"Λευκή τζαζ" του James Ellroy

Λος Άντζελες, 1958. Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί. Τίποτα το ασυνήθιστο για τον υπαστυνόμο Ντέιβ Κλάιν της Αστυνομίας του Λος Άντζελες –σπιτονοικοκύρη άθλιων σπιτιών, εισπράκτορα και μπράβο του υποκόσμου– ο οποίος ελέγχει τη δική του μικρή γωνιά της Κόλασης. Μέχρι τη στιγμή που το FBI ανακοινώνει τη διεξαγωγή έρευνας μεγάλης κλίμακας για τη διαφθορά στην τοπική αστυνομία και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο...
Ο Κλάιν γίνεται το δόλωμα, «ο κακός μπάτσος που θα στηθεί στο απόσπασμα», και οι βολές έρχονται από παντού: από τους τοπικούς πολιτικούς, τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, τους ανθρώπους του υποκόσμου και τους βαρόνους των ναρκωτικών –που όλοι τους προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν κρυφά τα μυστικά τους. Για τον Κλάιν, πολύ απλά, έχει έρθει η ώρα να πληρώσει.
Ο Κλάιν αφηγείται την ιστορία του –κοφτά και σκληρά– και μας παρασύρει σ’ έναν κόσμο όπου βασιλεύει η απύθμενη φιλοδοξία, η απληστία και η διαστροφή. Είναι ο κόσμος που δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τώρα θα έδινε τα πάντα για να δραπετεύσει απ’ αυτόν ζωντανός.
Η αστυνομική λογοτεχνία στην πιο συγκλονιστική της μορφή.

"Η Γκουέντι και το κουτί" των Stephen King & Richard Chizmar

Ελάτε… προσοχή στα σκαλιά… η ανηφόρα είναι απότομη…
Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ. Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος –Κούτζο, Στάσου πλάι μου, Χρήσιμα αντικείμενα… Όμως δεν είχε ειπωθεί ποτέ μέχρι τώρα η ιστορία για την Γκουέντι και το κουτί.
Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά… O Stephen King μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Richard Chizmar, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του.

"Το παζάρι των κακών ονείρων" του Stephen King

Ο Stephen King επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων!
Είκοσι απόκοσμες ιστορίες, κάθε μια με έναν ξεχωριστό πρόλογο από τον ίδιο τον συγγραφέα, όπου αποκαλύπτει το πώς την έγραψε και γιατί.
Ένας νεκρός που ξαναζεί συνεχώς τη ζωή του, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη… Ένας αρθρογράφος που ανακαλύπτει ότι μπορεί να σκοτώνει ανθρώπους γράφοντας τις νεκρολογίες τους… Ένα ζευγάρι που κάνει μια συμφωνία με τον Διάβολο νομίζοντας πως μπορεί να κερδίσει…
Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη Νυχτερινή βάρδια, την πρώτη του συλλογή διηγημάτων, ο King αποδεικνύει ότι κατέχει ακόμη την ίδια –αν όχι μεγαλύτερη– ικανότητα να σε κάνει να τρομάξεις και ταυτόχρονα να σκεφτείς μέσα σε λίγες μόλις σελίδες.
Το παζάρι των κακών ονείρων είναι ένας θησαυρός, και οι ιστορίες του από τα καλύτερα δώρα του King στον Πιστό Αναγνώστη του.
«Όλα αυτά τα έφτιαξα ειδικά για σένα», λέει ο ίδιος. «Περιεργάσου τα, μη διστάζεις, αλλά να ’σαι προσεκτικός, σε παρακαλώ. Τα καλύτερα από αυτά έχουν δόντια.»