"Φονικό δάσος" της Sara Blaedel

Η ντετέκτιβ Λουίσε Ρικ επιστρέφει στην υπηρεσία της, στο Τμήμα Ειδικών Ερευνών, μετά από παρατεταμένη άδεια. Η νέα υπόθεση που της αναθέτουν –η εξαφάνιση ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού– μοιάζει να της δίνει μια μοναδική ευκαιρία να ρίξει φως σε κάποια αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον μυστηριώδη θάνατο του φίλου της, τα οποία εξακολουθούν να τη στοιχειώνουν δεκαπέντε χρόνια μετά.
Η έρευνα της Λουίσε για την εξαφάνιση του αγοριού θα την οδηγήσει πίσω στον χρόνο και θα της δώσει τη δυνατότητα να επανασυνδεθεί με ανθρώπους από το δικό της παρελθόν. Θα την οδηγήσει όμως και στον σκοτεινό κύκλο των οπαδών μιας αρχαίας σκανδιναβικής θρησκείας, οι οποίοι συνδυάζουν τις τελετές τους με όργια και δολοφονίες και δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό ούτε για τους φιλικούς ούτε για τους οικογενειακούς δεσμούς.
Στο Φονικό δάσος μπορεί να συναντήσεις τον θάνατο. Και κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Το Χθες.

"Μίστικο" του Κωνσταντίνου Τρικουνάκη

Κρήτη, 9ος αιώνας μ.Χ. Καράβια των Σαρακηνών εμφανίζονται στον ορίζοντα και πλησιάζουν το νησί.
Οι κάτοικοι του νησιού –χριστιανοί και εθνικοί– αναμένουν με ανησυχία, παρότι συνηθισμένοι σε επιδρομείς και εισβολείς, αυτό που τους επιφυλάσσει η μοίρα. Δύο αδέλφια, ο Λέων και η Άρτεμη, αγωνιούν κι αυτοί για τη μοίρα του τόπου και τη δική τους. Εκείνος δεινός πολεμιστής, άλλοτε στο πλευρό των Βυζαντινών κι άλλοτε όπου του υπαγορεύει η συνείδησή του, εκείνη ιέρεια της θεάς Άρτεμης, στο στόχαστρο των χριστιανών.
Η απόβαση των Σαρακηνών θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα –ο Λέων θα γίνει χριστιανός και καπετάνιος, η Άρτεμη θα δέσει τη ζωή της μ’ έναν Σαρακηνό πρίγκιπα– και θα τους στείλει σε διαφορετικούς κόσμους που, καθώς συγκρούονται, θα τους παρασύρουν σε άγνωστα μονοπάτια: στον πλούτο, τη δύναμη, την απώλεια, την αυτογνωσία…
Ο συγγραφέας με τη σαγηνευτική γραφή του ζωντανεύει μια ταραγμένη εποχή, όπου οι κατακτητές άλλαζαν συχνά, η καθημερινότητα στις πόλεις και τους αγρούς ήταν σκληρή, και η μοίρα των ανθρώπων πέρα για πέρα απρόβλεπτη…

"Ο δρόμος για την ευτυχία" του Natalio Grueso

Κάθε απόγευμα, όταν ο ήλιος χανόταν στη δύση, μια νεαρή Γιαπωνέζα με δειλό χαμόγελο και μελιά μάτια καθόταν στο γραφειάκι της και άνοιγε τα γράμματα που έβρισκε στο γραμματοκιβώτιό της…
Δεν είχε σημασία αν ήσουν όμορφος ή άσχημος, πλούσιος ή φτωχός, άνδρας ή γυναίκα, εύθυμος ή βασανισμένος, δυνατός ή αδύναμος… Το μόνο που μετρούσε εκεί ήταν οι λέξεις, ο χαραγμένος στίχος, το συναίσθημα που ξεχείλιζε πάνω στο χαρτί. Σύμφωνα με τους κανόνες του σύμπαντος της νεαρής Γιαπωνέζας, ο συγγραφέας της ιστορίας που θα κατάφερνε να τη συγκινήσει θα ήταν και ο εκλεκτός. Αυτό συνέβαινε κάθε βράδυ… και η Κέικο, η νεαρή Γιαπωνέζα, κοιμόταν με τον εκλεκτό.
Η νεαρή Γιαπωνέζα, ένας γοητευτικός εραστής πλούσιων κυριών, ένας συνταγογράφος βιβλίων, ένας μυστηριώδης ονειροκυνηγός… Όλοι τους παλεύουν με τους δαίμονές τους, αναμετρώνται με το πεπρωμένο τους και –χωρίς να το αντιλαμβάνονται– καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν την ευγενέστερη απ’ όλες τις φιλοδοξίες: να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους.
Με μια αύρα που μαγεύει και υπνωτίζει, αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα του Νατάλιο Γκρουέσο ταξιδεύει τον αναγνώστη από το Παρίσι έως το Μπουένος Άιρες και από τη Βενετία έως την Ινδοκίνα.