Το Νοέμβριο του 2014, οι εκδόσεις Elxis έφεραν στην Ελλάδα τα βιβλία της διάσημης συγγραφέως αισθηματικών μυθιστορημάτων εποχής, Johanna Lindsey, τα οποία ανήκουν στην "Malory-Anderson Family". Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με αυτόνομες ιστορίες οι οποίες, ωστόσο, σχετίζονται με τα μέλη της ίδιας οικογένειας, και που έχει αγαπηθεί όσο λίγες στο είδος της. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει ένα μικρό αφιέρωμα στα βιβλία της σειράς, προκειμένου να μυηθούν στον κόσμο της οικογένειας Μάλορι-Άντερσον και των ερωτικών τους περιπετειών.

Αγαπάς μόνο μια φορά:
Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει ως βασικό του στόχο να μας συστήσει όλα τα μέλη της οικογένειας που φαίνεται πως θα μας απασχολεί για πολύ καιρό. Στο επίκεντρο της αφήγησης, η Ρετζίνα Άστον και ο Νίκολας Ίντεν. Η απαγωγή της πρώτης από τον δεύτερο θα τους οδηγήσει σε μονοπάτια σκοτεινά και παθιασμένα, αλλά και γεμάτα αγάπη αρκεί να είναι σε θέση να πολεμήσουν τα σκοτάδια του και ν' αφήσουν πίσω το παρελθόν. Αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή με καλή δόμηση της αφήγησης, αν και λόγω του στοιχείου της επιβολής μιας ερωτικής κατάστασης ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, είναι αρκετά πιθανόν κάποιες αναγνώστριες να ενοχληθούν. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα έλεγα ότι ενοχλήθηκα, αλλά κάπως άβολα, ναι, ένιωσα. Παρ' όλα ταύτα έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία με ίντριγκα και πάθος, που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και που τους φανατικούς του είδους, ίσως και να τους συνεπάρει.

Τυφλή αφοσίωση:
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, τα ερωτικά σκήπτρα της περνάνε στον Άντονι Μάλορι, τον οποίο και γνωρίσαμε μέσα από το "Αγαπάς μόνο μια φορά". Ο Άντονι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που -θεωρητικά- τον καθιστούν ακατάλληλο για μια γυναίκα, όμως παρά του ότι είναι απατεώνας, η γοητεία του είναι κάτι στο οποίο δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Εκτός κι αν είσαι η Ρόσλιν Τσάντγουικ, μια δυναμική Σκοτσέζα που δεν μασάει τα λόγια της, και που προκειμένου να μην παντρευτεί τον υποχθόνιο ξάδερφό της αλλά και να απομακρύνει από κοντά της τους επίδοξους μνηστήρες που θέλουν να την μαγαρίσουν και να της φάνε τα λεφτά, καταφεύγει στη λύση του γάμου. Με ποιον; Μα φυσικά, με τον Άντονι. Η χημεία ανάμεσα στους δυο του είναι πάρα πολύ δυνατή, με τις εξίσου ισχυρές και παθιασμένες προσωπικότητές τους να συγκρούονται συνεχώς σε ένα παιχνίδι από το οποίο δεν είναι σίγουρο ποιος θα βγει νικητής. Άραγε, θα γονατίσει ο Άντονι μπροστά στη δυναμική Ρόσλιν, ή θα είναι εκείνη που θα λιώσει στα χέρια του; Αρκετά καλογραμμένο για το είδος του, έξυπνοι και σπιρτόζικοι διάλογοι με αρκετές κωμικές πινελιές όπου χρειάζεται, και ερωτικό τόσο όσο απαιτείται προκειμένου να μην οδηγηθεί στην υπερβολή.

