"Βαθιά στο σκοτεινό δάσος" της Ruth Ware

Κάποτε ήταν οι καλύτερες φίλες. Ύστερα, κάτι συνέβη και δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Και, ξαφνικά, η Κλερ καλεί τη Νόρα σε ένα εξοχικό σπίτι μες στο δάσος για το εργένικο πάρτι πριν από τον γάμο της. Η Νόρα δεν ήθελε να πάει. Τώρα ξέρει ότι δεν έπρεπε να είχε πάει. Αλλά είναι αργά.
Το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει τις ζωές όλων με τον πυροβολισμό ενός νυχτερινού «επισκέπτη» μέσα στο σπίτι. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν ότι το θύμα ήταν ο μέλλων σύζυγος της Κλερ αλλά και πρώην αγαπημένος της Νόρα.
Ήρθε απρόσκλητος; Ποιος πάτησε τη σκανδάλη; Ήταν ένα ατυχές γεγονός ή φόνος τελικά;
Με μοναδικό ταλέντο, η συγγραφέας κλιμακώνει την αγωνία από σελίδα σε σελίδα παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια ιστορία που μοιάζει αθώα στην αρχή αλλά κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.
Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, σε ένα γυάλινο σπίτι ανασύρονται οι αναμνήσεις και τα απωθημένα και τότε η φιλία γίνεται μίσος και το παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη.

"Θανάσιμα παιχνίδια" του Mats Olsson

Ο δημοσιογράφος Χάρι Σβένσον επιστρέφει στο ξενοδοχείο του έπειτα από μια αποτυχημένη νύχτα λαγνείας. Η πόρτα του διπλανού δωματίου είναι μισάνοιχτη και ο Χάρι βλέπει έναν άντρα να ροχαλίζει στο κρεβάτι. Είναι ένας γνωστός καλλιτέχνης και δίπλα του ξαπλωμένη μια νεκρή γυναίκα…
Έτσι ο Χάρι πέφτει πάνω σ’ ένα δημοσιογραφικό λαβράκι –τη στιγμή ακριβώς που σκόπευε να τα παρατήσει. Αποφασίζει να κάνει έρευνα για την άγνωστη δολοφονημένη γυναίκα και παίρνει συνέντευξη από τον καλλιτέχνη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.
Λίγο καιρό αργότερα, ο Χάρι θα βρεθεί μπλεγμένος σ’ αυτή την ιστορία… Ένας παρόμοιος φόνος γίνεται στο Γκέτεμποργκ. Αυτή τη φορά το θύμα είναι μια γυναίκα με την οποία ο Χάρι είχε περάσει μια βραδιά πάθους. Οι δυο τους είχαν πειραματιστεί με ακραία ερωτικά παιχνίδια.
Τώρα ο Χάρι είναι και ο ίδιος ύποπτος. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν αρχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα. Πλέον ξέρει ότι για να ξεμπλέξει πρέπει να κυνηγήσει μόνος του έναν κατά συρροή δολοφόνο. Έναν δολοφόνο με επικίνδυνα γούστα, χωρίς κανέναν φραγμό…
Ένα σκανδιναβικό θρίλερ που θα διαβάσετε με μια ανάσα…

"Εσωστρεφείς άνθρωποι: Η ήρεμη δύναμη" της Jennifer B. Kahnweiler, PhD

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι συνήθως νιώθουν ανίσχυροι σ’ έναν κόσμο που φαίνεται να κυριαρχείται από τους εξωστρεφείς. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, εκτός από τη φωνή, για να ασκήσει κανείς επιρροή.
Σε αυτό το βιβλίο, η Τζένιφερ Κανγουάιλερ αποδεικνύει ότι οι εσωστρεφείς μπορούν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή. Το μόνο που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά –αντί να προσπαθήσουν να συμπεριφερθούν ως εξωστρεφείς– είναι να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία.
Η Κανγουάιλερ αναγνωρίζει έξι μοναδικά δυνατά σημεία των εσωστρεφών και έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο ένα κουίζ Συντελεστή Ήρεμης Επιρροής (ΣΗΕ) για να μετρήσετε πόσο καλά τα χρησιμοποιείτε τώρα. Στη συνέχεια, μέσα από ερωτήσεις, εργαλεία, ασκήσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη ζωή, θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε αυτά τα δυνατά σημεία πλήρως.

"Minecraft - Survivors: Μυστικά επιβίωσης" της Stephanie Milton

Το επίσημο βιβλίο για το Minecraft με τη συλλογική γνώση εκείνων που επιβίωσαν –μιας «υπόγειας» ομάδας ειδικών στην επιβίωση, οι οποίοι υπάρχουν από τις πρώτες ημέρες της έκδοσης Alpha.
«Ίσως αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε ακούσει ποτέ ξανά για εμάς. Ο λόγος είναι απλούστατος: επειδή είμαστε ΠΟΛΥ καλοί. Είμαστε ειδικοί στις μυστικές επιχειρήσεις και άσοι στην παραπλάνηση. Μένουμε αόρατοι μέχρι εκείνη ακριβώς τη στιγμή που θα θελήσουμε να μας δείτε. Οι επιτυχίες μας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές –πολεμήσαμε τις συμμορίες του Επάνω Κόσμου (Overworld), αντιμετωπίσαμε εχθρικές φατρίες, και έχουμε νικήσει αμέτρητες φορές τον δράκο Ender. Μόνο με αυτό το βιβλίο έχετε πιθανότητες να καταφέρετε να παραμείνετε ζωντανοί όσο κι εμείς.»
Ο Οδηγός επιβίωσης που κρατάτε στα χέρια σας σας δίνει όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες σε επιχειρήσεις για την εξάλειψη απειλών, σε διερευνητικές αποστολές για την αξιολόγηση πιθανών νέων θέσεων εγκατάστασης, για τη δημιουργία βάσεων, για την παραγωγή όπλων σε μεγάλη κλίμακα, για την εκπαίδευση στα πρακτικά πολεμοφόδια, για τη μάχη σώμα με σώμα και για τις ομαδικές επιδρομές.
Με τον Οδηγό επιβίωσης του Minecraft θα ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας, θα μάθετε να επιζείτε περισσότερο από τους άλλους και να είστε οι καλύτεροι.