"Φωτιά και στάχτες" της Sabaa Tahir

Η ΛΑΪΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΑ. Ο ΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Υπό το καθεστώς της Στρατιωτικής Αυτοκρατορίας, ο θάνατος είναι η αναπόφευκτη κατάληξη για όσους τολμούν να μην υπακούσουν στους κανόνες. Όσοι δεν αφιερώνουν το σώμα και την ψυχή τους στον Αυτοκράτορα κινδυνεύουν να στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τους δικούς τους και να δουν καθετί αγαπημένο να καταστρέφεται.
Μέσα σ’ αυτόν τον βίαιο κόσμο, εμπνευσμένο από την αρχαία Ρώμη, η Λάια ζει με τους παππούδες της και με τον μεγαλύτερο αδελφό της. Η οικογένεια ζει φτωχικά, χωρίς να προκαλεί την Αυτοκρατορία. Γνωρίζει καλά τι συμβαίνει σε όσους το κάνουν.
Όταν, όμως, ο αδελφός της Λάια συλλαμβάνεται για προδοσία, η κοπέλα αναγκάζεται να πάρει μια απόφαση. Με αντάλλαγμα τη ζωή του, θα βοηθήσει τους επαναστάτες ενεργώντας ως κατάσκοπός τους στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία της Αυτοκρατορίας.
Εκεί θα συναντήσει τον Ελίας, τον καλύτερο εκπαιδευόμενο της σχολής – και, κρυφά, τον πιο απρόθυμο. Το μόνο που θέλει ο Ελίας είναι να ελευθερωθεί από τη σκληρότητα και την τυραννία για τις οποίες εκπαιδεύεται. Οι δυο νέοι θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι οι μοίρες τους είναι αλληλένδετες και ότι οι επιλογές τους θα αλλάξουν για πάντα τη μοίρα της Αυτοκρατορίας.

"Πίσω από τα μάτια της" της Sarah Pinborough

Δύο μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό εφόσον ο ένας είναι νεκρός.
Ο Ντέιβιντ κι η Αντέλ φαντάζουν το ιδανικό ζευγάρι. Εκείνος επιτυχημένος ψυχίατρος, εκείνη η όμορφη σύζυγος που τον λατρεύει. Γιατί, όμως, την ελέγχει τόσο; Και γιατί εκείνη κρύβει τόσο πολλά;
Καθώς η Λουίζ, η νέα γραμματέας του Ντέιβιντ, έρχεται όλο και πιο κοντά στο ζευγάρι, καταλήγει με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Το μόνο απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ’ αυτό τον γάμο. Αλλά ούτε που της περνάει από το μυαλό τι μπορεί να είναι αυτό το «κάτι» και πού μπορεί να φτάσει κανείς για να προστατεύσει τα μυστικά του.

"Αγώνες κυριών" των Λία Ζώτου & Θοδωρή Καραγεωργίου

Κρήτη 1896
Σε ένα νησί που αποζητά την ελευθερία του, η Μυρτώ Θεοτοκά, η αρχοντοπούλα που το χαμόγελό της είναι πιο λαμπερό κι από τον ήλιο, θα χάσει τα πάντα. Ο πόλεμος θα της στερήσει τον έρωτα και οι άνθρωποι θα της αρπάξουν μέσα από την αγκαλιά ό,τι αγάπησε περισσότερο κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Η αγαπημένη της φίλη, η Καλλιόπη, θα αρνηθεί την οικογένειά της και τη θέση που οι άλλοι της έχουν δώσει στην κοινωνία, θα πληγωθεί βαριά και θα προσπαθήσει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες της.
Αθήνα 1919
Στις αρχές του εικοστού αιώνα, σε μια εποχή όπου το γυναικείο φύλο δοκιμάζεται σκληρά, οι δύο αδελφικές φίλες, έχοντας για στήριγμα η μία την άλλη, θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα κυνηγήσουν οράματα ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα αναζητήσουν την ευτυχία, θα παλέψουν με πάθος για τα ιδανικά τους, θα αναμετρηθούν με την ίδια τη ζωή!
Γιατί όσο συνεχίζεις να αγωνίζεσαι, η ελπίδα θα παραμένει ζωντανή.

"Κρυμμένη αλήθεια" του Γιώργου Πολυράκη

Είχε γεννηθεί καλλονή σ’ έναν τόπο άγριο και σκληρό μα με μεγάλες φυσικές ομορφιές, όπου λατρευόταν το κάλλος. Σ’ έναν κόσμο γεμάτο από ανώνυμα θύματα που υπέφεραν έναν αργό γολγοθά, χωρίς ποτέ να λυγίζουν ολοκληρωτικά κάτω από το βάρος του σταυρού τους. Οι άντρες, ορεσίβιοι και τραχείς, στα τραγούδια και στις μαντινάδες τους υμνούσαν τη γυναικεία ομορφιά αλλά και τον έρωτα εκείνο, τον μελαγχολικό και επίμονο, που γεννιέται πολλές φορές στις αδύναμες ψυχές. Κι εκείνη στα δεκαπέντε της είχε ακούσει από δύο χείλη γλυκά ότι σε μιαν άλλη εποχή, στην εποχή του Θησέα, οι αοιδοί θα είχαν πλέξει τραγούδια στην ομορφιά της... και είχε πιστέψει ότι για μια γυναικεία καρδιά υπάρχει μια στιγμή αξεδιάλυτη και παρθένα, όπου ένα κομπλιμέντο καλοειπωμένο κι ένα βλέμμα ακατανίκητο κάνουν ξαφνικά την όψη της ζωής χαρούμενη κι αποδιώχνουν κάθε αναστολή, παρασύροντάς σε να αφεθείς σε κάτι πρωτόγνωρο και μεθυστικό σαν το πιο γλυκό κρασί.
Μια συγκλονιστική ιστορία για τα αυστηρά ήθη της Κρήτης και για την ομορφιά μιας γυναίκας. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που προκαλεί τον αναγνώστη να αναρωτηθεί εάν μερικές φορές η αλήθεια είναι καλύτερα να παραμένει κρυφή.

"Pax 3: Το αβάπτιστο" των Åsa Larsson & Ingela Korsell

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Στη Μαριεφρέντ οι σκοτεινές δυνάμεις ισχυροποιούνται, και οι φύλακες της μυστικής βιβλιοθήκης, η Έστριντ και ο Μάγκναρ, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Την ημέρα του Χαλοουίν εμφανίζεται το φάντασμα ενός κοριτσιού, που ζητά εκδίκηση για τον θάνατό του. Ο Άλρικ και ο Βίγκο θα πρέπει να το σταματήσουν πριν να είναι αργά. Παράλληλα με όσα παράξενα συμβαίνουν, ο Άλρικ γνωρίζει ένα μυστηριώδες κορίτσι, την Ίριδα, που φαίνεται πως κρύβει πολλά...







"Pax 4: Ο κλέφτης" των Åsa Larsson & Ingela Korsell

ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ
Χρήματα, αντικείμενα και κατοικίδια εξαφανίζονται από τη Μαριεφρέντ, και όλοι κατηγορούν τον Άλρικ. Οι κάτοικοι της Μαριεφρέντ πιστεύουν ότι από τότε που τα δυο αδέλφια, ο Βίγκο και ο Άλρικ, μετακόμισαν στην πόλη τους μόνο προβλήματα δημιουργούνται. Κανένας, όμως, δεν υποψιάζεται ότι πίσω από τις κλοπές κρύβεται ένας μαύρος μάγος, που έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο ον, το Μπιάραν. Και για άλλη μια φορά, τα δυο αδέλφια καλούνται να δώσουν τη λύση.