Highway to Hellas - Ραντεβού στην Ελλάδα
Σάτιρα
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Ο Jorg Geissner, υπάλληλος μεγάλης τράπεζας του Μονάχου, καταφτάνει στην ελληνική νήσο Παλαδική, ώστε να τσεκάρει τις εγγυήσεις για ένα δάνειο που βάλανε στην τράπεζα πριν από χρόνια. Η υποψία του είναι ότι οι συγκεκριμένες εγγυήσεις που μπήκαν για το δάνειο, ένα νοσοκομείο και ένα ενεργειακό κέντρο, δεν υπάρχουν διόλου. Αλλά οι ντόπιοι δεν είναι βλάκες και εξαφανίζουν τις εγγυήσεις από τα μάτια του, σαν να μην υπάρχουν. Έτσι, ο απελπισμένος Γερμανός ξεκινά μια οδύσσεια ενάντια σε όλο το νησί και τη μόνιμη παρέα ενός ελληνο-γερανού ζιγκολό, του Πάνου, αναζητά τα συγκεκριμένα μέρη μόνος του.



Ocho apellidos Catalanes - Έρωτας αλά Καταλανικά
Κομεντί
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Ο τοπικισμός του Κόλντο πιάνει κόκκινα, όταν αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του θα παντρευτεί έναν ξένο. Ακόμα χειρότερα, έναν Καταλανό. Έναν από αυτούς τους ανθρώπους «που θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο Ισπανούς κι από τους Βάσκους», όπως λέει αγανακτισμένος, έναν τύπο χίπστερ με μούσι και μοδάτα γυαλιά που τρώει ντιζαϊνάτα φαγητά. Ο Koldo μαζεύει όλο του το κουράγιο και περνάει για πρώτη φορά τα βασκικά σύνορα με σκοπό να φτάσει μέχρι τον ισπανικό Νότο για να βρει τον Rafa, τον πρώην φίλο της Amaia. Προκειμένου όμως να τον πείσει να διεκδικήσει και πάλι την καρδιά της κόρης του, ο Koldo θα χρειαστεί μεγαλοβδομαδιάτικα να τρυπώσει σε μια παραδοσιακή λιτανεία που περιφέρει το άγαλμα της Παρθένου σε όλη τη Σεβίλλη για να τον κάνει να δεχτεί το παράτολμο σχέδιό του. Οι δύο άντρες ξεκινούν για τη Χερόνα, όπου ο Rafa αυτή τη φορά θα προσποιηθεί και πάλι πως είναι ντόπιος, αυτή τη φορά βέρος Καταλανός. Και τι δεν θα κάνει ο Rafa για προκειμένου να ξανακερδίσει την Amaia, γιατί στην πραγματικότητα εξακολουθεί να την αγαπάει όπως την πρώτη μέρα.



Sin hijos - Χωρίς παιδιά
Κομεντί
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ο Gabriel χώρισε πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε, η Sofia, η οκτάχρονη κόρη του, είναι το κέντρο της ζωής του. Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε φλερτ ή νέο έρωτα, χαρίζει όλη του την ενέργεια στην κόρη και τη δουλειά του. Μέχρι τη στιγμή που στη ζωή του θα μπει η Vicky, μια όμορφη, ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα που στην πρώτη τους συνάντηση, και χωρίς να ξέρει τίποτα για τη ζωή του, του παραθέτει τον μοναδικό της όρο σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία: δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κάποιον που έχει παιδιά. Πριν καν το καταλάβει, ο Gabriel της αποκρύπτει ότι είναι πατέρας, ξεκινώντας ένα καθημερινό «μαρτύριο» ψεμάτων και ελιγμών προκειμένου να μην τη χάσει από τη ζωή του.



La vie tres privee de Monsieur Sim - Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ
Δραμεντί
Διάρκεια: 105'

Η περιληψη:
Ο Francois Sim είναι ένας απαθής ζωντοχήρος, ανίκανος να ξεχάσει την πρώην σύζυγο του. Μια ημέρα, αποδέχεται μια απροσδόκητη ευκαιρία για εργασία, ως πωλητής πλασιέ οδοντόβουρτσων ανά τη Γαλλία. Πλάι πάντα στην κόρη του, αδράζει αυτή την ευκαιρία για να επισκεφτεί μέρη από το παρελθόν του. Αρχικά, είναι «υποχείριο» του συστήματος κατεύθυνσης του αυτοκινήτου του, αλλά όταν οι δυο τους χάνονται στα βουνά, κανένα GPS δεν μπορεί πλέον να τους ελέγξει.



La vache - Μια αγελάδα στο Παρίσι
Κωμωδία
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο Fatah, ένας σεμνός, χαρωπός και αισιόδοξος αλγερινός χωρικός που ποτέ δεν έχει βγει από τη χώρα του, ονειρεύεται να πάρει την αγελάδα του, τη Jacqueline, και να την πάει στη διεθνή έκθεση αγροκαλλιέργειας του Παρισίου. Μια ημέρα, προς έκπληξη όλων, λαμβάνει μια πρόσκληση για να πάει στην έκθεση. Πρέπει πρώτα να δανειστεί χρήματα από όλους τους συγχωριανούς του, για να καλύψει το ταξίδι. Αφήνει, λοιπόν, τη σύζυγο του, Naima, και τις δυο τους κόρες και παίρνει το καράβι για Μασσαλία. Αλλά για να περάσει τη Μεσόγειο, αναγκάστηκε να χαλάσει όλα του τα λεφτά. Έτσι, αναγκάζεται να φτάσει στο Παρίσι οδικώς, αυτός και η γελάδα του.



Desde alla - Από μακριά
Δραματική
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Στο χαοτικό Καράκας, ο Armando, ιδιοκτήτης εργαστηρίου προσθετικών δοντιών, αράζει κοντά σε στάσεις λεωφορείων, πλησιάζει νεαρά αγόρια και τους προσφέρει χρήματα για να τον συντροφεύσουν σπίτι του. Επίσης, συνηθίζει να κατασκοπεύει έναν γηραιό άντρα, το μέρος που μένει, αλλά και τα μέρη που πηγαίνει. Ίσως υπάρχει κάτι στο παρελθόν που συνδέει τους δύο άντρες. Μια ημέρα, ο Armando επιστρέφει σπίτι με έναν 18χρονο, επικεφαλής μιας μικρής συμμορίας. Πρόκειται για την αρχή μιας σχέσης που θα αλλάξει τα πάντα.