"Όλοι βλέπουμε την ίδια γάτα" του Brendan Wenzel

Αυτή είναι µια γάτα.
Μια γάτα που περπατάει κάπου στον κόσµο µε τα µουστάκια, τ’ αυτιά και τα πατουσάκια της…
Ένα βιβλίο που οξύνει την παρατηρητικότητα, την περιέργεια και τη φαντασία καθώς µας παρασύρει σ΄ έναν κόσµο όπου η ίδια γάτα µπορεί να έχει πολλές διαφορετικές όψεις, ανάλογα µε το ποιος και από πού τη βλέπει.



"Δεν" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Όλα τα παιδιά είναι ευτυχισμένα! Όλα τα παιδιά έχουν ένα σπίτι. Όλα τα παιδιά έχουν φαγητό. Όλα τα παιδιά έχουν… Όλα; Εγώ ΔΕΝ… Κι είναι τόσο πολλά τα ΔΕΝ, που παγώνουν την ψυχή. Και μόνο το χαμόγελο του φίλου μπορεί να φέρει τη ζεστασιά. Κι οι λέξεις, όταν είναι απ’ της αγάπης του τα λόγια, μπορούν να σχηματίσουν την πιο γερή ουρά χαρταετού. Του χαρταετού που πετά πάντα ψηλά, γιατί είναι ο χαρταετός της φιλίας. Εκεί που δεν υπάρχουν ΔΕΝ.
Το «ΔΕΝ» ανήκει σε μια τριλογία εικονογραφημένων βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της Έφης Λαδά που θίγουν κοινωνικά θέματα με τον τρόπο που μόνο τα παραμύθια ξέρουν. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο «Το “Γιατί” των παιδιών φέρνει την ελπίδα». Το 2018 θα κυκλοφορήσει το «ΟΛΑ».

"Το σκλαβάκι της Κνωσού" της Ελένης Κατσαμά

Ο μικρός Αϊσά ταξιδεύει από τις ακτές της Αφρικής μέσα σ’ ένα πειρατικό πλοίο για να πουληθεί σκλάβος στα παλάτια της Κνωσού. Από τα μαγειρεία όπου θα ζήσει, θα μάθει την αλήθεια για τον βασιλιά Μίνωα και τη βασιλική οικογένεια, θα κάνει παρέα με την ορμητική Ηώ και θα ονειρευτεί κάτω από το αστερόδεντρο με την Αγάθη. Μαζί τους θα περιπλανηθεί στα μυστικά δωμάτια και στα υπόγεια του παλατιού, στους δρόμους της πόλης αλλά και έξω από τα τείχη της, όπου θα συναντήσει τον πόλεμο, τον φόβο και το σκοτάδι. Θα δει, τέλος, τον μινωικό πολιτισμό να συντρίβεται από τη δύναμη της φύσης αλλά κι από τον στόλο των κατακτητών.
Ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στην εποχή του Μίνωα, παρακινώντας μας να αναλογιστούμε τις ομοιότητές της με τα χρόνια που διανύουμε.