Justice League
Υπερήρωες
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Οπλισμένος από την επανάκτηση της πίστης του για την ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την πράξη ανιδιοτέλειας του Superman, ο Bruce Wayne στρατολογεί μια νέα σύμμαχο, την Diana Prince, για να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο των εχθρών. Μαζί, πλέον, ο Batman, ο Superman και η Wonder Woman κινούνται γρήγορα και βρίσκουν σύμμαχους άλλους υπεράνθρωπους για να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή. Αλλά παρά την ιστορική, όσο κι απρόσμενη δημιουργία της λίγκας των υπερηρώων, μπορεί να είναι ήδη αργά για να σώσουν τον πλανήτη από μια καταστροφή κοσμογονικών διαστάσεων.



Stronger - Stronger: Με τη δύναμη της ζωής
Δραματική
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Ο Jeff Bauman είναι ένας 27χρονος εργατικός άντρας από τη Βοστόνη, που βρίσκεται στον μαραθώνιο της πόλης το 2013, με σκοπό να κερδίσει την Erin, την πρώην κοπέλα του. Περιμένοντάς τη στη γραμμή του τερματισμού, έρχεται η τρομακτική έκρηξη, και χάνει και τα δύο του πόδια. Αφού επανέρχονται οι αισθήσεις του στο νοσοκομείο, ο Jeff βοηθάει τις αρχές στην αναγνώριση του ενός βομβιστή, αλλά η προσωπική του μάχη έχει μόλις ξεκινήσει.



SeeFood - Επικίνδυνες ψαρικές αποστολές
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Ο Pup, ένας μικρός καρχαριούλης, ανακαλύπτει μια σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά, ενώ παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Όμως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί. Λαθροκυνηγοί έχουν ήδη βρει το σημείο και κλέβουν τα αυγά. Ο μικρούλης αλλά γενναίος Pup αποφασίζει να σώσει την οικογένειά του και να πολεμήσει τους ανθρώπους με κάθε ψαρικό τρόπο… στην στεριά. Βοηθοί του ο επιστήμονας κύριος Χταπόδης και ο λαίμαργος Τζούλιους που ονειρεύεται να φάει επιτέλους γευστικά κοτόπουλα! Εγκαταλείποντας τη θάλασσα, βρίσκονται στον όμορφο αλλά και πολύ επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων.



Happy end
Δραματική
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Μια εύπορη οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλέ της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα μέλη της παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους: ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία καλύπτοντας τη συναισθηματική της απονέκρωση. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Ο εγγονός του φανερώνεται ανεπαρκής σε όλα. Η 13χρονη δισέγγονή του δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.



D`Ardennen - Αρδέννες
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Τα αδέρφια Dave και Kenneth ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του τελευταίου, τέσσερα χρόνια μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο Kenneth είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, υπαίτια για τα λάθη του, ο Dave και η Sylvie, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Kenneth, έχουν υιοθετήσει μαζί έναν πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια, καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις, ενώ το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους.



I am not your negro - Δεν είμαι ο νέγρος σου
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Με μια αφήγηση που αποτελείται εξολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα James Baldwin (1924- 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, Remember This House, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ αυτό που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ είναι η επιτομή του «black power». Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Malcolm X, Martin Luther King και Medgar Evers, καταδεικνύει το πώς η εικόνα (και η πραγματικότητα) των έγχρωμων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.



Lines - Γραμμές
Σινεφίλ
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Σύγχρονη Ελλάδα. Επτά διαφορετικές ιστορίες για επτά άτομα που έχουν ήδη αγγίξει τα όρια τους και διαλύονται. Παρά τους φαινομενικούς συνδέσμους μεταξύ τους, όλοι τους συνδέονται μονάχα μέσω μιας κοινής πράξης: την τελευταία κλίση στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης «Γραμμή Ζωής». Είναι η έσχατη τους ελπίδα. Καθώς κι εκεί κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει αληθινά, παραμένουν ως ένα ακόμα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.



Ανεμιστήρας - Fan
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο Άλκης και η Μάχη ζουν στη Δραπετσώνα με τη Λεμονιά, την εντεκάχρονη κόρη τους. Η Λεμονιά είναι ένα πανέξυπνο, πλην όμως εσωστρεφές, παιδί, το οποίο γίνεται συχνά μάρτυρας πολλών καυγάδων στο σπίτι. Για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις περιστάσεις, η μικρή δημιουργεί έναν δικό της κόσμο στον οποίο καταφεύγει συχνά με τη φαντασία της. Σε μια επίσκεψη στο σπίτι των παππούδων της, ανακαλύπτει κρυμμένη στα χαλάσματα ενός οικοπέδου μια χειροβομβίδα. Ένα βράδυ, λοιπόν, που οι γονείς της καυγαδίζουν για πολλοστή φορά, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινά να σκηνοθετεί, υπό την απειλή της χειροβομβίδας, τη σχέση των δικών της από την αρχή, σαν να είναι αυτοί ηθοποιοί κι εκείνη ένας τυραννικός σκηνοθέτης.