"Υγρή πόλη" της Φωτεινής Ναούμ

Ο Λεωνίδας είναι ο αξιοσέβαστος κουρέας της πόλης. Σοβαρός, εχέμυθος, μετρημένος, διατηρεί ένα κουρείο στη σκεπαστή αγορά. Ζει με την κόρη του και τη φιλάσθενη γυναίκα του σ’ ένα παλιό νεοκλασικό. Η απρόσμενη επίσκεψη της Χλόης έρχεται να ταράξει την ήρεμη ζωή του. Το Παρίσι στοιχειώνει την Κομοτηνή. Ο ιδιόρρυθμος, φιλήδονος Ζαν περιπλέκει ακόμα τις ζωές τους.
Σε ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη, ο γοητευτικός, φιλόδοξος Ζαχαρίας θα συναντήσει τη συντηρητική Λαμπρινή, θα μαγευτεί από το ήθος της και θα κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει. Ευτράπελα, μοιραίες συναντήσεις και πλήθος ιδιόμορφων ανθρώπων στήνουν την τοιχογραφία μιας εποχής. Ήρωες βουτηγμένοι στα πανανθρώπινα πάθη άλλοτε διάγουν μια ζωή συμβατική και άλλοτε πάλι παραδίδονται σε ανομολόγητες επιθυμίες.
Μπορεί ο άνθρωπος να ορίσει τη μοίρα του; Μπορεί ένας έρωτας να σε αλλάξει για πάντα; Να στοιχειώσει τη ζωή, να καταπολεμήσει τον θάνατο; Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε πολύ μπορεί να συνεχίσει να ζει απορρίπτοντας τον ίδιο τον εαυτό του; Τι είναι τελικά πιο ισχυρό, το «πρέπει» ή το «επιθυμώ»;
Η υγρή πόλη είμαι εγώ. Είμαστε εμείς. Η κοινωνία που ζούμε, όλα αυτά που καλούμαστε να βιώσουμε χωρίς να μας έχει προετοιμάσει κανείς. Το ποτάμι άλλοτε ξεσκεπάζει και άλλοτε ενώνει και ευλογεί.
Η υγρή πόλη είναι μια πόλη μαγική.

"Το κόκκινο δωμάτιο" των Nicci French

Μπες στο Κόκκινο Δωμάτιο – εκεί που οι χειρότεροί σου εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα.
Μετά τη βίαιη επίθεση που δέχεται η ψυχίατρος Κιτ Κουίν από έναν κρατούμενο, είναι αποφασισμένη να επιστρέψει γρήγορα στη δουλειά της. Όταν η αστυνομία ζητάει τη βοήθειά της για να συνδέσει τον άντρα που της επιτέθηκε με μια σειρά δολοφονιών, εκείνη αρνείται να δεχτεί το προφανές.
Όμως, όσο πιο κοντά την οδηγεί η έρευνά της στην αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα άγρια εγκλήματα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται και η Κιτ στον σκοτεινό πυρήνα των προσωπικών της φόβων.






"Κάθε Τρίτη με τον Μόρι" του Mitch Albom

Μπορεί να ήταν κάποιος παππούς, κάποιος δάσκαλος ή κάποιος συνάδελφος. Κάποιος μεγαλύτερος τέλος πάντων, που διέθετε σοφία και υπομονή, ο οποίος καταλάβαινε τις ανησυχίες σας όταν ήσαστε νέος και σας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε τον δρόμο και τη θέση σας μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Για τον Μιτς Άλμπομ ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μόρι Σουόρτς, ο καθηγητής που είχε στο πανεπιστήμιο πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια.
Όπως ο Μιτς, μπορεί κι εσείς να χάσατε κάποια στιγμή την επαφή μ’ εκείνον τον μέντορά σας. Δεν θα θέλατε όμως να ξαναδείτε αυτόν τον άνθρωπο, να του κάνετε τις μεγάλες εκείνες ερωτήσεις που σας καταδιώκουν ακόμα, να ακούσετε σοφές συμβουλές για τη σημερινή πολυάσχολη ζωή σας και να συνομιλήσετε μαζί του όπως τότε που ήσαστε νέος;
Ο Μιτς Άλμπομ είχε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Βρήκε ξανά τον Μόρι όταν εκείνος περνούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Ξέροντας πως πεθαίνει, ο Μόρι δεχόταν τον Μιτς στο σπουδαστήριό του κάθε Τρίτη, όπως έκανε κι όταν τον είχε φοιτητή. Η ανανεωμένη σχέση τους εξελίχθηκε σε μια τελευταία σειρά μαθημάτων: μαθημάτων ζωής.

