The Snowman - Ο Χιονάνθρωπος
Θρίλερ
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Όταν ο Harry Hole, επικεφαλής μιας ελίτ ομάδας ντετέκτιβ, διερευνά την εξαφάνιση ενός θύματος κατά το πρώτο χιόνι του Χειμώνα, φοβάται ότι ένας άπιαστος ψυχοπαθής δολοφόνος μπορεί να είναι εν ενεργεία και πάλι. Με τη βοήθεια μιας ευφυούς νεοσύλλεκτης, της Katrine Bratt, ο αστυνόμος πρέπει να διασυνδέσει υποθέσεις παλιών δεκαετιών με τον νέο αυτό βάναυσο φόνο, εάν ελπίζει να υπερνικήσει αυτό το αφάνταστο κακό, πριν την επόμενη χιονοθύελλα.



Loving Vincent
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ο ζωή και ο αντιφατικός θάνατος ενός εκ των σπουδαιότερων ζωγράφων της ιστορίας της τέχνης, του Vincent van Gogh, ειπωμένη μέσα από τους ίδιους του τους πίνακες και τους ανθρώπους που αυτοί απεικονίζουν.



The promise - Η μεγάλη υπόσχεση
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος μαίνεται και η οθωμανική αυτοκρατορία φεύγει για να έρθει η Τουρκία του Ατατούρκ. Μέσα σε αυτή την εποχή, ένας σεμνός αρμένης αποθηκάριος, ο Mikael, εγκαταλείπει το χωριό του στη Νότια Ανατολία για να σπουδάσει ιατρική στην πρωτεύουσα. Ο Mikael λογοδόθηκε με μια συγχωριανή του, ώστε να πληρώσει με την προίκα τις σπουδές του. Η μητέρα του τον προειδοποίησε να μην παντρευτεί για χρήματα, αλλά αυτός είναι βέβαιος ότι μέχρι να έρθει η ώρα της τελετής, θα έχει αγαπηθεί με την κοπέλα. Μα αυτό μπορεί να ίσχυε πριν γνωρίσει την Άννα. Όμορφη, σπουδαγμένη στο Παρίσι και ταλαντούχα σε χορό και σχέδιο, η Anna φαίνεται να είναι το κορίτσι των ονείρων του. Αλλά ο Mikael θέλει να κρατήσει την υπόσχεση του, ενώ και η Άννα βρίσκεται σε δεσμό με τον Chris, έναν αμερικανό φωτορεπόρτερ. Οι τρεις τους θα παρασυρθούν σε ένα δράμα μεγαλύτερο από ό,τι θα φαντάζονταν, κι ενώ η βία αρχίζει να τους χτυπάει την πόρτα.



Toivon tuolla puolen - Η άλλη όψη της ελπίδας
Δραμεντί
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο Wikstrom, ένας χαρτοπαίκτης εστιάτορας και πρώην περιοδεύων πωλητής, και ένας σύριος πρόσφυγας, ο Khaled, βρίσκονται ο ένας στον δρόμο του άλλου, καθώς ο τελευταίος αναζητά άσυλο στο Ελσίνκι.



The foreigner - Εκδικητής
Δράσης
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Ο Quan, ένας πρώην μαχητής Βιετκόνγκ, δραπέτευσε από στη Μεγάλη Βρετανία με την κόρη του και έγινε ο περήφανος ιδιοκτήτης εστιατορίου κινέζικού φαγητού. Παρότι έφτασε με ηρεμία σε μια προχωρημένη ηλικία, μια βόμβα του ΙΡΑ σε κατάστημα σκότωσε την κόρη του. Καταβεβλημένος, ζητάει βοήθεια από τις αρχές, αλλά αυτές τον αγνοούν. Έτσι, αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, και ταξιδεύει ως την Ιρλανδία αποζητώντας εκδίκηση.



Battle of the sexes - Η μάχη των φύλων
Δραμεντί
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
1973. Το «ηλεκτροφόρο» ματς τένις ανάμεσα στη νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Billie Jean King και του πρώην πρωταθλητή και κατά συρροή τζογαδόρου Bobby Riggs καταγράφτηκε ως «η μάχη των φύλων» και έγινε πλέον δημοφιλές αθλητικό γεγονός στην τηλεόραση όλων των εποχών. Ο αγώνας πυροδότησε παγκόσμια συζήτηση πάνω στην ισότητα των φύλων, κεντρίζοντας το φεμινιστικό κίνημα. Παγιδευμένοι από τη λάμψη των μίντια, οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν στην αντίθετη πλευρά της δημόσιας διαφωνίας, αλλά εκτός των φώτων περισσότερο ο καθένας τους μάχονταν πιο προσωπικές μάχες.



V paprscich slunce - Under the sun
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο Vitaliy Manskiy κινηματογραφεί για ένα έτος τη καθημερινή ζωή της 8χονης Zin-Mi. Η Zin-Mi ζει με τους γονείς της, στην Πιονγιάνγκ, μια συνηθισμένη οικογένεια της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας. Ο Manskiy με την κάμερά του, έχοντας εξασφαλίσει άδεια γυρισμάτων από το κράτος της Β. Κορέας, αποκαλύπτει τη φαινομενικά αψεγάδιαστη ζωή και συγκεκριμένα εστιάζει στην πορεία ένταξης της μικρής Zin-Mi, μέσα από την «εξιδανίκευση» των πάντων, στην ιδανική ζωή, την ιδανική εργασία, την ιδανική χώρα. Τελικός σκοπός, να καταφέρει η ηρωίδα να γίνει μέλος μιας «ιδανικής» κοινωνίας. Η Zin-Mi αποφασίζει να λάβει μέρος σε μια από τις διάσημες επετείους «Σπαρτακιάδα». Οι τελετουργικές εκρήξεις χρωμάτων και χαράς φαντάζουν σουρεαλιστικές μέσα από τον μάλλον ρεαλιστικό φακό του Manskiy. Η ζωή της Zin-Mi καταγράφει στην κάμερα τη γενικότερη εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται «κάτω από την αιωνιότητα του ήλιου», ο οποίος είναι και σύμβολο του ηγέτη της χώρας αυτής.