Rogue One: A Star Wars Story
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 133'

Η περίληψη:
Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι πλέον γεγονός και ο ένας μετά τον άλλον, οι πλανήτες υποτάσσονται στη δόλια δύναμη της. Επιτομή της ισχύς της είναι η κατασκευή ενός υπερσταθμού, του Death Star, ένας ολόκληρος τεχνητός πλανήτης που θα στεγάσει τα κέντρα εξουσίας της. Οι Επαναστάτες όμως δεν μένουν αμέτοχοι, μιας και μια ομάδα μαχητών ετοιμάζονται να πετύχουν το ακατόρθωτο: να κλέψουν τα σχέδια κατασκευής του Άστρου του Θανάτου, πριν είναι πολύ αργά.



Kollektivet - Το κοινόβιο
Δραμεντί
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Ο Erik και η Anna είναι ένα ζευγάρι ακαδημαϊκών με ένα μεγάλο όνειρο. Μαζί με την κόρη τους, Freja, ξεκινούν τη δική τους κομούνα στην τεράστια βίλα του Erik, κάπου στα προάστεια της Κοπεγχάγης. Μέσα σε αυτήν παρουσιάζονται όλα τα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας κομούνας: συναντήσεις, δείπνα, πάρτι, φιλία, αγάπη, πολλοί άνθρωποι κάτω από την ίδια στέγη. Αλλά μια ερωτική σχέση θα τα θέσει όλα σε κίνδυνο.



Caini - Όταν ξέσπασε η βία
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Ο Roman, ένας νεαρός από το Βουκουρέστι, έρχεται στην επαρχία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με την πρόθεση να πουλήσει τη μεγάλη αλλά ερειπωμένη γη που κληρονόμησε από τον παππού του. Εκεί, θα τον προειδοποιήσει ο γέρος χωροφύλακας Hogas, ότι ο παππούς του ήταν τοπικός μαφιόζος και ότι η συμμορία του, υπό την ηγεσία του χαρισματικού αλλά σκληρού Samir, δεν θα αφήσουν να χαθεί η γη, όπως και οι παράνομες συνδιαλλαγές τους, δίχως μάχη. Ο Roman όμως δεν παραιτείται, και οι τρεις αυτοί άντρες ετοιμάζονται για έναν κύκλο βίας.



Sing - Τραγούδα!
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας, αλλά κατοικημένο αποκλειστικά από ζώα, ο Buster Moon, ένα ζωηρό κοάλα, προεδρεύει σε ένα πάλαι ποτέ μέγα θέατρο, που όμως περνάει μεγάλη κρίση. Λίγο οπτιμιστής, λίγο απατεωνάκος, αλλά αγαπάει το θέατρο του όσο τίποτα άλλο, και θα κάνει τα πάντα για να το διατηρήσει. Αυτό που του έρχεται στο μυαλό, μήπως και σώσει την κατάσταση, είναι να διοργανώσει τον μεγαλύτερο τραγουδιστικό διαγωνισμό του κόσμου.



Τέλειοι ξένοι
Δραμεντί
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Μια παρέα, με μακρύ παρελθόν μεταξύ τους, βρίσκονται μαζεμένοι όταν σκέφτονται ένα παράξενο, όσο κι επικίνδυνο παιχνίδι: τοποθετούν τα smartphone τους στο τραπέζι και μοιράζονται τα μνήματα και τις κλήσεις που έλαβαν την ίδια ημέρα, κάτι σαν ηλεκτρονική ρωσική ρουλέτα. Αλλά κανείς τους δεν είναι απόλυτα «αθώος», και η χαρούμενη παρέα φίλων βρίσκονται εμπρός σε ένα χάος ερωτηματικών, που δεν αφορούν μονάχα τον έρωτα και την προδοσία.



Bad Santa 2 - Ο Αϊ Βασίλης είναι πολλή λέρα
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Φουλαρισμένος με φτηνό ουίσκι, απληστία και μίσος, ο Willie συνεργάζεται εκ νέου με τον οργισμένο νάνο βοηθό του, Marcus, για να ξετινάξουν μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σικάγο, την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζί τους είναι ο τσουπωτός πιτσιρικάς Thurman Merman, που βγάζει από τον Willie μια αίσθηση ανθρωπισμού. Αλλά εμφανίζονται και προβλήματα με τη μαμά, όταν το τρομερός ντουέτο συναντά τη φοβερή Sunny Soke, έτοιμη για κάθε νέο έγκλημα. Όμως, υπάρχει και η Diane, η όμορφη και καλόκαρδη διευθύντρια της εκδήλωσης, που κάνει το κλικ στον Willie.



(M)uchenik - Ο πιστός
Σινεφίλ
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Ο Veniamin είναι ένας νεαρός καταμεσής μιας μυστικιστικής κρίσης. Με τις ερωτήσεις του, έχει αναστατώσει τη μητέρα του, τους συμμαθητές του και ολόκληρο το σχολείο. «Μπορούν οι μαθήτριες να πηγαίνουν στα μαθήματα κολύμβησης με μπικίνι;», «Μπορεί η θεωρία της εξέλιξης να διδαχτεί ως φυσική επιστήμη;»… Οι ενήλικες σύντομα μπουχτίζουν με τη συμπεριφορά του νέου, ο οποίος ορκίζεται μονάχα στις γραφές. Κανείς παρά η Έλενα, η καθηγήτρια βιολογίας, δεν είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει στα δικά του ύδατα.