"Θυσία (Οι δρόμοι της καταιγίδας #1)" της Άννας Γαλανού

Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών...
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός.
Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά.
- Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν;
- Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά;
- Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της;
- Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;
Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας.
Τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1550-1570 δένονται άρρηκτα με τη μυθοπλασία και συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα εποχής.
Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας.

"Τα κυνηγόσκυλα" του Lier Jorn Horst

Το Σάββατο, 15 Ιουλίου, με απήγαγε ένας άντρας, ενώ ήμουν στον δρόμο και έκανα τζόγκιγκ στη διασταύρωση κοντά στη φάρμα Γκούμσερε. Είχε ένα παλιό άσπρο αυτοκίνητο. Τώρα είμαι μέσα στο πορτμπαγκάζ του…
Πριν από δεκαεπτά χρόνια, ο Βίλιαμ Βίστιν διερευνούσε μία από τις πλέον διαβόητες εγκληματικές υποθέσεις, τη δολοφονία της νεαρής Σεσίλια Λίντε. Ύστερα από την αποκάλυψη παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων, που καταδίκασαν τον ύποπτο, ο επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν τίθεται σε διαθεσιμότητα.
Αυτός που πέρασε όλη την επαγγελματική του ζωή ως «θηρευτής» τώρα γίνεται το «θήραμα». Για να ανακαλύψει τι πραγματικά έγινε τότε, πρέπει να δράσει παρασκηνιακά, έχοντας όμως τη βοήθεια της δημοσιογράφου κόρης του Λίνε αλλά και κάποιων άλλων απρόσμενων συνεργατών.
Όταν εξαφανίζεται ακόμα μία νεαρή γυναίκα, αρχίζει ένας εξοντωτικός αγώνας δρόμου…

"Φίλα τον βάτραχό σου! 12 τρόποι για να μετατρέψεις τα αρνητικά σε θετικά στη δουλειά και στη ζωή σου" των Brian Tracy & Christina Tracy Stein

Μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε ακλόνητη αυτοπεποίθηση, να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητές σας και να αρχίσετε να ζείτε μια εκπληκτική ζωή.
Μετά το θρυλικό Φάε τον Βάτραχό σου (με πάνω από 1.500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο) ο Brian Tracy και η ψυχολόγος Christina Tracy Stein παρέχουν ένα σύνολο πρακτικών και δοκιμασμένων στρατηγικών τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας μας για να μετατρέψει τον αρνητικό «βάτραχο» σε θετικό «πρίγκιπα».
Όπως ακριβώς η μοναχική πριγκίπισσα του παραμυθιού δίσταζε να φιλήσει τον γλοιώδη βάτραχο και να τον μετατρέψει σε γοητευτικό πρίγκιπα, υπάρχει κάτι που σταματάει πολλούς από μας και δεν μας αφήνει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Οι αρνητικές σκέψεις και στάσεις και τα αρνητικά μας συναισθήματα δεν μας επιτρέπουν να πετύχουμε όλα όσα θα μπορούσαμε.
Όσο απαιτητικές και αν φαίνονται στην αρχή, οι 12 εκπληκτικές τεχνικές αυτού του βιβλίου θα σας καθοδηγήσουν με απλό τρόπο, έτσι ώστε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας, προκειμένου να διακρίνετε πάντα κάτι θετικό σε όλες τις εμπειρίες σας, τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στην εργασία σας.
Το σχέδιο που παρουσιάζουν ο Tracy και η Stein θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις βασικές αιτίες των αρνητικών πεποιθήσεων, στάσεων και συμπεριφορών, να αποκαλύψετε τα προβλήματα που έχουν μετατραπεί σε νοητικά εμπόδια και να τα μετατρέψετε σε σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσουν στην ευτυχία.

"Οι τέσσερις συμφωνίες - Επετειακή έκδοση" των Don Ruiz Miguel & Janet Mills

Βασισμένες στη σοφία των Τολτέκων, οι Τέσσερις Συμφωνίες σας βοηθούν να κατανοήσετε τη ζωή, να την αντιμετωπίσετε με θάρρος και να επιτύχετε την προσωπική ελευθερία και την αληθινή ευτυχία. Θα αποκτήσετε γνώσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιδράτε στις διάφορες καταστάσεις και θα αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας.
Βάλτε τις Τέσσερις Συμφωνίες στη ζωή σας και θα μάθετε:
• Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε.
• Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων.
• Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις.
• Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.