Transformers: The last knight - Transformers 5: Ο τελευταίος ιππότης
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 148'

Η περίληψη:
Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Optimus Prime να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Cade Yeager, τον Bumblebee, έναν άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.



Going in style - Εκδίκηση με στυλ
Κωμωδία
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Οι Willie, Joe και Al αποφασίζουν να πάνε κόντρα στα στερεότυπα της συνταξιοδότησης και να ξεστρατίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, όταν τα χρήματα των συντάξεων τους θα χαθούν, απόρροια εταιρικής κακοδιαχείρισης. Απελπισμένοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, οι τρεις φίλοι θα ριψοκινδυνέψουν τα πάντα, προκειμένου να απαντήσουν µε το ίδιο νόμισμα στην τράπεζα που έφαγε τα χρήματα τους.



Once upon a time in Venice - Κάποτε στην Καλιφόρνια
Κωμική περιπέτεια
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Ο Steve Ford είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες, του οποίου η ζωή καταρρέει όταν το αγαπημένο του κατοικίδιο, ο Buddy, κλέβεται από διαβόητη σπείρα. Μια σειρά τρελών περιστάσεων τον κάνουν πειθήνιο όργανο της συμμορίας, ενώ τον κυνηγούν δύο εκδικητικοί αδελφοί από τη νήσο Σαμόα, οι μπράβοι ενός τοκογλύφου, αλλά και άλλοι σκιώδεις τύποι. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Steve είναι αυτός που αποδεικνύει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να βρεθεί ξανά με αυτόν του τον φίλο.



Papa ou maman 2 - Με τον μπαμπά ή τη μαμά; 2
Κωμωδία
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Έχουν περάσει δύο χρόνια. Αφού τα έκαναν χάλια με τον χωρισμό τους, οι Leroy μοιάζουν να ανταπεξέρχονται πετυχημένα με το διαζύγιο τους. Αλλά η εμφάνιση δύο νέων εραστών στη ζωή του Vincent και της Florence θα ανάψει μια νέα κρίση. Η μάχη μεταξύ των δύο πρώην Leroy ξεκινάει εκ νέου.



Le coeur en braille - Ευαίσθητες χορδές
Δραμεντί
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Η 12χρονη Marie είναι μια εξαίσια μαθήτρια και απίθανη τσελίστα που ονειρεύεται να φοιτήσει σε μια αναγνωρισμένη μουσική σχολή και κάποια ημέρα να γίνει μουσικός. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι η Marie υποφέρει από μια ασθένεια που της επηρεάζει την ικανότητα της όρασης. Παρότι η όραση της δεν είναι αρκετή για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή προς το παρόν, αρχίζει να συνηθίζει στην ιδέα ότι πρέπει να μάθει να ζει στο απόλυτο σκοτάδι. Όταν οι γονείς της τη στέλνουν σε ειδικό σχολείο, η Marie συνειδητοποιεί ότι τα όνειρα της ρισκάρονται. Μαζί με τον συμμαθητή της, Victor, προσπαθεί να καθορίσει το πεπρωμένο της: αυτή θα τον βοηθάει με τις εργασίες του, κι αυτός θα γίνει τα μάτια της.



Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα. Ντοκουμέντα, στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, δίνουν βήμα το βήμα σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, εκτιμήσεις για τη δράση του ΔΣΕ, με ειδικές αναφορές στη μόρφωση, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την επιμελητεία, τον ειδικό ρόλο των γυναικών και της νεολαίας, διανθισμένα με μαρτυρίες μαχητών του ΔΣΕ.