Alien: Covenant
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο. Ο μόνος κάτοικος αυτού είναι ο «συνθετικός» David, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.



The wall - Ο τοίχος
Πολεμική
Διάρκεια: 81'

Η περίληψη:
Δύο αμερικανοί στρατιώτες καθηλώνονται από έναν ιρακινό ελεύθερο σκοπευτή, ο ένας τους ήδη χτυπημένος, κι ενώ ανάμεσα τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά ένας λίθινος τοίχος.



Kiki, el amor se hace - Σ' αγαπώ Ισπανικά
Κομεντί
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Πέντε διαφορετικές ιστορίες, που συνδέουν το σεξ με τον έρωτα… Ο Paco και η Ana είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που αναζητεί να αναφλέξει το ερωτικό πάθος, το οποίο εμμένει καιρό στην απάθεια. Ο Jose Luis προσπαθεί να ανασύρει τα αισθήματα της συζύγου του, Paloma, καθισμένη πλέον σε αναπηρική καρέκλα μετά από ατύχημα. Η κυρία Candelaria και ο Antonio είναι ένα ζευγάρι που προσπαθούν να γίνουν γονείς, αλλά έχουν το πρόβλημα ότι αυτή δεν έρχεται σε οργασμό όταν κάνουν έρωτα. Ο Alex προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Natalia, ενώ την ίδια ώρα αυτή αρχίζει να αμφιβάλει αν τη ζητήσει σε γάμο. Η Sandra είναι μια εργένισσα σε μόνιμη αναζήτηση για έναν άντρα που θα την ερωτευτεί.



Un profil pour deux - Ένα προφίλ για δύο
Κομεντί
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Ο Pierre, ένας 75χρονος χήρος, ζει μια μοναχική ζωή από τότε που έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του. Η κόρη του θα του πάρει ένα κομπιούτερ, ελπίζοντας ότι θα τραβήξει την περιέργεια του και, ποιος ξέρει, να τον βοηθήσει να γνωρίσει νέους ανθρώπους. Με τη βοήθεια του Alex, ενός νεαρού δάσκαλου κομπιούτερ, ο Pierre ξεκινά να σερφάρει και γρήγορα πέφτει πάνω σε μια ιστοσελίδα για online ραντεβού. Υπό την ψεύτικη ταυτότητα του Alex, ο Pierre θα γνωρίσει τη Φλώρα63, μια νεαρή φυσιοθεραπεύτρια και γρήγορα θα την ερωτευτεί. Αλλά κι αυτή έλκεται από το κομψό και μάλλον ασυνήθιστο προφίλ του, και του ζητάει ζωντανό ραντεβού. Πρόσωπο με πρόσωπο.



Vor der Morgenrote: Stefan Zweig in Amerika - Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη
Βιογραφική
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ένας εκ των πλέον διάσημων γερμανόφωνων συγγραφέων, ο αυστριακός Stefan Zweig, έζησε την άνοδο των ναζί, αλλά η εξορία του στη Βραζιλία δεν του προσέφερε ένα ευτυχισμένο καταφύγιο. Η εσωτερική του πάλη με τον αριστερό του εαυτό, αλλά και η αναζήτηση του για ένα σπίτι στον νέο κόσμο που διέγραφε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος έφεραν το τραγικό γεγονός του 1942.



Αφτερλωβ - Afterlov
Κομεντί
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και τη Λέιλα, τον σκύλο του, για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μη την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…