Underworld: Blood wars - Underworld: Η αιματοχυσία
Φαντασίας
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Η Selene έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius, ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του. Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David και ο πατέρας του, ο Thomas. Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.



Ucitelka - Η δασκάλα
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
1983, προάστειο της Μπρατισλάβας. Από την άφιξη της νέας δασκάλας, Maria Drazdechova, η ζωή στο σχολείο έχει πάρει τα πάνω-κάτω για μαθητές και γονείς. Η απόδειξη για διεφθαρμένη συμπεριφορά της δασκάλας και η η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή που μπορεί να σχετίζεται με το θέμα της δασκάλας, κάνει τον διευθυντή να καλέσει τους γονείς για επείγον συμβούλιο, το οποίο οξύνει την κατάσταση. Οι γονείς ζητούνται να υπογράψουν να απομακρυνθεί η Δις Drazdechova από το σχολείο. Αλλά η δασκάλα είναι βαθιά δικτυωμένη μέσα στο κομουνιστικό κόμμα, κι αυτό κάνει τους πάντες να τρομοκρατούνται.



Citizenfour - Έντουαρντ Σνόουντεν: Citizenfour
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Τον Γενάρη του 2013, η Laura Poitras άρχισε να παραλαμβάνει ανώνυμα μέιλ από τον «πολίτη τέσσερα», που ισχυρίζονταν ότι έχει αποδείξεις για ένα παράνομο σύστημα παρακολούθησης υπό την αιγίδα της NSA σε συνεργασία με άλλες κατασκοπικές υπηρεσίες ανά τον πλανήτη. Πέντε μήνες αργότερα, η Poitras ταξίδεψε μαζί με δύο συνεργάτες της στο Χονγκ Κονγκ για την πρώτη από τις πολλές συναντήσεις με αυτό τον άντρα, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Edward Snowden. Μαζί τους ήταν και η κάμερα κι αυτό που επακολούθησε ήταν η καταγραφή της ιστορίας.



Shut in - Εγκλωβισμένη
Θρίλερ
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Η Mary είναι μια παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία στη Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα.



Lion
Δραματική
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Saroo μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στη χαοτική Καλκούτα. Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά, ο Saroo υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη. Ο Saroo, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του.



The bachelor
Κωμωδία
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ένα «λάθος» της νύφης φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό. Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν` ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας.



Babai - Ο μπαμπάς μου
Δραματική
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Δεκαετία του 1990 και στο Κόσοβο υπό το καθεστώς του Μιλόσεβιτς ζει ο μικρός Nori με τον πατέρα του, Gezim, πουλώντας τσιγάρα στους δρόμους για να επιβιώσουν. Ο πατέρας βρίσκει έναν τρόπο να μεταναστεύσει παράνομα στη Γερμανία και ο μικρός κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει κοντά του. Διχασμένοι ανάμεσα στη θέληση να ζήσουν μαζί και τη σκληρή πραγματικότητα, η σχέση ανάμεσα στους δύο φτάνει σε ένα σημείο όπου τίποτα πια δεν είναι ίδιο.