Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Στο φως της ημέρας η λαίδη Τζορτζιάνα είναι μια τέλεια αριστοκράτισσα. Ένα κρυφό σκάνδαλο όμως την έχει οδηγήσει στα πιο σκοτεινά σοκάκια του Λονδίνου. Τις νύχτες φορά το κρυφό προσωπείο της και κατεβαίνει τα σκαλιά της πιο αμαρτωλής χαρτοπαικτικής λέσχης. Συσσωρεύει μυστικά των πιο ισχυρών ανδρών και γυναικών του Λονδίνου. Κάθε εμπιστευτική πληροφορία, που δίνεται δωρεάν σε αντάλλαγμα για την κάρτα μέλους της λέσχης, είναι πηγή δύναμης.
Ευφυής, ισχυρός και επικίνδυνα ωραίος, ο Ντάνκαν Γουέστ γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που τυλίγει τη λαίδη Τζορτζιάνα και προσπαθεί να αποκαλύψει το άγνωστο παρελθόν της. Η επιρροή που ασκεί επάνω της γίνεται έρωτας και μαζί με αυτόν έρχεται ο κίνδυνος. Κι αυτό εκείνη το γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα…
Η διάσημη συγγραφέας Sarah MacLean αποκαλύπτει την ταυτότητα του Έκπτωτου Άγγελου στο τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς Γοητευτικοί Τυχοδιώκτες.

Προσωπική άποψη:
Είναι αρκετή ώρα που στέκομαι μπροστά στο πληκτρολόγιό μου και δεν ξέρω από που ν' αρχίσω. Είναι πολλές οι σκέψεις που περνάνε απ' το μυαλό μου, ακόμα περισσότερα αυτά που θέλω να πω, αλλά βαθιά μέσα μου ξέρω πως δεν πρέπει να το κάνω γιατί, τότε, θα καταστρέψω ένα μέρος της μαγείας της αποκάλυψης που πρέπει να κάνετε μόνοι σας, έστω κι αν αυτή καθυστερεί λίγο περισσότερο απ' όσο, πιθανότατα, θα 'πρεπε. Ο λόγος, φυσικά, για το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "Γοητευτικοί τυχοδιώκτες" της Sarah MacLean, που είναι και η αγαπημένη μου, μέχρι στιγμής, συγγραφέας των εκδόσεων Elxis.

Ο πρόλογος του βιβλίου ξεκινάει πολύ γλυκά και τρυφερά, αντιπροσωπεύοντας όλα αυτά που είναι μία γυναίκα στο μεταίχμιο της εφηβείας και της ενήλικης ζωής. Συναισθήματα που δεν έχουν προλάβει ν' αλλοιωθούν από τις πικρές αλήθειες της ζωής. Όμως, πρόκειται γι' αλήθειες που δεν μπορείς ν' αποφύγεις για πάντα, και που η κοινωνία η ίδια -ειδικά της εποχής εκείνης- θα φροντίσει να σου διδάξει με τους χειρότερους τρόπους, ακόμα κι ακυρώνοντάς σε ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα, ως ψυχή, επειδή μπορεί να έκανες μια λάθος επιλογή, ή, έστω, μια επιλογή που να μην ήταν η ιδανική, επειδή οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και, συνήθως, έχουν πολλά πρόσωπα που δεν είναι σίγουρο πως πάντα θα στα δείξουν στο σωστό χρόνο, πριν φτάσεις στη στιγμή εκείνη που θα κάνεις μαζί τους την υπέρβαση.

Μετά τον πρόλογο αυτόν, λοιπόν, που από τα ουράνια μάς ρίχνει στην Κόλαση, μεταφερόμαστε δέκα χρόνια αργότερα, με την Τζορτζιάνα, την πρωταγωνίστριά μας, να έχει γίνει σκληρή, αδυσώπητη, μια ισχυρή γυναίκα που ξέρει -ή νομίζει πως ξέρει- τι θέλει και πως, όχι να το διεκδικήσει, αλλά να το αποκτήσει και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της. Μέχρι που η ζωή ξαναφέρνει στο δρόμο της τον έρωτα, ένα συναίσθημα που είχε θάψει βαθιά μέσα της απ' όταν προδόθηκε απ' αυτό, ο οποίος την προσκαλεί, και την προκαλεί, ν' αλλάξει, τα μαλακώσει, να δώσει δεύτερες ευκαιρίες ακόμα και σε πράγματα που δεν πίστευε πως μπορεί να την αξίζουν. Κι εδώ είναι που ξεδιπλώνεται το "παιχνίδι" της διττής προσωπικότητας, των πολλαπλών προσώπων που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς, της προσπάθειάς μας ν' ανέβουμε και πάλι ψηλά ενώ κάποτε ξεπέσαμε.

Όσοι έχουν διαβάσει το τρίτο βιβλίο της σειράς ήδη γνωρίζουν ποια είναι η Τζορτζιάνα, όχι με πολλές λεπτομέρειες, αλλά τόσο ώστε να έχουν μια εικόνα για το παρελθόν της, για την ιστορία της που την σημάδεψε και την καθόρισε. Είναι καιρός, λοιπόν, να γνωρίσετε και τον Ντάνκαν, τον άντρα αυτόν στον οποίο θ' άξιζε να δώσει μία ευκαιρία η κάθε γυναίκα, όχι επειδή θα προσπαθούσε να την αλλάξει κάνοντάς την καλύτερη, αλλά επειδή θα την αγκάλιαζε με όλο το φως και το σκοτάδι που αυτή μπορεί να κρύβει μέσα της. Λίγο αργό στην εξέλιξή του, αλλά με έντονες στιγμές, αρκετές ανατροπές, παθιασμένα και ρεαλιστικά συναισθήματα, διαλόγους γεμάτους ένταση και αποκαλύψεις που σε αφήνουν έκπληκτο, κυρίως λόγω του πόσο καλά δουλεμένες είναι στην ανάπτυξή τους μέχρι να φτάσουν στην κορύφωση, το φινάλε αυτό ρίχνει αυλαία σε μια αγαπημένη σειρά με τον καλύτερο τρόπο.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Sarah MacLean
Μεταφραστής: Καλλιοντζή Αναστασία
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 528
ISBN: 978-618-5229-39-9