"Θα περάσει κι αυτό" της Milena Busquets

Όταν ήταν µικρή, η µητέρα της, για να την παρηγορήσει για τον θάνατο του αγαπηµένου της πατέρα, διηγήθηκε στην Μπλάνκα ένα παραµύθι για κάποιον πανίσχυρο αυτοκράτορα που κάλεσε τους σοφούς και τους ζήτησε µια φράση που να ισχύει για όλες τις πιθανές καταστάσεις. Έπειτα από διαβουλεύσεις µηνών, οι σοφοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του αυτοκράτορα µε µια πρόταση: «Θα περάσει κι αυτό». Και η µητέρα της πρόσθεσε: «Ο πόνος και η λύπη θα περάσουν, όπως περνούν η χαρά και η ευτυχία». Τώρα είναι η µητέρα της Μπλάνκα που έχει πεθάνει. Το βιβλίο αυτό µιλά για την οδύνη της απώλειας, για τον σπαραγµό της απουσίας. Όµως απέναντι σ’ αυτή την οδύνη στέκονται οι µνήµες απ’ όσα έζησε και απ’ όσα έµαθε, και η ζωή επαναβεβαιώνεται µε δύναµη µέσα από το σεξ, τους άντρες, τις φίλες, τα παιδιά. «Η ελαφρότητα είναι µια µορφή φινέτσας. Το να ζεις µε ελαφρότητα και χαρά είναι πάρα πολύ δύσκολο» λέει η Μπλάνκα.

"Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης" του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη

Σμύρνη, 1922. Μια παρέα φίλων που δουλεύουν, δημιουργούν, ονειρεύονται και ερωτεύονται μέσα σε μια γιορτινή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, χωρίς να δίνουν σημασία στα μαύρα σύννεφα που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται πάνω από την πόλη. Ο Μάρκος και η Σίλβια, ο Νικόλας και η Μαργαρίτα, ο Παναγιώτης και η Ισαβέλλα ζουν τους έρωτές τους και σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις καινούριες τους ζωές – λίγο πριν τα καταφέρουν, όμως, τους προλαβαίνει η Ιστορία. Περνώντας μέσα από το καμίνι της καταστροφής και του διωγμού, ο Μάρκος θα καταφέρει τελικά να ξαναφτιάξει τη ζωή του στην Αθήνα, μέχρι που μια απρόσμενη συνάντηση θα του ξαναθυμίσει τις παραμυθένιες μέρες της Σμύρνης.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα παιχνίδια της Ιστορίας με την ανθρώπινη μοίρα και για τη δύναμη της αληθινής αγάπης, για όσα αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω και για όσα έχουμε την τύχη να ξαναβρούμε.

"Να σκέφτεσαι με τα πόδια. 50 ιδέες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου για μια καλύτερη ζωή" των Percy Allan & Gabriel Garcia De Oro

Το ποδόσφαιρο είναι παντού στη ζωή μας. Καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου εκατομμυρίων ανθρώπων, των ειδήσεων, της καθημερινής μας ζωής, από τα γήπεδα δίπλα στα σπίτια μας ως τις συζητήσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και εκείνοι που δε συγκινούνται από το συγκεκριμένο άθλημα ξέρουν καλά πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από δύο ομάδες 11 παικτών που κυνηγούν μια μπάλα σε όλο το γήπεδο.
Το βιβλίο αυτό αντλεί από τη φιλοσοφία των καλύτερων προπονητών και παικτών όλων των εποχών προκειμένου να μας «προπονήσει» για τις προκλήσεις της ζωής. Από τον Κρόιφ στον Γκουαρντιόλα και στον Μουρίνιο, περνώντας από άλλες ιδιοφυΐες του ποδοσφαίρου, το βιβλίο αυτό προτείνει την πιο σφαιρική και δροσερή μέθοδο αυτοβοήθειας που έχει ποτέ εκδοθεί. Το Να σκέφτεσαι με τα πόδια είναι μια πρόσκληση να στριφογυρίζουμε λιγότερο τα πράγματα στο μυαλό μας και να σουτάρουμε περισσότερο στα δίχτυα ώστε να πετυχαίνουμε αυτό που κάθε φορά λαχταράει η ψυχή μας.