"Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" του John Boyne

Ο εννιάχρονος Μπρούνο δεν έχει ιδέα για την Τελική Λύση ή το Ολοκαύτωμα. Δε γνωρίζει για τον εφιάλτη που ζουν οι λαοί της Ευρώπης εξαιτίας της χώρας του. Το μόνο που ξέρει είναι ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει από το άνετο σπίτι του στο Βερολίνο σ’ ένα οίκημα σε μια απομονωμένη περιοχή όπου δεν έχει τίποτε να κάνει και κανέναν για να παίξει. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Σμούελ, ένα αγόρι που ζει στην άλλη μεριά του συρματοπλέγματος και που, όπως κι άλλοι άνθρωποι εκεί, φορά μια στολή σαν ριγέ πιτζάμα. Η φιλία του Μπρούνο με τον Σμούελ θα τον οδηγήσει από την αθωότητα σε μια σκληρή αποκάλυψη και θα τον αναγκάσει να γίνει άθελά του μέρος μιας αποτρόπαιας κατάστασης.




"Ψηφιακό οχυρό" του Dan Brown

Όταν ο ανίκητος υπολογιστής της NSA (Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας) των ΗΠΑ, που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα πάντα, αδυνατεί να σπάσει έναν μυστηριώδη κωδικό, η Σούζαν Φλέτσερ, η ιδιοφυής και όμορφη αποκρυπτογράφος της υπηρεσίας, καλείται να αναλάβει την υπόθεση. Αυτό που ανακαλύπτει τρομάζει τους έχοντες την εξουσία. Η NSA είναι σε ομηρία… όχι από όπλα ή βόμβες αλλά από έναν κωδικό τόσο περίπλοκο που θα μπορούσε να την καταστρέψει. Εγκλωβισμένη σε μια καταιγίδα από μυστικά και ψέματα, η Φλέτσερ αγωνίζεται να σώσει την υπηρεσία. Προδομένη από τους πάντες, παλεύει όχι μόνο για την πατρίδα της αλλά και για την ίδια της τη ζωή. Πρόκειται για μια μάχη επιβίωσης, ένα στοίχημα να καταστρέψει το δημιούργημα ενός μεγαλοφυούς νου που απειλεί να εξαλείψει την ισορροπία των δυνάμεων του κόσμου… Για πάντα.
Σύγχρονο και γεμάτο μυστικά περί κατασκοπίας, το ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΧΥΡΟ μεταφέρει τον αναγνώστη στα έγκατα της πιο ισχυρής υπηρεσίας πληροφοριών του κόσμου, της NSA των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός οργανισμού που μέχρι τώρα λιγότερο από το 3% των Αμερικανών γνώριζε την ύπαρξή του.

"Piece of cake" του Άκη Πετρετζίκη

Blisscakes, cloudcakes, sparkcakes, worldcakes… Για μένα όλα είναι κέικ. Και είναι όλα υπέροχα.
Ένα βιβλίο με 120 συναρπαστικές, πρωτότυπες, γλυκιές συνταγές για κέικ, που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, όποιες κι αν είναι οι αγαπημένες του γεύσεις. Μια έκδοση που συγκεντρώνει τη δουλειά ετών και την επιθυμία μου να σας προσφέρω πραγματικά το καλύτερο. ~ Άκης Πετρετζίκης
Με τις 120 καλύτερες συνταγές για κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη, η απόλαυση γίνεται… piece of cake*!
*piece of cake (αγγλική έκφραση) = κομμάτι κέικ (κυριολεκτικά), πανεύκολο (μεταφορικά)