Η Νατάσσα Μποφίλιου θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, για να κλείσει τον φετινό κύκλο Τρίτες Παράλληλες, την Τρίτη 24 Μαΐου 2016.

Κιβωτός. Ένα καράβι που λέγεται Ελλάδα.

Είναι το τέλος του κόσμου. Έχουν απομείνει μια θάλασσα τραγούδια, ένα πιάνο και μια φωνή για να σωθεί μια μικρή ιδέα απ’ ό, τι ελληνικό τραγουδήθηκε, αγαπήθηκε και σημάδεψε τη λαική συνείδηση μιας χώρας μέσα στα χρόνια.

Παραδοσιακά τραγούδια της χαράς και του θρήνου, νανουρίσματα και λαικές προσευχές, ανοίγουν διάλογο με εμβληματικές δημιουργίες των μεγαλύτερων δημιουργών της νεότερης ελληνικής μουσικής: από τους μεγάλους του ρεμπέτικου και του ελαφρού τραγουδιού μέχρι τους σπουδαιους συνθέτες του 20ου αιώνα και τους σύγχρονους μας τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ανασυνθέτει την πορεία του καραβιού που λέγεται Ελλάδα, μέσα από τον πλούτο της μουσικής Ιστορίας της, εστιάζοντας στην αρχετυπική - σχεδόν θρησκευτική - συγκίνηση της ρίζας κι ο Άγγελος Τριανταφύλλου συνοδεύει στο πιάνο, μεταγράφοντας με απλότητα και σεβασμό.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, κλείνει το πρόγραμμα των φετινών Τρίτων Παραλληλων, σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο κι απρόβλεπτο ακουστικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι όπως αυτό καταγράφηκε και διαμόρφωσε τη συλλογική συγκίνηση των Ελλήνων.

Συντελεστές:

Επιμέλεια: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου
Πιάνο: Άγγελος Τριανταφύλλου