Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν εργαστήριο δημιουργικής γραφής με αφορμή το βιβλίο του Κρίστοφερ Ετζ


το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες; Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια ιστορία, όχι απλά καλή, αλλά φοβερή; Ποιοι είναι οι τρόποι και οι τεχνικές για να γράφουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες και να το διασκεδάζουμε κιόλας; Μικροί συγγραφείς, ελάτε να παίξουμε με δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ξεκινήσετε την ιστορία σας. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τις δικές σας ιστορίες ή τα αγαπημένα σας βιβλία για να εμπνευστούμε από αυτά! Η εκπιαδευτικός Άληστη Χρονάκη θα είναι εδώ, για να σας βοηθήσει να βάλετε τις σκέψεις σας στο χαρτί.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Γράψε τις καλύτερες ιστορίες, πριν από την έναρξή του.

Για παιδιά από 8 έως 11 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr 
___________________________________________________________________________________


Ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς «Μαθητικά κατορθώματα» της Αντιόπης Φραντζή


το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00π.μ., στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Τι γίνεται όταν τα πρωτάκια έρχονται στο καινούριο μεγάλο σχολείο; Πώς μπορεί η αβεβαιότητα και το άγχος να δώσουν τη θέση τους στην αναγνώριση και την αποδοχή; Ποιο αναπάντεχο γεγονός θα μεταμορφώσει τη Μελίνα σε ηρωίδα της ημέρας; Τι γίνεται όταν ο Ιάσονας ξεχνιέται στην τάξη, αφοσιωμένος στα σχέδια και τις ζωγραφιές του στα περιθώρια των βιβλίων και τετραδίων του, αντί να γράφει και να διαβάζει; Ποια μυστικά θα μοιραστεί με τον δάσκαλό του που θα τον βάλουν σε νέες περιπέτειες με βοηθούς γράμματα και αριθμούς;

Η συγγραφέας Αντιόπη Φραντζή μάς αφηγείται δύο ιστορίες για τη δύναμη των σχέσεων σε ένα δημιουργικό και φιλικό σχολείο που αναγνωρίζει τον καθένα μας ως ξεχωριστό και σημαντικό.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 7 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