"Όταν βρέχει ζωντανεύουν τα αγάλματα" της Μαρίνας Αργυροπούλου

«Κάποτε θα συναντήσουμε τους ανθρώπους μας κι εκείνοι θα μας θέλουν δίπλα τους. Θα λένε με καμάρι ότι είμαστε οι άνθρωποί τους και θα μας θέλουν δίπλα τους. Θα είναι περήφανοι για μας, θα μας χαμογελούν και θα μας θέλουν δίπλα τους. Δεν θα είμαστε ποτέ πια ανεπιθύμητοι. Θα μας αγαπάνε όλοι. Θα μας παίρνουν αγκαλιά και δεν θα φοβούνται ότι θα τους ξοδέψουμε τα χέρια. Δεν θα έχει σημασία αν δεν παίζουμε βιολί· εμείς θα το γρατζουνάμε και θα μας αγαπάνε όλοι. Θα πενθούμε άνετα. Κανείς δεν θα μας απαγορεύει να πενθούμε για τους ανθρώπους που αγαπήσαμε· εκείνοι έμειναν πίσω στη Γη να ποτίζουν τις λεμονιές. Κάποιος πρέπει να ποτίζει τις λεμονιές. Θα αλλάζουμε σπίτια. Συνέχεια. Και στα καινούργια μας σπίτια θα έρχονται μόνο εκείνοι που μας αγαπάνε. Αν έρθει κάποιος και μας πληγώσει, εμείς θ’ αλλάξουμε σπίτι. Ξανά και ξανά. Για να μην έχουμε πια αναμνήσεις. Αχ! Να μην έχουμε πια αναμνήσεις».
Ένα μυθιστόρημα για τις εμμονές των ανθρώπων με άλλους ανθρώπους. Για την αγωνία της διατήρησης της παιδικής ηλικίας. Και για τα αγάλματα που είναι παντού στη Ρώμη. Και μας κοιτάνε.

"Αγάπα αν τολμάς" της Γιώτας Σούσουλα

Η Γιώτα Σούσουλα αντλεί την έμπνευσή της από συνθήματα στους τοίχους και γράφει άρθρα που βασίζονται στη γνώση και στις εμπειρίες της μέχρι τώρα διαδρομής της. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα τόξο θετικής ενέργειας μιλώντας για την αγάπη, τον έρωτα, την πολύπαθη ευτυχία, τα δώρα της κατάθλιψης, την ξεχασμένη πληρότητα, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους αλλά και για τη σχέση με τον εαυτό μας. Ένα βιβλίο για όλους εκείνους που νοιάζονται για την ελευθερία στη σκέψη, την ενότητα στις σχέσεις, τη χαρά στη ζωή, την ειρήνη στον πλανήτη, την ανιδιοτελή προσφορά και τη σύνδεση με τη ζωή. Είναι για όλους εκείνους που κρατούν το πνεύμα τους άγρυπνο, τον νου τους φιλέρευνο και την καρδιά τους πύρινη.
Αγάπα αν τολμάς. Η ζωή είναι μια υπέροχη περιπέτεια, και η κορυφαία στιγμή της είναι όταν κατανοείς τον σκοπό της πολύτιμης ύπαρξής σου, αντιλαμβάνεσαι τις απεριόριστες δυνατότητές σου και έρχεσαι πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό.
Αγάπα αν τολμάς και τότε θα βρεθείς μεμιάς στον πυρήνα της αιωνιότητας.

"Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο" της Βάνας Μαυρίδου

Ο Νέλο, ένα μικρό αγόρι που δεν έχει πολλούς φίλους, αντιμετωπίζει τη μοναχικότητά του μέσα από τη ζωγραφική. Ένα αναπάντεχο γεγονός θα τον βοηθήσει να νιώσει αυτοπεποίθηση και να ξεχωρίσει μέσα από το μοναδικό ταλέντο, που μέχρι τότε δεν ήξερε ότι έκρυβε μέσα του.
Μια ιστορία για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που δυσκολεύονται να πιστέψουν στον εαυτό τους και χρειάζονται κάποιον ή κάτι για να τα παρακινήσει.