A United Kingdom - Ένα Ενωμένο Βασίλειο
Βιογραφική
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Λονδίνο, 1947. Δύο εραστές της τζαζ, ο Seretse Khama και η Ruth Williams, συναντιούνται σε χορό ιεραποστολής. Η έλξη είναι άμεση, αλλά αυτή είναι μια διακεκριμένη δημόσια λειτουργός και λευκή, ενώ αυτός είναι ένας χαριτωμένος φοιτητής της νομικής, αλλά έγχρωμος. Αυτό που δεν μπορεί να της αποκαλύψει άμεσα, είναι κι ότι είναι πρίγκιπας, πρώτος στη διαδοχή του θρόνου της Μπετσουάναλαντ (Μποτσουάνα). Αλλά παρά τα εμπόδια, αυτό ανάμεσα τους είναι αγάπη. Όταν έρχεται η ώρα για τον Seretse να επιστρέψει στη χώρα του και να ηγηθεί του κινήματος ανεξαρτησίας, κάνει την πρόταση γάμου στη Ruth. Αυτή συμφωνεί, αλλά κανείς άλλος από την οικογένεια της. Αλλά εμπόδιο δεν είναι μονάχα αυτό, μα και η πολιτική της χώρας του που ελέγχει με μια πολιτική απαρτχάιντ το ουράνιο που υπάρχει σε αυτήν και τόσο χρειάζονται οι Βρετανοί.



Despicable Me 3 - Εγώ, ο Απαισιότατος 3
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Ο Gru έρχεται αντιμέτωπος με τον Balthazar Bratt, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Gru, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Dru. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Mel, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Dru, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.



Valerian and the City of a Thousand Planets - Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 137'

Η περίληψη:
Ο Valerian και η Laureline είναι ειδικά στελέχη της κυβέρνησης των ανθρωπίνων περιοχών, με την εξουσιοδότηση να διατηρούν την τάξη να το σύμπαν. Ο Valerian έχει περισσότερα στον νου του από μια απλή επαγγελματική σχέση με τη συνάδελφο του, αλλά το φορτωμένο του παρελθόν με τις γυναίκες, και οι παραδοσιακές της αρχές, οδηγούν τη Laureline στο να τον απορρίπτει συνεχώς. Υπό τη διεύθυνση του νέου διοικητή, οι δυο τους ξεκινούν μια νέα αποστολή στη διαγαλαξιακή πόλη Άλφα, μια ολοένα και αναπτυσσόμενη μητρόπολη που περιλαμβάνει χιλιάδες διαφόρων ειδών από όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Οι 17 εκατομμύρια κάτοικοι του έχουν καταφέρει με τον καιρό να ενώσουν τα ταλέντα τους, την τεχνολογία και τους πόρους τους για το καλό όλων. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι στον Άλφα τους ίδιους σκοπούς. Για την ακρίβεια, σκοτεινές δυνάμεις βρίσκονται σε δουλειά, βάζοντας σε κίνδυνο τη φυλή μας.



Logan lucky
Κωμωδία
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Προσπαθώντας να ανατρέψουν την οικογενειακή κατάρα, τα αδέλφια Jimmy, Mellie και Clyde Logan διοργανώνουν μια περίτεχνη ληστεία που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της θρυλικής κούρσας Coca-Cola 600 στην πίστα της Σάρλοτ, στο Κόνκορντ της Βόρειας Καρολίνας, κατά το σαββατοκύριακο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης.



Rock`n Roll - Μεγάλωσε αν τολμάς
Κωμωδία
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Στην ηλικία των 42, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Guillaume Canet έχει μέχρι στιγμής αποφύγει μια κρίση μέσης ηλικίας. Ζώντας με τη Marion Cotillard και τον μικρό τους γιο, αισθάνεται χαρούμενος κι ευλογημένος, πετυχαίνοντας μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική και την προσωπική του, όσο και τον ελεύθερο του χρόνο. Αλλά η νεαρή και πανέμορφη συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία που τώρα γυρίζει, του ρίχνει το ηθικό όταν μαθαίνει ότι ο Guillaume πλέον δεν «ροκάρει». Και είναι αλήθεια ότι η εικόνα του είναι ενός οικογενειάρχη, μακριά από το σέξι ίματζ που συνήθως έχουν οι σταρ. Και ο Guillaume το σκέφτεται όλο αυτό, και μάλλον πρέπει κάτι να κάνει. Το κορμί του του δίνει σημάδια, είναι καιρός να κάνει το μεγάλο βήμα. Η ανανέωση του ίματζ του δεν μπορεί να περιμένει λεπτό.