ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2017


Γιατί η γνώση δεν χάνει ποτέ την αξία της.

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πιστοποιημένο πλέον εδώ και τέσσερα χρόνια Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1), διοργανώνει από το 2006 σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ενηλίκους και προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Με την έναρξη της νέας σεζόν, συνεχίζει δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων. 

Καταξιωμένοι επιστήμονες και εισηγητές με μεγάλη επαγγελματική πείρα, η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα η εγγύηση του ονόματος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποτελούν το κλειδί για μια ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου κάθε ενδιαφερόμενου. 

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια απολαμβάνουν προνόμια όπως έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ενώ γίνονται ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους. Στο διάλειμμα προσφέρεται στους συμμετέχοντες καφές ή τσάι. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου. Σε κάποια από τα σεμινάρια παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης του ΛΑΕΚ.
Το φετινό νέο πρόγραμμα σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), έναν χώρο που δίνει καθημερινά ραντεβού με την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, περιλαμβάνει:

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Μυθιστόρημα / Διήγημα
Στις οκτώ συναντήσεις του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια του γνωστού συγγραφέα Κωνσταντίνου Τζαμιώτη θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες, οι συγγραφείς όμως ξέρουν και να τις γράφουν.
Κάθε Τρίτη, 17.00μ.μ. - 20.00μ.μ.
Έναρξη: 10 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε ΕΔΩ.

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (για αρχαρίους)
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα προσκαλεί όσους έχουν αγάπη για το παιδικό βιβλίο να διαβάσουν, να γράψουν, αλλά και να σβήσουν και πάνω απ’ όλα να απαντήσουν στα Τι, τα Πώς και τα Γιατί που θα προκύψουν.
Κάθε Δευτέρα, 17.30μ.μ. - 20.00μ.μ.
Έναρξη: 30 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε ΕΔΩ.

Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
Το πεντάωρο σεμινάριο της συγγραφέα και φιλολόγου Σοφίας Νικολαΐδου απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017, 18.30μ.μ. - 21.00μ.μ., και Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017, 12:30μ.μ.- 15.00μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε ΕΔΩ

Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: «Πώς έρχονται οι λέξεις, Η αρχή της ιστορίας»
Ό,τι και να έχει στο μυαλό του ο συγγραφέας, το γράψιμο έρχεται γράφοντας. Στο εισαγωγικό αυτό ταχύρρυθμο σεμινάριο η Σοφία Νικολαΐδου καταπιάνεται με ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017, 4-8 μ.μ., και Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017, 10.00π.μ. - 14.00μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο θα βρείτε ΕΔΩ.

«Πώς “ζωντανεύουμε” ένα παιδικό βιβλίο»: Σεμινάριο εμψύχωσης και διασκευής λογοτεχνικού κειμένου για παιδιά
Η παιδαγωγός, εμφυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέας Κατερίνα Ανωγιαννάκη μοιράζεται μερικά μυστικά της τέχνης της σε εννέα συναντήσεις, φέρνοντας τους συμμετέχοντες σε επαφή με το παραμύθι, τις τεχνικές του και με τη διαδικασία που χρειάζεται να προηγηθεί από τον ηθοποιό/παιδαγωγό/εμψυχωτή πριν από την αφήγηση ενός παραμυθιού ή μιας ιστορίας.
Κάθε Τετάρτη, 16.15μ.μ. - 18.45μ.μ.
Έναρξη: 18 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε ΕΔΩ.

Εργαστήρια επιμέλειας – διόρθωσης κειμένων
Η Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Ιορδανίδου στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων παρουσιάζει εφαρμογές διόρθωσης κειμένων έντυπης αλλά και ηλεκτρονικής μορφής. Οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν έμπρακτα τις γνώσεις που αποκόμισαν.
Κάθε Πέμπτη, 16.00μ.μ. - 18.30μ.μ., και Παρασκευή, 16.00μ.μ. - 19.15μ.μ.
Έναρξη: 19 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια θα βρείτε ΕΔΩ.

Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο»
Η υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας στις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και επιμελήτρια Ελένη Μπούρα και η υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και επιμελήτρια Ειρήνη Χριστοπούλου, μαζί με ειδικούς προσκεκλημένους από όλο το φάσμα της εκδοτικής δημιουργίας, ξεκλειδώνουν τα μυστικά της εκδοτικής διαδικασίας από το πώς ένα χειρόγραφο γίνεται βιβλίο έως την τοποθέτησή του στα ράφια του βιβλιοπωλείου.
Κάθε Τρίτη, 17.30 - 20.00μ.μ.
Έναρξη: 05 Δεκεμβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε ΕΔΩ.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια openday συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιηθεί η εγγραφή (εξόφληση προκαταβολής). Η ενημερωτική συνάντηση με τους εισηγητές των σεμιναρίων θα μεταδοθεί μέσω livestreaming.

Οι εγγραφές στα σεμινάρια του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ξεκίνησαν! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr.