"Γραμμή αίματος" του Michael Connelly

Αν υπάρχουν κληρονόμοι ίσως κινδυνέψουν ζωές. Αυτά τα λόγια αντηχούν στο μυαλό του Χάρι Μπος την ώρα που βγάζει ένα σημειωματάριο από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του.
Ο εκκεντρικός μεγιστάνας από τη Νότια Καλιφόρνια, καθισμένος στο γραφείο του, αποκαλύπτει ότι πριν από πολλά χρόνια είχε ερωτευτεί μια ανήλικη Μεξικανή. Όταν έμεινε έγκυος, εξαφανίστηκε για πάντα. Σε όλη τη ζωή του αναρωτιόταν αν είχε φέρει στον κόσμο το παιδί τους… Ο Μπος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί και ο μοναδικός που μπορεί να παίξει επικίνδυνα...
Ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ αρχίζει την έρευνα. Μια αυτοκτονία και η πτώση ενός ελικοπτέρου με πέντε επιβάτες στον πόλεμο του Βιετνάμ ξετυλίγουν το νήμα αυτής της παράξενης ιστορίας.
Την ίδια στιγμή, τέσσερις βιασμοί με θύματα γυναίκες σε γόνιμες μέρες είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αφήσει στα χέρια της τοπικής αστυνομίας.
Μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, ο Χάρι Μπος ξέρει ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν φόνο για οποιονδήποτε λόγο ή και για κανέναν λόγο.

"Αδιέξοδο" του Jorn Lier Horst

Σημειωμένα χαρτονομίσματα κι ένα περίστροφο. Τα αποτυπώματα δείχνουν τον ένοχο. Ο Βίλιαμ Βίστιν έχει τις αμφιβολίες του. Οι έρευνες οδηγούνται σε αδιέξοδο… Κατεβαίνει στο υπόγειο. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και πνιγηρή. Το τεράστιο σκουριασμένο χρηματοκιβώτιο του παππού της είναι κλειδωμένο.
Η Σοφίε Λουν δεν είναι σίγουρη πως θέλει να δει το περιεχόμενό του.
Ο διαβόητος λαθρέμπορος ναρκωτικών Φρανκ Μαντ πέθανε τον χειμώνα που πέρασε, αφήνοντας κληρονομιά αυτό το ερειπωμένο σπίτι. Σίγουρα κάτι ύποπτο κρύβεται εκεί μέσα…
Την ίδια εποχή εξαφανίζεται μυστηριωδώς ένας οδηγός ταξί, ενώ έξι μήνες μετά μια νεαρή κοπέλα δολοφονείται με δύο σφαίρες.
Αναπάντεχα, μια σημαντική μαρτυρία στρέφει τις υποψίες σε έναν σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, και όλοι είναι πρόθυμοι να αρπάξουν αυτή τη λύση, ακόμα κι αν δεν ταιριάζει απόλυτα με τα γεγονότα. Όλοι εκτός από τον επιθεωρητή Βίστιν…

"Το θηρίο στο πιάνο" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956.
Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Ο Βέρνον Ντέιρ είναι ένας ευαίσθητος, κορυφαίος μουσικός, μια μεγαλοφυΐα. Αλλά είναι μεγάλο το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για το ταλέντο του, και ιδίως αυτό που πρέπει να πληρώσουν οι συγγενείς του και οι δύο γυναίκες της ζωής του. Η προφυλαγμένη, περίκλειστη παιδική ηλικία του στο σπίτι που τόσο λατρεύει δεν προετοίμασε τον Βέρνον για τη σκληρή πραγματικότητα της ενήλικης ζωής και, προκειμένου να συνθέσει το κορυφαίο αριστούργημα της ζωής του, πρέπει να προβεί σε μια κρίσιμη απόφαση δίχως χρόνο να υπολογίσει τις συνέπειες.
Το Θηρίο στο Πιάνο αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού συνθέτη που σκοτώνεται, υποτίθεται, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ο οποίος επινοεί εκ νέου την ταυτότητά του.

