"Η γυναίκα στην καμπίνα 10" της Ruth Ware

Υποτίθεται πως θα ήταν το τέλειο ταξίδι… Ένα ταξίδι-όνειρο ζωής για τη Λο Μπλάκλοκ με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aurora Borealis... αλλά εξελίσσεται σε εφιάλτη!
Η Λο ξυπνάει μέσα στη νύχτα από μια κραυγή και βλέπει ένα ανθρώπινο σώμα να πέφτει στη θάλασσα από τη διπλανή καμπίνα. Αλλά την άλλη μέρα κανείς δεν λείπει από το σκάφος. Για την ακρίβεια, κανείς δεν έμενε ποτέ σ’ αυτή την καμπίνα… Χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα. Χωρίς έγκλημα, δεν υπάρχει δολοφόνος.
Ίσως η Λο να τα φαντάστηκε όλα. Αν όμως τα είδε στ’ αλήθεια, τότε θα είναι το επόμενο θύμα. Και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας…
Πώς σταματάς έναν δολοφόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει;

"Ανάμεσα στις λεμονιές" της Nadia Marks

Μια ιστορία για τον έρωτα και την αγάπη με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου.
Η Άννα πίστευε ότι θα ζούσε με τον Μαξ για πάντα. Έτσι, όταν ο γάμος της κλονίζεται, όλος της ο κόσμος καταρρέει. Θέλοντας να μείνει για λίγο μόνη, δέχεται την πρόταση του πατέρα της ν’ αφήσει την Αγγλία και να περάσει μαζί του το καλοκαίρι στο μικρό νησί του Αιγαίου απ’ όπου κατάγεται.
Εκεί, όμως, θ’ ανακαλύψει τυχαία κάποια παλιά γράμματα της θείας της που θα φέρουν στο φως έναν χείμαρρο οικογενειακών μυστικών, καλά κρυμμένων για πάνω από εξήντα χρόνια, και θ’ αποκαλύψουν μια συνταρακτική ιστορία που ξεκινάει από την Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα και καταλήγει στη Νάπολη με τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ανάμεσα στις λεμονιές, ανάμεσα στους ήχους, τα χρώματα και τον εκτυφλωτικό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, η Άννα θα μάθει πράγματα για την οικογένειά της που αγνοούσε. Πράγματα που θα τη λυτρώσουν από το παρελθόν και θα την κάνουν να δει το παρόν και το μέλλον με άλλα μάτια…
Στο πρώτο μυθιστόρημά της η Νάντια Μαρκς αφηγείται με γλαφυρότητα και ζωντάνια μια συγκινητική ιστορία που θα σας μαγέψει.

"Ο κακός λύκος" της Nele Neuhaus

Ένα νεκρό κορίτσι που δεν το αναζήτησε κανείς…!
Μια ζεστή μέρα του Ιουνίου ανασύρεται από τον ποταμό Μάιν το κακοποιημένο πτώμα μιας δεκαεξάχρονης. Tο παράξενο είναι ότι δεν την αναζητά κανείς…
Όσο η αστυνομία προσπαθεί μάταια να ανακαλύψει την ταυτότητα του κοριτσιού, μια νέα υπόθεση έρχεται να βαρύνει την ατμόσφαιρα: Η πασίγνωστη δημοσιογράφος της τηλεόρασης Χάνα Χέρτσμαν πέφτει θύμα βάναυσης επίθεσης. Η Χάνα σκάλιζε μια σκοτεινή ιστορία από το παρελθόν –κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς, αλλά φαίνεται ότι βρισκόταν κοντά στη λύση του μυστηρίου…
Έπειτα, μία ακόμη στυγερή δολοφονία περιπλέκει τα πράγματα. Άραγε, συνδέονται οι τρεις υποθέσεις; Όταν η αστυνόμος Πία Κίρχοφ επιχειρεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ, σκοντάφτει σ’ ένα προπέτασμα καθωσπρεπισμού, πίσω από το οποίο κρύβεται το πιο ειδεχθές έγκλημα, αυτό της παιδικής κακοποίησης –και η υπόθεση γίνεται ξαφνικά πολύ προσωπική...

"Minecraft - Οδηγός για Εξερευνήσεις" της Mojang

Ο κόσμος του Minecraft περιμένει να τον εξερευνήσετε, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει παντού –πίσω από κάθε γωνία– και η επιβίωση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη ακόμη και για τον πιο τολμηρό λάτρη της περιπέτειας.
Ευτυχώς, ο επίσημος Οδηγός για Εξερευνήσεις στο Minecraft θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε.
Θα σας δείξει πώς να βρίσκετε πόρους και πηγές τροφής, να κατασκευάζετε εξοπλισμό για εξορύξεις και εργαλεία για να προστατεύεστε από τραυματισμούς και εχθρικά όντα.
Θα μάθετε για τα διάφορα βιοσυστήματα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε και τι μπορεί να βρείτε στο καθένα, για τα όντα που δεν έχετε ξαναδεί και θα συναντήσετε στο ταξίδι σας, και για μερικά από τα ζωτικής σημασίας αντικείμενα που θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε στον Επάνω Κόσμο και να προοδεύσετε, αλλά και για να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους του Κάτω Κόσμου.
Με πληροφορίες και συμβουλές «από μέσα» –από τους ειδικούς της Mojang– αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός εξερεύνησης για τους νέους παίκτες του Minecraft.
Φανείτε γενναίοι και απολαύστε την εξερεύνηση!