"Το βιβλίο της Άιβι" της Amy Engel

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ;
Λίγοι κατάφεραν να επιζήσουν από τον πυρηνικό πόλεμο που ξεκλήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διεκδίκηση της εξουσίας, όμως, από τους Λάτιμερ και τους Γουέστφαλ χώρισε τη μικρή ομάδα σε δύο στρατόπεδα και προκάλεσε συγκρούσεις· οι δεύτεροι ηττήθηκαν. Πενήντα χρόνια αργότερα η ειρήνη διατηρείται με τους υποχρεωτικούς γάμους ανάμεσα στα κορίτσια της χαμένης πλευράς και τα αγόρια της νικήτριας.
Φέτος είναι η σειρά μου να παντρευτώ.
Με λένε Άιβι Γουέστφαλ και η αποστολή μου είναι απλή: να σκοτώσω τον γιο του προέδρου και μελλοντικό σύζυγό μου ώστε να πάρει η οικογένειά μου την εξουσία.
Όμως, ο Μπίσοπ Λάτιμερ είτε είναι πολύ ταλαντούχος ηθοποιός είτε απέχει από το σκληρό αγόρι για το οποίο με είχαν προειδοποιήσει οι δικοί μου. Μάλιστα, μπορεί να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που με καταλαβαίνει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγω από τη μοίρα μου.
Ο Μπίσοπ πρέπει να πεθάνει. Και εγώ είμαι αυτή που πρέπει να τον σκοτώσει…

"Η επανάσταση της Άιβι" της Amy Engel

ΠΕΡΑ ΑΠ ’ TΟΝ ΦΡΑΧΤΗ...
Είμαι ακόμα ζωντανή. Σχεδόν.
Με λένε Άιβι Γουέστφαλ, είμαι δεκαέξι χρόνων και είμαι μια προδότρια. Πριν από τρεις μήνες με ανάγκασαν να παντρευτώ τον γιο του προέδρου, τον Μπίσοπ Λάτιμερ, καθώς υπάρχει παράδοση τα κορίτσια των ηττημένων του πολέμου να δίνονται ως νύφες στους γιους των νικητών. Αλλά εγώ διέφερα· είχα μια αποστολή: να σκοτώσω τον Μπίσοπ.
Ωστόσο, τον ερωτεύτηκα.
Και τώρα με έχουν εκδιώξει και προσπαθώ να επιβιώσω. Ακόμα κι εδώ, πέρα απ ’ τον φράχτη, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ζωή. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω πίσω μου το παρελθόν μου. Γιατί οι ενέργειές μου έχουν θέσει σε κίνηση μια αλυσίδα γεγονότων στο Γουέστφαλ που θα αλλάξει τη μοίρα όλων μας.
Κι αυτή τη φορά, δεν αρκεί απλώς να επιβιώσω…

"Η εκδίκηση των αγγέλων" της Λένας Μαντά

Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια, διάσημη συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κάνει την υπέρβαση και αποφασίζει να εμπλακεί σε μια ιστορία ανώτερη από τις δυνάμεις της. Οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις δε ρίχνουν κανένα φως και όλες οι έρευνες οδηγούν στο μηδέν. Η Γαλάτεια δεν ξέρει αν υπάρχει καν δολοφόνος ή αν όλα όσα υποψιάζεται ο γιος της και η μητέρα της κοπέλας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι…




"Δυο φιλιά για την Αμέλια" της  Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

Μια γυναίκα που λατρεύτηκε. Που έκανε όλη την Ελλάδα να την ερωτευτεί. Τη στιγμή που γεννήθηκε, ένας νάρκισσος ξεπρόβαλλε το κεφαλάκι του από το χώμα και τα αστέρια πήραν φωτιά. Δώρα μοναδικά της χάρισαν, τα βιολετιά της μάτια. Κι ένα υποκριτικό ταλέντο, αστείρευτο.
Μια ζωή στο κόκκινο, η ζωή της. Κρυμμένη πίσω από λάθη και πάθη, μυστικά και ψέματα. Φόνους, υπεξαιρέσεις, απιστίες και αμαρτίες ανείπωτες.
Κάθε άντρας που βρέθηκε δίπλα της, την ερωτεύτηκε. Κάθε παιδί που γέννησε, τη μίσησε.
Μα δεν την ενδιέφερε διόλου. Τους φερόταν υποτιμητικά. Γιατί δεν είχαν ταλέντο, δεν είχαν ομορφιά, δεν ήταν διάσημοι. Θα έρθει άραγε η στιγμή που θα χαρίσει το βασίλειό της για δυο φιλιά;
Ένα μυθιστόρημα που ανασαίνει τις μυρωδιές του φεγγαριού, βουτάει στο απέραντο γαλάζιο των νησιών μας, γεύεται στάλες από τη γοητεία της Ρώμης, περπατάει ξυπόλητο στον τελευταίο κρυμμένο παράδεισο σε αυτή τη γη. Και τραγουδάει για μια αγκαλιά, χάνεται σε δυο φιλιά…
Γιατί η αγάπη είναι σαν την αλφάβητο. Πρέπει να έχεις κάποιον κοντά σου να σ’ τη συλλαβίσει από την αρχή.

"Το ξίφος του Απόλλωνα" του Noble Smith

Ο Νικίας ο Πλαταιεύς έχει επιβιώσει από πολύνεκρες μάχες και σκληρά βασανιστήρια. Ο νεαρός πολεμιστής πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να οδηγήσει τον λαό της πόλης του σε μια απεγνωσμένη έξοδο για την Αθήνα ενώ καταδιώκεται από μια τεράστια στρατιά Σπαρτιατών εισβολέων.
Από τα δάση του θρυλικού όρους Κιθαιρώνα μέχρι τους δρόμους της Αθήνας, όπου κόσμος πεθαίνει από τον λοιμό, και τα τρομακτικά λατομεία των Συρακουσών, ο Νικίας πρέπει να καταφύγει στο σπαθί και στην ευφυΐα του για να κατατροπώσει τους εχθρούς του και να βοηθήσει μια πόλη αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας των αδίστακτων εισβολέων.