A quiet place - Ένα ήσυχο μέρος
Τρόμου
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος...



Tesnota - Οι δικοί μου άνθρωποι
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
1998, Ναλτσίκ, Βόρειος Καύκασος, Ρωσία. Η 24χρονη Ilana εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της, ώστε να τα βγάλουν πέρα. Ένα απόγευμα, η πολυμελής οικογένεια και οι φίλοι της μαζεύονται για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρότερου αδελφού της, David. Αργότερα, το νεαρό ζευγάρι απάγεται, και καταφτάνει απαίτηση για λύτρα. Σε μια τέτοια εγκλωβισμένη εβραϊκή κοινωνία, το ανακάτεμα της αστυνομίας δεν τίθεται. Πώς θα μαζέψει η οικογένεια τα χρήματα για να σώσουν τον David; Η Ilana και οι γονείς της, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, θα φτάσουν ακόμα και στα άκρα αν χρειαστεί, παρότι ρισκάρουν και τον ίδιο τους τον εαυτό.



A wrinkle in time - Πτυχή στο χρόνο
Φαντασίας
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Η Meg Murry είναι μια συνηθισμένη μαθήτρια του δημοτικού, η οποία παλεύει με θέματα αυτοεκτίμησης και θέλει απλώς να ταιριάζει με τους υπόλοιπους. Κόρη δύο καταξιωμένων φυσικών, είναι πανέξυπνη και προικισμένη, όπως είναι άλλωστε και ο αδερφός της, ο Charles Wallace – η Meg όμως δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τα ταλέντα της. Τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά πολύπλοκα όταν ο μπαμπάς της εξαφανίζεται, αφήνοντας την Meg και τη μαμά της με ραγισμένη καρδιά. Ο Charles Wallace συστήνει τη Meg και το συμμαθητή της, Calvin, σε τρία ουράνια πλάσματα (Mrs. Which, Mrs. Whatsit και Mrs. Who) που ήρθαν στη Γη για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του κύριου Murry και όλοι μαζί ξεκινούν ένα απερίγραπτο ταξίδι. Ταξιδεύοντας μέσω μιας πτύχωσης του χρόνου που λέγεται tessering, μεταφέρονται σε κόσμους πέρα από τη φαντασία τους όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν μια καταχθόνια δύναμη. Για να καταφέρουν να επιστρέψουν στη Γη, η Meg πρέπει να αντιμετωπίσει το σκοτάδι μέσα της για να τιθασεύσει τη δύναμη που χρειάζεται και να νικήσει το έρεβος που ετοιμάζεται να καταπιεί το Σύμπαν.