"Πουθενά να κρυφτείς" της Chevy Stevens

Η Chevy Stevens επιστρέφει με το πιο δυνατό και συγκινητικό της βιβλίο — μια ιστορία επιβίωσης και εκδίκησης.
Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη για τις τρεις αδερφές Κάμπελ. Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι ζουν σε ένα απομονωμένο ράντσο στον δυτικό Καναδά, όπου δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να αποφύγουν τις γροθιές του πατέρα τους. Μια νύχτα τα πράγματα ξεφεύγουν έπειτα από έναν καβγά? έτσι οι αδερφές είναι αναγκασμένες να το σκάσουν, για να καταλήξουν όμως σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη, όταν το φορτηγάκι τους ακινητοποιείται λόγω βλάβης σε μια μικρή πόλη. Ύστερα από μια τυχαία συνάντηση με τα λάθος πρόσωπα εμπλέκονται σε μια τρομακτική, απελπιστική κατάσταση.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα προσπαθούν ακόμα να ξεχάσουν όσα είχαν συμβεί εκείνο το καλοκαίρι, όταν χάνονται τα ίχνη της μιας αδερφής έτσι, θέλοντας και μη, οι δύο αδερφές επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα μέρη και, αναπόφευκτα, αναμοχλεύουν το παρελθόν τους.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει οδός διαφυγής.
Το Πουθενά να κρυφτείς είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και μια βαθιά εξερεύνηση των αδελφικών δεσμών.

"Η τζαζ του δολοφόνου" του Ray Celestin

Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση:
Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ.
Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.
Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο Η τζαζ του δολοφόνου, με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.

"Να ονειρευτώ ξανά" της Ιφιγένειας Τέκου

Ξέρεις τι θα ’θελα, Ρουμπίνα; Να κάνω όνειρα ξανά.
Όχι τίποτα μεγάλα κι εντυπωσιακά.
Από κείνα τ’ άλλα έστω, τα όνειρα «δεύτερης ευκαιρίας».
Αυτά που δεν σε απογειώνουν, όμως σε συντηρούν.
Να τι θα ήθελα, αν γινόταν. Να ονειρευτώ ξανά!
ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1943. Ανήμερα της εορτής του Σταυρού το νησί σημαδεύεται με φωτιά, καταστροφές και απώλειες. Δύο νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι χθες, τρέχουν να σωθούν από τα γερμανικά βομβαρδιστικά. H μοίρα, όμως, θα τους ενώσει μονάχα για λίγο και μπροστά στη γερμανική κατοχή, τα όνειρά τους θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή. Δίπλα τους άνθρωποι που τους αγάπησαν και τους μίσησαν πολύ σε ένα περίεργο γαϊτανάκι ανατροπών.
Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;
Μια ιστορία γεμάτη όνειρα, προσδοκίες και την ελπίδα πως τελικά όλα είναι πιθανά στη ζωή. Γιατί τα όνειρα δεν είναι για να τα φυλακίζεις ούτε για να τα δαμάζεις, μα για να τ’ αφήνεις λεύτερα να πετάνε από καρδιά σε καρδιά.

"50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο" του Ben Dupre

Οι 50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο είναι ο απόλυτος οδηγός για τις πιο σημαντικές ιδέες στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα υπήρχε πληθώρα από ελκυστικές ιδέες, επινοητικά σχέδια και λαμπερές φαντασιώσεις, που όμως έσβηναν στο πέρασμα του χρόνου. Αλλά οι μεγάλες ιδέες είναι πολύ πιο σπάνιες, αντέχουν στον χρόνο και σημαδεύουν την ιστορία. Κι αυτό γιατί είναι ολοκληρωμένες στη σύλληψή τους, τέλεια συγχρονισμένες με την εποχή τους, τολμηρές ως προς τις φιλοδοξίες που εκφράζουν ή καταστροφικές ως προς τις επιπτώσεις τους. Στο παρόν βιβλίο καλύπτεται όλο το φάσμα αυτών των ιδεών, από τις όμορφες και θαυμαστές μέχρι τις τρομερές και φρικτές.
Ο Ben Dupr εξετάζει μερικές από τις πιο σημαντικές ιδέες της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, των οικονομικών, της επιστήμης και της τέχνης. Κάποιες από αυτές είναι αδιαμφισβήτητες (ο πλατωνισμός, η δημοκρατία), άλλες εκπληκτικές (η Μεγάλη Έκρηξη, το χάος), μερικές μυστηριώδεις (η μοίρα, ο σουρεαλισμός) και κάποιες πέρα για πέρα τερατώδεις (ο φασισμός, ο ρατσισμός). Όλες τους όμως είναι σημαντικές και όλες τους έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Οι 50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο, ένα βιβλίο κατατοπιστικό και ψυχαγωγικό, είναι η τέλεια εισαγωγή για μερικές από τις πιο σπουδαίες ιδέες που υπήρξαν ποτέ, από έναν συγγραφέα με πραγματικό χάρισμα στην εκλαΐκευση πολύπλοκων και δύσκολων εννοιών.

"50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο" του Ian Crofton

Συχνά, πολλοί παραπονιούνται ότι στη σχολική Ιστορία διδάχτηκαν μόνο ορισμένα θέματα –για τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Ναζί– και ότι δεν έχουν ιδέα για όσα συνέβησαν κατά τις εποχές που μεσολάβησαν. Το παρόν βιβλίο, έγκυρο και συναρπαστικό, αποσκοπεί να καλύψει αυτά τα κενά, περιγράφοντας τις κρισιμότερες εξελίξεις όλων των εποχών σε όλες τις ηπείρους, από τις απαρχές της γεωργικής παραγωγής πριν από 10.000 χρόνια μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Ο Ian Crofton, συγγραφέας πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης ιστορίας, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεγονότων, από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη σύγχρονη Κίνα και από τους Βίκινγκς και τους Μογγόλους μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ατμόσφαιρα κάθε περιόδου που εξετάζεται ζωντανεύει μέσα από επιλεγμένα αποφθέγματα διάφορων προσωπικοτήτων, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Γαλιλαίος, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Λίνκολν και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Επιπλέον, φωτίζονται πολλά συναρπαστικά θέματα, από τον Άνθρωπο της Αναγέννησης μέχρι τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και από την Ισλαμική Επιστήμη και τους Βερβερίνους κουρσάρους μέχρι τον κώδικα Ενίγκμα και την ατομική βόμβα. Διαφωτιστικό και συναρπαστικό, το 50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο περιλαμβάνει πράγματι όλη την ιστορία που οφείλετε να ξέρετε.

"Δυο φορές κι έναν καιρό... ήταν η Σταχτοπούτα" της Μαρίνας Γιώτη

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Η διάσηµη ιστορία της Σταχτοπούτας, όπως την ξέρουµε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωµένη από µια άλλη οπτική γωνία.
Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν;
Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το... παραμύθι;
Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία;
Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»;
Μετά την περιπέτειά του στο δάσος με τη Σκουφοκοκκινίτσα, ο δαιµόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος έρχεται ξανά, αποφασισµένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραµυθιού. Ένα βιβλίο που µιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για γονείς και παιδαγωγούς που µαθαίνει στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις, γιατί η μαγεία που χρειάζονται βρίσκεται μέσα τους.
Γιατί έχει ο καιρός γυρίσµατα, αλλά και δύο όψεις τα νοµίσµατα…