"Ανοιξιάτικη απουσία" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956. Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στην κόρη της στο Ιράκ, η Τζόαν Σκάνταμορ βρίσκεται, όλως αιφνιδίως, μόνη κι αποκλεισμένη σ’ έναν απομονωμένο ξενώνα λόγω πλημμύρας στον σιδηρόδρομο.
Η αιφνίδια αυτή μοναξιά εξωθεί την Τζόαν σε μια ανασκόπηση της ζωής της για πρώτη φορά. Βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές απ’ τις αλήθειες που τη σημάδεψαν και επανεξετάζει, με οδύνη, τη συμπεριφορά της, τις σχέσεις και τα πεπραγμένα της και νιώθει ολοένα και πιο αμήχανα απέναντι στο πρόσωπο που της αποκαλύπτεται…
Η Ανοιξιάτικη Απουσία είναι ένα μυθιστόρημα ψυχολογικής ενδοσκόπησης, όπου η ηρωίδα συναντά ξανά τον εαυτό της, χωρίς να τον αναγνωρίζει, και αφουγκράζεται τις άγνωστες πτυχές του.

"Το κουνελάκι άκουγε" της Cori Doerrfeld

Μια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια…
Ο μικρός Άλκης ήταν πολύ στενοχωρημένος.
Μόλις διαλύθηκε το αγαπημένο του παιχνίδι.
Τα ζωάκια ήθελαν να βοηθήσουν το αγοράκι,
αλλά εκείνο δεν μιλούσε σε κανένα.
Ώσπου το κουνελάκι πλησίασε και μόνο άκουγε…







"Η πύλη των φιλοσόφων" του Robert Zimmer

Από την Πολιτεία του Πλάτωνα στην Κριτική του Καθαρού Λόγου του Καντ, 16 έργα που καθόρισαν την ιστορία της φιλοσοφίας Μια σύντομη ξενάγηση σε δεκαέξι από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της φιλοσοφίας, που ξεκινά από την Πολιτεία του Πλάτωνα και φτάνει μέχρι και τον 20ό αιώνα, με ενδεικτικούς ενδιάμεσους σταθμούς τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι, τον Κόσμο ως Βούληση και ως Παράσταση του Σοπενχάουερ, το Τάδε έφη Ζαρατούστρα του Νίτσε, το Κεφάλαιο του Μαρξ κ.ά.
Κάθε κεφάλαιο παρέχει πρόσβαση σε ένα μείζον φιλοσοφικό έργο και περιλαμβάνει μια εμπεριστατωμένη προσέγγισή του, αλλά και σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του συγγραφέα και για τις φιλοσοφικές του θέσεις — πάντα στο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής κατά την οποία γράφτηκαν τα έργα.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος, γραμμένο σε γλώσσα εύληπτη. Ένα φιλοσοφικό οδοιπορικό, για το οποίο ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να έχει στις αποσκευές του κανέναν ιδιαίτερο εξοπλισμό και καμία προηγούμενη εξοικείωση. Μια πύλη που οδηγεί στον κόσμο των μεγάλων φιλοσόφων.

"Μυστική διαθήκη" της Ελένης Γαληνού

Η μοίρα, σε μια σπάνια έμπνευσή της, οδηγεί τους ήρωες σε ανεξερεύνητα μονοπάτια κι ο έρωτας υφαίνει τους δικούς του δεσμούς, μιλώντας μια γλώσσα που μόνο εκείνος γνωρίζει.
Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει σε μια κρύπτη του σπιτιού της ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες.
Η Ελίζα και η Κωνσταντίνα ξεκινούν μια μυστηριώδη αναζήτηση, που τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία και αλλόκοτους αστικούς θρύλους. Ίντριγκες, γρίφοι, αινιγματικά κτίρια της πρωτεύουσας, εκκλησίες με μυστικά περάσματα κι ένας λαβύρινθος από σήραγγες της υπόγειας Αθήνας ξανοίγεται μπροστά τους.
Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται...
Μόνο η γιαγιά Ελίζα γνωρίζει την ανατρεπτική αλήθεια, όμως…
Τι κρύβει η Μυστική Διαθήκη που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί;
Ένα μυθιστόρημα όπου φαντασία, ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συναντιούνται αναπάντεχα στο ίδιο σταυροδρόμι.

"Γιατί είμαστε όλοι ξεχωριστοί; - Τα παιδιά μαθαίνουν για τη διαφορετικότητα" της Jullian Roberts

Στη φύση, το ουράνιο τόξο είναι όμορφο επειδή έχει τόσα διαφορετικά χρώματα!
Όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουμε στα παιδιά για τις φυσικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί να δυσκολευτούμε μη γνωρίζοντας από πού ακριβώς να ξεκινήσουμε.
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει με κατανοητό τρόπο τη διαφορετικότητα, διδάσκοντας στα παιδιά πώς να σέβονται τις διαφορές των ανθρώπων.

"Γιατί άλλαξε η οικογένειά μου; - Τα παιδιά μαθαίνουν για τον χωρισμό των γονιών" της Jullian Roberts

Το μόνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά!
Τα μικρά παιδιά συχνά κατηγορούν τους εαυτούς τους ή είναι αβέβαια για τη θέση τους μέσα στην οικογένεια όταν οι γονείς χωρίζουν. Το βιβλίο αυτό δίνει απλές εξηγήσεις για τις αλλαγές της οικογένειας και καθησυχάζει τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να μιλήσουν γι’ αυτό που νιώθουν.



"Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο" της Antonella Abbatiello

Όλα τα ζώα έχουν συγκεντρωθεί στο δάσος και συζητούν ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο:
να έχουν προβοσκίδα σαν τον ελέφαντα, αγκάθια σαν τον σκαντζόχοιρο ή μήπως μακρύ λαιμό σαν την καμηλοπάρδαλη;
Κάθε ζωάκι πιστεύει πως το δικό του χαρακτηριστικό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο που όλοι πρέπει να έχουν.
Μα όταν τα παιδιά ξεδιπλώσουν τις σελίδες και δουν όλα τα ζώα με αγκάθια, προβοσκίδες ή μακρύ λαιμό σαν της καμηλοπάρδαλης, θα ανακαλύψουν πως για το καθένα το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η διαφορετικότητά του.
Αυτό είναι που κάνει κάθε ζωάκι μοναδικό και απαραίτητο στο δάσος!
Μαζί με τα ζωάκια του δάσους και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, κάθε παιδί ανακαλύπτει ότι είναι μοναδικό!

"Οι πέντε κλέφτες της ευτυχίας" του John Izzo

Η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση, για καθέναν από εμάς και για την ανθρωπότητα συνολικά.
Ο John Izzo υποστηρίζει ότι πέντε τρόποι σκέψης είναι οι «κλέφτες» που ληστεύουν την ευτυχία για την οποία όλοι προοριζόμαστε από φυσική προδιάθεση: οι «κλέφτες» του Ελέγχου, της Κατανάλωσης, της Έπαρσης, της Ευκολίας και του Φθόνου.
Ο συγγραφέας συνειδητοποίησε την ύπαρξή τους, καθώς αναζητούσε την αληθινή πηγή ευτυχίας στις Άνδεις του Περού, μελετώντας πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο αλλά και αντλώντας από τις επιστημονικές έρευνες της ψυχολογίας.
Στο εμπνευσμένο αυτό βιβλίο βλέπουμε πώς μεταμφιέζονται αυτοί οι «κλέφτες», ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να εισχωρήσουν στην καρδιά μας, αλλά και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ίδιοι κλέφτες προσωπικής ευτυχίας καταστρέφουν ταυτόχρονα και την κοινωνία.
Ένα στοχαστικό ανάγνωσμα που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να υπερασπιστούμε την ευτυχία, που είναι ο φυσικός μας προορισμός, δημιουργώντας παράλληλα έναν κόσμο που όλοι θέλουμε να ζήσουμε.