Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Κάνοντας τη ζωή σας πιο απλή, την κάνετε ταυτόχρονα πιο πλούσια.
Η καταναλωτική κοινωνία μας επιτάσσει το αντίθετο; Μην το πιστεύετε!
Εγκατεστημένη στην Ιαπωνία εδώ και πολλά χρόνια, η Ντομινίκ Λορό έχει επηρεαστεί βαθύτατα από τον τρόπο ζωής σ’ αυτή τη χώρα. Έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην αρχή «λιγότερα για περισσότερα», η οποία εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς, υλικό και πνευματικό.
Καθαρίστε το μέσα σας, αδειάστε τις ντουλάπες σας, εγκαταλείψτε τις καταναγκαστικές αγορές σας, τρώτε πιο λιτά, φροντίστε το σώμα σας και κατ΄επέκταση και το πνεύμα σας. Ανακαλύψτε τις μεθόδους για να αισθανθείτε καλά, να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας και με τους άλλους: ζείτε σε ζεν, αυτό είναι το κλειδί της αρμονίας.

Προσωπική άποψη:
Η Dominique Loreau έχει κάνει αυτό που για μένα αποτελεί όνειρο ζωής! Να συνδυάσει την Ανατολή και τη Δύση, να "παντρέψει" αυτές τις δύο τόσο διαφορετικές κουλτούρες, ζώντας με το να μην αρνείται την Δυτική καταγωγή της, αλλά ενσωματώνοντας σε αυτήν όλα τα θετικά στοιχεία της Ανατολικής κουλτούρας. Στοιχεία τα οποία σου επιτρέπουν να βρίσκεσαι σε αρμονία, όχι μόνο με το περιβάλλον γύρω σου, αλλά με τον κόσμο τον ίδιο. Να βρίσκεσαι σε ισορροπία με τον ίδιο σου τον εαυτό, να βιώνεις την εσωτερική γαλήνη σε κάθε τι διάσταση, και κυρίως, ν' αρκείσαι στα λίγα γιατί τα πολλά δεν είναι ικανά να φέρουν την πληρότητα και την απόλυτη ικανοποίηση στη ζωή σου, παρά μονάχα άγχος και ατέρμονη εσωτερική αγωνία.

Το "Η τέχνη της απλότητας" είναι ένα βιβλίο που ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να διαβάσει. Το οφείλει στο κομμάτι εκείνο του εαυτού του που χάθηκε στην πορεία της προσωπικής του διαδρομής, κάπου ανάμεσα στο άγχος, στα κοινωνικά "πρέπει", στην ανάγκη που επιβάλλει το σύστημα γύρω μας ν' αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι, πως μπορούμε περισσότερα, της ηλίθιας φιλοσοφίας που έχει ριζώσει μέσα μας και που επιτάσσει πως ακόμα και το πολύ ποτέ δεν είναι αρκετό. Όντας άνθρωπος που αγαπώ πολύ την Ιαπωνία και το λαό της, αλλά και όλα όσα πρεσβεύουν, καθώς και τον φιλοσοφημένο και αφαιρετικό τρόπο ζωής τους -που δεν ξέρω αν θα μπορούσα να υιοθετήσω, αλλά που τον ζηλεύω-, το βιβλίο αυτό αποδείχτηκε ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα που όχι μόνο με χαλάρωσε, αλλά με έβαλε σε διαδικασία ενδοσκόπησης, περισυλλογής, αλλά και αναθεώρησης όλων εκείνων των μικρών δαιμονίων που κορυφώνουν μέσα μας κάθε μέρα το στρες και το άγχος, ενώ η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, στα απλά.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Dominique Loreau
Μεταφραστής: Σπυριδογιαννάκη Σέβυ
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Γενικών Γνώσεων
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 264
ISBN: 978-618-01-1660-1