"Καληνύχτα, λέμε" του Jory John

Ο Αρκούδος δεν βλέπει την ώρα
να πάει για ύπνο.
Ο Πάπιος όμως δε νυστάζει,
και θέλει παρέα!
Ποιος θα πείσει ποιον τελικά;
Και ποιος θα μείνει ξάγρυπνος;
Το βιβλίο τιμήθηκε το 2015 με έπαινο E.B. White Read-Aloud στην κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου από την Ένωση Βιβλιοπωλών στις ΗΠΑ.





"Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες" του Mårten Sandén

Η Τομασίν ζει εδώ και μερικούς μήνες στο σκοτεινό και γεμάτο σκόνη σπίτι της θείας του παππού της μαζί με τον πατέρα της, τη θεία, τον θείο και τα ξαδέλφιά της. Ενώ τα αδέλφια του πατέρα της τσακώνονται για την αξία του σπιτιού, η μακρινή ηλικιωμένη θεία της βρίσκεται ετοιμοθάνατη στον τελευταίο όροφο, και ο πατέρας της είναι κλεισμένος στον εαυτό του, πενθώντας τον θάνατο του μικρού αδελφού της Τομασίν.
Αλλά μια μέρα, η μικρότερη ξαδέλφη της κάνει μιαν ανακάλυψη: μια μεγάλη ντουλάπα γεμάτη με όλους τους καθρέφτες που λείπουν από το μεγάλο σπίτι. Και μέσα στους καθρέφτες, έναν διαφορετικό κόσμο – έναν κόσμο όπου μπορείς να ανακαλύψεις όχι αυτό που επιθυμείς περισσότερο, αλλά αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη…
Μια όμορφη ιστορία αγάπης, πόνου και ενηλικίωσης, το μυθιστόρημα Ένα Σπίτι Χωρίς Καθρέφτες είναι μια αξέχαστη περιπέτεια για τις οικογένειες και τη δύναμη της αγάπης.

"Ποιος έκλεψε τον ήλιο;" της Κλαίρης Γεωργέλλη

Κάπου πολύ μακριά από εδώ και λίγο πιο πέρα από εκεί,
σε ένα μικρό χωριό,είχαν όλοι αποκοιμηθεί.
"Ξυπνήστε!" λάλησε ο κόκορας,όπως κάθε πρωί.
Μα ο ήλιος είχε εξαφανιστεί! Όλοι τότε είχαν μπερδευτεί!
Ποιος έκλεψε τον ήλιο... και γιατί;











"Ένα σπίτι για όλους" του Christopher Corr

Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει.
Το ίδιο κι άλλα ζώα του δάσους. Το ίδιο και ένας μεγάλος αρκούδος.
Όμως χωράνε στ’ αλήθεια όλοι στο ξύλινο σπίτι;













"Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες" των Έμη Σίνη και Άγγελου Αγγέλου

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει δυο από τους καλύτερους μάγειρες στην αυλή ενός αυταρχικού βασιλιά. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη και η θέση στο παλάτι μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Για να το ανακαλύψουν, θα ταξιδέψουν ως τη μακρινή Χώρα των Σκέψεων, όπου όλες οι σκέψεις πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο μέρος, όμως, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δε μάθει πρώτα να... ακούει!
Ένα απολαυστικό βιβλίο µε έντονη δράση, που αποδεικνύει πως ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν λύνεται µοναδικά όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο µυαλά!
Οι «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» βασίζονται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση των συγγραφέων 'Aγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τη σεζόν 2015-2016 από τη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, ενώ συνεχίζεται και τη σεζόν 2016-2017.

"Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη" της Judith Kerr

Το κουδούνι της πόρτας χτυπά καθώς
η Σοφία και η μαμά της ετοιμάζονται να πάρουν το τσάι τους.
Ποιος μπορεί να είναι;
Το βιβλίο Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Με την ευαισθησία του, έχει προσφέρει σε χιλιάδες μικρά παιδιά καταφύγιο από την ανησυχία σε δύσκολους καιρούς.









"Έτσι αισθάνομαι!" του Christopher Silas Neal

Ένα απλό και εύκολα κατανοητό βιβλίο ακόμα και από πολύ μικρά παιδιά που θα τα βοηθήσει να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.











"Το να είσαι κορίτσι" της Hayley Long

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Αλλά μερικές φορές είναι εκνευριστικό και σπαστικό και πολύ αλλόκοτο.
Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να περάσεις τα άσχημα κομμάτια της εφηβείας ολομόναχη γιατί αυτό το βιβλίο είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Σαν συγγραφέας για έφηβους, η Χέιλι Λονγκ δημιούργησε έναν έξυπνο και φιλικό οδηγό για σένα και τον γέμισε με αλήθειες, λόγια στήριξης, αποκλειστικές πληροφορίες και ξεκαρδιστικά σκίτσα από την Γκέμα Κορέλ.
Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος στο πώς να είσαι κορίτσι. Αλλά αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου θα σου εξασφαλίσει πως όποια και να είσαι, θα είσαι καταπληκτική.



"Το να είσαι αγόρι" του James Dawson

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.
Πώς γίνεται να νιώθεις κουλ τη στιγμή που βιώνεις την πιο αμήχανη περίοδο της ζωής σου;
Πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση τη στιγμή που ξέρεις ότι μπορεί να ξυπνήσεις μ' ένα πρόσωπο γεμάτο σπυράκια και μια πλάτη πιο τριχωτή κι απ' του γορίλα; Ευτυχώς, με αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας Τζέιμς Ντόσον μιλάει ανοιχτά, χωρίς λογοκρισία, αλλά και με σκληρή ειλικρίνεια για όλα όσα μπορεί να απασχολούν τα έφηβα αγόρια. Από την επιβίωση στη ζούγκλα του σχολείου μέχρι το στυλ, τα κορίτσια, το σεξ και όλα τα ενδιάμεσα.