7+1 λόγοι για να διαβάσεις βιβλία φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, η ομορφότερη εποχή του χρόνου, είναι εδώ. Τους επόμενους μήνες θα έχεις στη διάθεσή σου άπλετο ελεύθερο χρόνο, που τόσο συχνά στερείσαι τον χειμώνα· καιρός λοιπόν για γέλια, παραλίες, βόλτες, παγωτά και χαλάρωση! Και αν ψάχνεις με τι θα ασχολείσαι όταν τελειώσουν οι πρωινές βουτιές, τα απογευματινά παιχνίδια και οι βραδινές βόλτες, έχουμε να σου προτείνουμε κάτι καλύτερο από την τηλεόραση ή το tablet σου: Να διαβάσεις βιβλία! Μπορεί να νομίζεις ότι τα βιβλία ταιριάζουν καλύτερα στο σχολικό σου σακίδιο από ό,τι στην ξαπλώστρα της παραλίας, μέχρι όμως να φτάσεις στο τέλος αυτού του κειμένου βάζουμε στοίχημα ότι θα αλλάξεις γνώμη. Διάβασε παρακάτω και θα ανακαλύψεις 7+1 λόγους που κάνουν το καλοκαιρινό διάβασμα την πιο έξυπνη και διασκεδαστική επιλογή!

Με ένα βιβλίο μπορείς…

1. ...να μετατρέψεις όλα όσα έμαθες αυτή τη χρονιά στο σχολείο σε ατέλειωτα καλοκαιρινά παιχνίδια, παρέα με τους αγαπημένους σου ήρωες! Στη σειρά «Διακοπές με την Disney» θα βρεις παιχνίδια, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, που θα σου κρατήσουν την ιδανική συντροφιά κάτω από την ομπρέλα θαλάσσης. Πέρασε ακόμα ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας μαζί με τα Στρουμφάκια και κάνε την επόμενη σχολική χρονιά να φαίνεται πανεύκολη με τη σειρά «Καλοκαιρινά παιχνίδια».


2. …να χαθείς στη μαγεία των αριθμών και των πράξεων ή να περιπλανηθείς στον υπέροχο κόσμο της γλώσσας! Με τα «Φυλλαράκια» των Μαθηματικών και της Γλώσσας θα γίνεις μέλος της πιο κεφάτης, δημιουργικής και τολμηρής παρέας, θα βρεις τα μυστικά κλειδιά και θα λύσεις περίπλοκα μυστήρια. Είσαι έτοιμος;


3. …να καταλάβεις καλύτερα και να αγαπήσεις τον εαυτό σου! Αν έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που σε κάνει μοναδικό, γιατί είσαι ξεχωριστή προσωπικότητα, ποια είναι τα αδύνατα και ποια τα δυνατά σου σημεία, το βιβλίο δραστηριοτήτων Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω της Κατερίνας Χριστόγερου είναι ιδανικό για σένα!


4. …να γίνεις ο ίδιος συγγραφέας και να φτιάξεις τις δικές σου ιστορίες! Αυτό το καλοκαίρι μπορείς να ζήσεις υπέροχες περιπέτειες που θα τις «μαγειρέψεις» εσύ όπως ακριβώς σου αρέσει, με το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Μαγειρεύοντας ιστορίες. Και ποιος ξέρει; Ίσως του χρόνου το καλοκαίρι κάποιος να διαβάζει το δικό σου βιβλίο δίπλα στο κύμα!


5. …να ανακαλύψεις τα καλά κρυμμένα μυστικά των μεγαλύτερων ζωγράφων με τη βοήθεια της γεωμετρίας! Η σειρά Μαθαίνω μαθηματικά μέσα από την τέχνη του Δημήτρη Χασάπη όχι μόνο θα σου μάθει τα πάντα για το έργο πρωτοπόρων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, αλλά θα σου δείξει την ομορφιά και την πρακτική χρησιμότητα των μαθηματικών.


6. …να κάνεις πολύ περισσότερα από το να το διαβάσεις απλώς! Ο Φιλίπ Μπρασέρ σου προτείνει 1001 δραστηριότητες που θα σου δείξουν ότι, με όχημα ένα βιβλίο, μπορείς να τραγουδήσεις, να γελάσεις με την καρδιά σου, να δημιουργήσεις, να ταξιδέψεις σε τόπους μακρινούς και να αποκτήσεις καινούριους φίλους! 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσεις το βιβλίο!


7. …να αρχίσεις το σχολείο προετοιμασμένος! Τον επόμενο Σεπτέμβρη ξεκινάς το νηπιαγωγείο ή την Α’ Δημοτικού και θα βρεθείς για πρώτη φορά στις σχολικές αίθουσες; Προετοιμάσου από τώρα με τα βιβλία της Κατερίνας Χριστόγερου Προγραφικές ασκήσεις και ασκήσεις λεπτής κινητικότητας και Το καλοκαίρι της Χαράς: θα περάσεις ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας, θα πειραματιστείς με τα γράμματα, τα σχήματα και τους αριθμούς και θα αποκτήσεις γνώσεις που θα αφήσουν άφωνους τους συμμαθητές και τους δασκάλους σου την επόμενη χρονιά!


7 + 1 = 8 …να ζήσεις απίθανες καλοκαιρινές ιστορίες: Με το Φουσκοχώρι, θα παραθερίσεις στο πιο όμορφο χωριό όλου του κόσμου· παρέα με τον εκκεντρικό αριστοκράτη Φιλέα Φογκ θα πραγματοποιήσεις τον Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες· θα κάνεις Διακοπές στη βεράντα μαζί με τον Δημήτρη, θα διασκεδάσεις με τις Χάλια διακοπές του Μπεν και θα παρακολουθήσεις τι συμβαίνει όταν Η Μιμή η Νευρική δεν πάει διακοπές· θα πάρεις μέρος με τη Μιμή και τον αδερφό της τον Στάμο στο Θεότρελο κυνήγι του θησαυρού στο Κορακονήσι και θα αναλάβεις, μαζί με την Κλαίρη, τη μυστική Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός· τέλος, με τις Γατουκουβέντες της Άλκης Ζέη θα απολαύσεις την πιο αστεία ιστορία για έναν γάτο, δύο μικρά παιδιά, μια παχουλή γιαγιά και έναν μεγάλο καύσωνα. Τρέξε τώρα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου και ετοιμάσου για το πιο συναρπαστικό καλοκαίρι της ζωής σου!


Και επειδή καλοκαίρι και βιβλία πάνε μαζί, είμαστε σίγουροι ότι μπορείς να σκεφτείς από μόνος σου ακόμα περισσότερους λόγους για να διαβάσεις βιβλία στις φετινές διακοπές. Ξεφύλλισε τον παιδικό κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ανακάλυψε το/τα βιβλίο/α που σου ταιριάζει/ουν και ξεκίνα το καλοκαίρι σου με την καλύτερη συντροφιά!

Καλό καλοκαίρι με καλά βιβλία!