Chronic - Το χρονικό μιας αθωότητας
Δραματική
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Ο David είναι νοσηλευτής που εργάζεται με ασθενείς που βρίσκονται στο χείλος του θανάτου. Επαρκής και αποτελεσματικός στη δουλειά του, διαμορφώνει φιλίες με τους ασθενείς τόσο προσωπικές και βαθιές, που ξεπερνούν την απλή περίθαλψη. Αλλά όταν ο κάθε ασθενής του πεθαίνει, ο David επιστρέφει στον «αληθινό» κόσμο, τον κόσμο των ζωντανών. Κι εκεί είναι που ο David είναι ανεπαρκής, αδέξιος κι επιφυλακτικός. Είναι φανερό ότι έχει ανάγκη την οικογένειά του, όσο τον έχει ανάγκη κι αυτή. Από ασθενή σε ασθενή, αποκαλύπτεται το παρελθόν του νοσοκόμου, το οποίο επιμελώς κρύβει. Ένα παρελθόν με χρόνιες τύψεις και ενοχές. Το βάρος αυτό πλέον είναι αβάστακτο, και ο David πρέπει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το παρελθόν του για να βρει την ίαση.



Remember - Γράμμα από το παρελθόν
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Έχουν περάσει 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί η μνήμη η γηραιού πλέον Zev, όπου τότε έχασε και τους δυο του γονείς. Όταν ανακαλύπτει από έναν τρόφιμο γεροκομείου, τον Μαξ, ότι ο ναζί φρουρός που τους δολοφόνησε ζει στις ΗΠΑ με πλαστή ταυτότητα, ο Zev ξεκινάει μια αποστολή, για να επιβάλει την επί χρόνια αναβλημένη εκδίκηση του, με το ίδιο του το τρεμάμενο χέρι.



The Angry Birds movie - Angry Birds: Η ταινία
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο Red (το κόκκινο πουλί του παιχνιδιού), αφού χαλάει σε καθημερινή βάση τη διάθεση και το κέφι των πάντων, εισάγεται εσπευσμένα σε μια ειδική κλινική, ώστε να καταφέρει να διαχειριστεί το οξύθυμο του χαρακτήρα του. Εκεί θα γνωριστεί με διάφορα άλλα, επίσης «προβληματικά», πουλιά και θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Τα πράγματα κυλάνε αρκετά ήρεμα, ώσπου εμφανίζονται τα γουρούνια και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, θα χρειαστεί να καταφύγουν σε έναν αετό-γκουρού, για να τους προσφέρει καθοδήγηση.



The Man Who Knew Infinity - Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο
Βιογραφική
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Αποικιακή Ινδία, 1913. Ο Srinivasa Ramanujan είναι ένας 25χρονος υπάλληλος ναυτιλίας και παρά την έμφυτη ευφυία του, απότυχε στο κολέγιο λόγω της μανιώδους και μοναχικής του μελέτης των μαθηματικών. Πεπεισμένος να ακολουθήσει το πάθος του, στέλνει ένα γράμμα στον G.H. Hardy, έναν διαπρεπή βρετανό καθηγητή μαθηματικών στο κολέγιο του Κέμπριτζ. Ο καθηγητής θα αντιληφθεί άμεσα το ταλέντο του νεαρού Ινδού και παρά τον σκεπτικισμό των συναδέλφων του, καλεί τον Srinivasa για να αποδείξει τις μαθηματικές θεωρίες του.



Free to run
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης έως τα μονοπάτια των Ελβετικών Άλπεων, άντρες και γυναίκες, πρωταθλητές ή κοινοί άνθρωποι, κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων τρέχουν. Πενήντα χρόνια πριν, το τρέξιμο θεωρούνταν μια εκκεντρική συνήθεια, μια σχεδόν παρεκκλίνουσα συμπεριφορά που άρμοζε μονάχα σε άντρες αθλητές στα στάδια. Η ταινία καταγράφει την επική πορεία του μοναχικού αυτού αθλήματος, που πλέον γίνει παγκόσμιο πάθος.



Το μέσα φως - The light inside
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα `χει κλείσει εντός του». Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, για να καταλήξει μιλώντας για την ευτυχία του δότη, όχι αυτουνού που παίρνει, πως «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».



33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη - 33,333: The Odyssey of Nikos Kazantzakis
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι παγκοσμίως γνωστός για τα μυθιστορήματά του. Λίγοι όμως γνωρίζουν, κι ακόμη λιγότεροι έχουν διαβάσει την Οδύσσεια, ένα επικό ποίημα 33.333 στίχων, το πιο σπουδαίο, κατά τον ίδιο, έργο του. Στη Σουηδία, ένας άντρας 102 ετών μαθαίνει ελληνικά και μεταφράζει την Οδύσσεια. Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στη Σουηδία, την Αμερική, την Κρήτη, την Αθήνα, την Τήνο. Είναι ένα ταξίδι αναζήτησης, τόσο στις πτυχές του άγνωστου αυτού έργου, όσο και στην προσωπικότητα του συγγραφέα. H Οδύσσεια συγκινεί, θυμώνει, προβληματίζει. Φιλοσοφικές, φιλολογικές, υπαρξιακές και ψυχολογικές προσεγγίσεις επιχειρούν να φωτίσουν ένα έργο που, αν διαβαστεί προσεκτικά, μπορεί να αλλάξει την ψυχή του αναγνώστη.



This is not a coup
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Γνωστοί πανεπιστημιακοί δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των οικονομικών πραξικοπημάτων περιγράφουν τις διασυνδέσεις της Ε.Ε. με μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.