Ο κουρσάρος της καρδιάς μου:
Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τη δυναμική Τζορτζίνα Άντερσον, η οποία μεταμφιέζεται σε αγόρι και στριμώχνεται στο πλοίο Μέιντεν Ανν αναζητώντας τον χαμένο της μνηστήρα. Βέβαια, αντί για εκείνον, θα συναντήσει τον Τζέιμς Μάλορι, έναν γοητευτικό άντρα, πρώην πειρατή και το ρεμάλι της οικογένειάς του, που καμιά γυναίκα δεν του έχει αντισταθεί, αλλά και που καμιά δεν έχει βάλει εκείνος στην καρδιά του. Όπως καταλαβαίνετε, η ιστορία ανατρέπεται, όπως και η μέχρι τότε καθημερινότητά τους, με τους δυο τους να μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι συγκεχυμένων συναισθημάτων που απειλεί να τους καταπιεί αν δεν καταφέρουν να το τιθασεύσουν και να το αποδεχτούν. Δεδομένου ότι έχω μια αδυναμία στους καλοκάγαθους κατά τ' άλλα, τσόγλανους, αντιλαμβάνεστε πως ο Τζέιμς έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να με ρίξει. Και μάλιστα, το πέτυχε εύκολα, αβίαστα, χωρίς να το προσπαθήσει καν. Από την άλλη, η Τζορτζίνα, αν και δυναμική, φαντάζει κάπως πιο γήινη και προσιτή σε σχέση με τις ηρωίδες των προηγούμενων βιβλίων της σειράς, κάτι που θα βάλω στα συν του εν λόγω βιβλίου, αφού θεωρώ πως η μέση αναγνώστρια θα μπορέσει να ταυτιστεί πιο έντονα μαζί της. Ένα μείγμα αισθησιασμού, πάθους, τρυφερότητας αλλά και κωμικότητας, σε ένα ανάγνωσμα που θα χαρακτηρίζαμε καλοκαιρινό, φρέσκο και δροσερά απολαυστικό.

Η μαγεία της αγάπης:
Η Έιμι Μάλορι, πνεύμα ατίθασο και γυναίκα έτοιμη να πάρει ρίσκα για να πετύχει αυτό που θέλει, είναι κρυφά ερωτευμένη με έναν άντρα που όχι μόνο είναι άκρως ακατάλληλος για εκείνη, αλλά έχει και κακό παρελθόν με την οικογένειά της, αφού κάποτε είχε προσπαθήσει να βάλει στη φυλακή τον θείο της, Τζέιμς. Ο Γουόρεν Άντερσον αρχικά ξαφνιάζεται από την κατά μέτωπον επίθεση της Έιμι, και κάνει οτιδήποτε μπορεί για να ενισχύσει την αντικοινωνική και άκαμπτη συμπεριφορά του -που απέναντι στις γυναίκες είναι ακόμα χειρότερη, όμως δεν αργήσει να κυριεύεται από πάθος για τη γυναίκα αυτή που με το ερωτικό της κάλεσμα του υπόσχεται μια καινούργια αρχή, αλλά και μια καινούργια ζωή. Οφείλω να ομολογήσω πως η συγγραφέας είναι εξαιρετικά ευφυής και έχει προβεί σε μια πολύ έξυπνη απόφαση ως προς τον χειρισμό του εν λόγω βιβλίου. Γνωρίζοντας πως ο Άντονι και ο Τζέιμς έχουν κατακτήσει νωρίτερα τις καρδιές των αναγνωστριών της, οπότε ο ανταγωνισμός για τον Γουόρεν είναι μεγάλος, φροντίζει να τους βάλει στην εξίσωση με έναν ρόλο πιο ενεργό απ' ότι συνηθίζει να χρησιμοποιεί τα λοιπά μέλη των οικογενειών ως τώρα, χτίζοντας ουσιαστικά όλη την εισαγωγή της ιστορίας πάνω τους, έτσι ώστε η είσοδος του Γουόρεν να έχει στρωθεί και να καλωσοριστεί πιο εύκολα. Και πραγματικά, πετυχαίνει τον σκοπό της στον απόλυτο βαθμό. Άκρως έξυπνοι και απολαυστικοί διάλογοι, πολύ ωραίο χιούμορ δοσμένο σε σωστές δόσεις ώστε να μην διακωμωδούνται καταστάσεις, αλλά και μια παθιασμένη ιστορία ενός αντισυμβατικού έρωτα που έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, και που δεν διστάζει να το προσπαθήσει. Μπορεί η Έιμι να είναι θρασύτατη ορισμένες φορές, αλλά όπως λέμε στο χωριό μου, έχει τσαγανό και αυτό δεν μπορείς να μην το εκτιμήσεις, ενώ ο Γουόρεν μπορεί να φαντάζει δυσκοίλιος και αχώνευτος, κάτω από τα πιο σκληρά πετρώματα, όμως, συνηθίζουν να βρίσκονται οι πιο πολύτιμοι λίθοι. Και μπορεί να κουράζεσαι μέχρι να τους πάρεις στα χέρια σου, αλλά τελικά συνειδητοποιείς πως άξιζε τον κόπο.

(Συνεχίζεται...)