αγαπήθηκαν δυνατά, αν και ανήκαν σε άλλους κόσμους.
Πορεύτηκαν μαζί, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.
Η Μαρία και η Χριστίνα, απόγονοί τους, επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα. Ο έρωτας τις αγκαλιάζει και μέσα από αυτόν κερδίζουν το χαμογελαστό πρόσωπο της ζωής.
Στο θεσσαλικό κάμπο, ένα μυστήριο δένει το μεγαλοκτηματία Λάμπη με τους κληρονόμους του. Ποια η σχέση της νεαρής Ελληνοαυστραλέζας με τον Νίκο; Τι φοβούνται; Ποια κρυμμένα μυστικά τούς κυνηγούν; Τι έψαχνε ο Λάμπης τρέχοντας πάνω στο άλογό του; Ποια είναι η Ελένη και το πέπλο μυστηρίου που τη σκεπάζει; Το άγνωστο και τα δυνατά πάθη κυριαρχούν στον κάμπο, εκεί όπου η γη έχει ανάσα, έχει ψυχή...

"Η υπόσχεση" της Γεωργίας Κακαλοπούλου

Μπορεί μια νεαρή κοπέλα να μεταμφιεστεί σε αγόρι για να εισχωρήσει στα άδυτα μιας αντρικής αθλητικής ομάδας προκειμένου να ανακαλύψει τον δολοφόνο του πατέρα της;
Τίποτα δεν είναι ικανό να κρατήσει την Τάμι μακριά από τον οίκο των Κονσίτο Αρά και τη σχολή χάντμπολ Ζέφιρο, στις Συρακούσες. Η μυστηριώδης έλξη που της ασκεί το παλιό αρχοντικό και ο ιδιοκτήτης του, ο κακότροπος και σκληρόκαρδος Μάσιμο, αλλά και η ανάγκη της να αποδοθεί δικαιοσύνη την υποχρεώνουν να πάρει μέρος σε μια ασύλληπτη περιπέτεια, που θα αλλάξει τον ρου της μοίρας.
Η ζώνη της Ντιάνα, ένα πολύτιμο κειμήλιο το οποίο καταράστηκε η πρώτη κοντέσα της οικογένειας Κονσίτο Αρά και στοιχειώνει όλους τους απoγόνους, θα μπλέξει στα γρανάζια της κατάρας τις ζωές πολλών ανθρώπων.
Ποιος έκλεψε τη ζώνη;
Πώς θα λυθεί η κατάρα που βαραίνει τις πλάτες του Μάσιμο; Ποιος είναι ικανός να γεμίσει με φως την άδεια του καρδιά και να τον σώσει από τον βέβαιο χαμό του;
Αντέχεις ή παραδίνεσαι; Μάχεσαι ή ρίχνεις κουρασμένα το σπαθί και την ασπίδα;

"Γυναίκες θάλασσες" της Σίσσυ Θεοφανοπούλου

Ένας παλιός θρύλος θέλει τις γυναίκες να είναι θάλασσες...
Χίος, 1979. Η Θάλεια Μελισσινού, ένα φτωχό κορίτσι, θα φέρει σε λίγους μήνες στον κόσμο τον νόθο καρπό του έρωτά της με τον γνωστό στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας Ορέστη Αγοριανό. Εκείνος δε θα το μάθει ποτέ.
Εκείνη θα μεγαλώσει το παιδί με στερήσεις και αγώνα, έχοντας όμως έναν φύλακα-άγγελο στο πλευρό της.
Νίσυρος, 2012. Ο Ποσειδώνας Μελισσινός, πετυχημένος αρχιτέκτονας, θα γνωρίσει την Αφροδίτη, μια γυναίκα που συνδέεται καταλυτικά με το παρελθόν του.
Σύρος, 2013. Ο εισαγγελέας Αργύρης Θέμελης, ερωτευμένος με την Κατερίνα, μια παντρεμένη αλλά κακοποιημένη γυναίκα, θα αναλάβει να ρίξει φως σ’ ένα διπλό έγκλημα που έγινε στη Νίσυρο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο…
Τρία νησιά, τρεις γυναίκες, τρία καλά κρυμμένα μυστικά… του έρωτα, του μίσους και της μοίρας…
Ένα μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές, που εξελίσσεται ανάμεσα στο άρωμα μαστίχας της Μυροβόλου Χίου της δεκαετίας του εβδομήντα, στον πελαγίσιο αέρα της Νισύρου μιας ολόκληρης τεσσαρακονταετίας και στα πλακόστρωτα καλντερίμια της Άνω Σύρας του σήμερα.

"Το δέντρο του Λαέρτη" του Χρυσόστομου Ν. Καλαντζή

Μια μοναδική ιστορία με φόντο το όμορφο νησί της Ιθάκης στις δύσκολες ημέρες της κρίσης.
Τρεις παράλληλες πορείες, ενός αντιήρωα, ενός δολοφόνου και ενός καταραμένου από τους θεούς, συγκλίνουν με ανορθόδοξα αποτελέσματα.
Κοινός παρονομαστής οι Μοίρες, που διαφεντεύουν τις ζωές των ανθρώπων.
Ο κεντρικός ήρωας, ένας αρχαιολόγος που έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα, κάνει μια αναπάντεχη ανακάλυψη σε ένα πετρόσπαρτο χωράφι που κληρονόμησε από τον πατέρα του, η οποία θα τον οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη, στον αρχαίο τάφο ενός προσώπου που θα αλλάξει τη ροή της Ιστορίας. Οι μύθοι παύουν να είναι ηρωικά παραμύθια και θρύλοι και παίρνουν σάρκα και οστά σαν πράξεις αυτοθυσίας και λύτρωσης.
Ο μίτος ξετυλίγεται και οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο άπιστο.
Ένα μυθιστόρημα για όσους σκέφτονται με την καρδιά.
Αν είσαι ένας από αυτούς, απόλαυσέ το και απλώς χαμογέλα. Ο κόσμος θα γίνει αυτόματα καλύτερος!