"Ομιχλογέννητοι: Ο ήρωας των αιώνων (Β' τόμος)" του Brandon Sanderson

Ο θάνατος του Μεγάλου Εξουσιαστή, με στόχο το τέλος της Ύστατης Αυτοκρατορίας, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει, έτσι δεν είναι; Η Βιν και ο Έλεντ δεν είναι και τόσο σίγουροι πλέον, αφού οι πανταχού παρούσες ομίχλες, οι ολοένα εντονότερες σταχτοπτώσεις και οι ακόμα πιο ισχυροί σεισμοί επέστρεψαν με πιο φονική μορφή. Πριν από πολύ καιρό, η Καταστροφή –ένα από τα πρωταρχικά όντα που δημιούργησαν τον κόσμο– είχε λάβει την υπόσχεση να έχει το τελικό δικαίωμα της εξολόθρευσης των πάντων. Τώρα, που η Βιν ξεγελάστηκε, με σκοπό να την απελευθερώσει από το Πηγάδι της Ανάληψης, προφανώς η Καταστροφή σκοπεύει να πάρει αυτό που της υποσχέθηκαν.
Ο επίλογος της τριλογίας Ομιχλογέννητοι εκπληρώνει όλες τις υποσχέσεις των δύο προηγούμενων βιβλίων. Οι αποκαλύψεις αφθονούν, οι συνδέσεις με τα αρχικά κεφάλαια της σειράς αποσαφηνίζονται, ενώ εκπλήξεις –τόσο ικανοποιητικές όσο και καταπληκτικές– σκάνε σαν πυροτεχνήματα για να εντυπωσιάσουν και να ικανοποιήσουν. Όλα οδηγούν σε ένα φινάλε απαράμιλλης πρωτοτυπίας και τόλμης, που θα σας κάνει να τρίβετε τα μάτια σας από κατάπληξη, σαν να έχετε μόλις ξυπνήσει από ένα φανταστικό όνειρο.

"Στον κήπο του μεσονυχτίου: Βιβλίο 2 - Ιστορίες της θάλασσας" της Catherynne M. Valente

Το μυστηριώδες κορίτσι συναντά ξανά τον πρίγκιπα στον Κήπο του Μεσονυχτίου και η αφήγηση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, σειρά έχουν οι Ιστορίες της Θάλασσας: Ναϊάδες, κυνοκέφαλοι μοναχοί, Νεκρομάντες, μυθικές πολιτείες, όντα με άλλη όψη και άλλο είδωλο στον καθρέφτη, πλάσματα που αλλάζουν σάρκα, καράβια-δέντρα, αστέρια που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον ουρανό για χάρη της γης, και ερωτευμένοι που τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται παρά τις απότομες στροφές και τα εμπόδια που θέτει η μοίρα...
Η ανέμη της βασίλισσας του mythpunk, Catherynnne M. Valente, ξετυλίγει το πολύχρωμο νήμα του μύθου, για να το μεταμορφώσει σε ένα ονειρικό υφαντό, γεμάτο λυρισμό και αλληγορία.