Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ο Τζέιμς Μάλορι ανοίγει πανιά για την Αμερική προκειμένου να τιμήσει την υπόσχεση που έδωσε στους κουνιάδους του: η κόρη του Τζάκλιν θα κάνει το κοινωνικό ντεμπούτο της εκεί. Μαζί της θα ταξιδέψει και η πρώτη της ξαδέλφη και καλύτερή της φίλη Τζούντιθ, έχοντας πείσει τους γονείς της να αναβάλει για μερικές εβδομάδες το δικό της ντεμπούτο στο Λονδίνο. Ωστόσο, τα σχέδια της Τζούντιθ θα ανατραπούν όταν στο πλοίο έρχεται αντιμέτωπη με το φάντασμα που στοιχειώνει για χρόνια τα όνειρά της.
Χωρίς να το γνωρίζουν, οι Μάλορι προσλαμβάνουν στο πλοίο τους τον ναύτη Νέιθαν Τρεμέιν, έναν λαθρέμπορο που προσπαθεί να γλιτώσει την αγχόνη. Όμως η όμορφη Τζούντιθ Μάλορι θα του δημιουργήσει μπελάδες. Δίχως να ξέρει πώς, η πανέξυπνη κοπέλα γνωρίζει το μυστικό του – και τώρα τον εκβιάζει. Και ενώ το πάθος φουντώνει, ο Νέιθαν θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της καθώς φοβάται ότι η αριστοκράτισσα καλλονή θέλει απλά να περάσει τον χρόνο της μαζί του…

Προσωπική άποψη:
Οι περιπέτειες της οικογένειας Μάλορι συνεχίζονται, με αυτό το ενδέκατο βιβλίο της σειράς που αγαπήθηκε τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλαδίτσα μας, με τα ηνία της δράσης να περνάνε για μία ακόμη φορά, και κατά κύριο λόγο, στα χέρια μιας γυναίκας, ανατρέποντας το σκηνικό που θέλει τον άντρα κυνηγό και τη γυναίκα θήραμα. Αυτός, ίσως, είναι ο τρόπος της συγγραφέως, όχι μόνο να διατηρεί το ενδιαφέρον τον αναγνωστών της, προσφέροντάς τους κάτι έξω από το κλασσικό μοτίβο, αλλά και για να τονώσει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, πείθοντάς τις αναγνώστριές της πως όσο περιγράφει δεν είναι απλά φαντασίες, αλλά μια σύγχρονη αλήθεια που κάθε γυναίκα μπορεί να κατακτήσει, όχι τόσο αν προσπαθήσει, όσο αν απλά το θέλει. Και αν κρίνω εκ του αποτελέσματος, σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο, αυτό λειτουργεί.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας αυτής, λοιπόν, η Τζούντιθ, πρώτη ξαδέρφη της Τζακλίν Μάλορι, κόρης του Τζέιμς Μάλορι -που γνωρίσατε και ερωτευτήκατε στο βιβλίο "Ο κουρσάρος της καρδιάς μου"-, η οποία συνοδεύει τους προαναφερόμενους σε ένα ταξίδι που σκοπό έχει το επίσημο ντεπούτο της Τζακλίν στην καλή κοινωνία. Όμως, επειδή η ζωή κάνει περίεργους κύκλους στην οικογένεια αυτή, στο δρόμο τους θα βρεθεί ο Νέιθαν Τρεμέιν, ο οποίος έχει προσληφθεί ως ναύτης στο πλοίο που θα τους οδηγήσει στον προορισμό τους, και που έχει ένα μεγάλο μυστικό που αν αποκαλυφθεί μπορεί να τον οδηγήσει στην αγχόνη. Και το μυστικό αυτό, άγνωστο πως, η Τζούντιθ το γνωρίζει, γεγονός που την διευκολύνει να τον εκβιάσει, την ίδια ώρα που ένα δυνατό πάθος μοιάζει να φουντώνει ανάμεσά τους, με τον Νέιθαν να παλεύει ανάμεσα στο θέλω του που είναι να κατακτήσει αυτή τη μοιραία γυναίκα, και στη λογική του που φωνάζει να μείνει μακριά της, αφού δεν θα μπορούσε να τον θέλει για τίποτα άλλο πέραν του να παίξει μαζί του.

Θ' αποφύγω τις περιττές αναφορές στο είδος και το ύφος της ιστορίας, που είναι, άλλωστε, γνωστό σε όλους, και θα επικεντρωθώ στις συνολικές εντυπώσεις που αυτή μου άφησε. Ενώ, λοιπόν, πρόκειται για ένα βιβλίο φρέσκο και με ωραίους, αστείους, γεμάτο νεύρο διαλόγους, και με δύο χαρακτήρες, με τους οποίους μπορούμε εύκολα να ταυτιστούμε, να βρίσκονται στο προσκήνιο, η τελική αίσθηση που μας αφήνει είναι κάπως ανάμεικτη και μπερδεμένη. Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε μια, κοινότυπη μεν, απολαυστική ρομαντική ιστορία με χαλαρές στιγμές δε, η Lindsey, για άγνωστο και ακατανόητο λόγο, κάνει υπερβολικά πολλές αναφορές σε άλλα μέλη των οικογενειών Μάλορι και Άντερσον με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μπερδευόμαστε σε αρκετά σημεία, αλλά να χάνουμε τον στόχο μας, όπως εκείνη μοιάζει να έχασε τον προσανατολισμό της. Με απλά λόγια, η ιστορία είναι προβλέψιμα συμπαθητική, ενώ θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη αν η Lindsey εστίαζε περισσότερο στους ήρωές της και όχι σε όσα περιστρέφονται γύρω απ' αυτούς.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Αυγουστίνου Παρασκευή
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 416
ISBN: 978-618-5229-22-1