Τα «Αιχμηρά αντικείμενα», το συγγραφικό ντεμπούτο της Gillian Flynn, του κοριτσιού που τάραξε τα νερά της αστυνομικής λογοτεχνίας, έγινε τηλεοπτική σειρά την οποία αναμένουμε με αγωνία.
 
Η νέα καθηλωτική σειρά μυστηρίου του HBO «Αιχμηρά αντικείμενα» («Sharp Objects») κάνει πρεμιέρα στην Αμερική την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018, ενώ ταυτόχρονα θα προβληθεί και στην Ελλάδα (με ελληνικούς υπότιτλους) από τα κανάλια της Novacinema. Η σειρά, που βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της αμερικανίδας Gillian Flynn (στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση της Γωγώς Αρβανίτη) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου έπειτα από έναν κύκλο οκτώ επεισοδίων, φιλοδοξεί να γίνει το τηλεοπτικό γεγονός του καλοκαιριού, καθώς συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους σταρ και δημιουργούς του Χόλιγουντ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο υποψήφιος για Όσκαρ («Dallas Buyers Club») Jean-Marc Vallée, σκηνοθέτης της επιτυχημένης και πολυβραβευμένης σειράς «Big Little Lies», ενώ την κεντρική ηρωίδα υποδύεται η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ Amy Adams. Ανάμεσά τους η υποψήφια για Όσκαρ Patricia Clarkson και οι Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins, Matt Craven, ενώ η Gillian Flynn μαζί με τη βραβευμένη δημιουργό Marti Noxon συνυπογράφουν το σενάριο.


Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την ψυχολογικά ασταθή δημοσιογράφο Καμίλ Πρίκερ (Amy Adams), η οποία επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.

Η Gillian Flynn, ένα από τα πιο καυτά και πολυσυζητημένα σήμερα ονόματα στον χώρο του αστυνομικού, στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger, καθώς και διθυραμβικές κριτικές. Από τις πρώτες του σελίδες, το μυθιστόρημά της δείχνει να ανατρέπει τα κλισέ της αστυνομικής λογοτεχνίας. Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στον λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του θρυλικού Στίβεν Κινγκ: «Θα ήταν άδικο να χαρακτηρίσω το πρώτο μυθιστόρημα της Gillian Flynn απλώς φανταστικό. Έχω περίπου τριάντα χρόνια να διαβάσω τόσο ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ».


Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική διασκευή, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια σειρά που διατηρεί την εξαιρετική, σκοτεινή ατμόσφαιρα του βιβλίου της Flynn και ήδη με το teaser της έχει εξάψει την περιέργεια κοινού και ειδικών που την περιμένουν με ανυπομονησία. Παρακολουθήστε το trailer.

«Κρίνοντας από το πρώτο επεισόδιο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα “Αιχμηρά αντικείμενα” κάνουν τη μαυρίλα του “Big Little Lies” να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι».
TV Guide

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης Jean-Marc Vallée δήλωσε σχετικά: «Είναι συναρπαστικό το πώς μπορούμε να βρούμε την ομορφιά σε μέρη που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Το πώς το σκοτάδι πολλές φορές μπορεί να γίνει γοητευτικό, παρήγορο. Αυτό μου συνέβη όταν διάβασα το μυθιστόρημα της Gillian. Με συνεπήρε ο τρόπος σκέψης της Καμίλ. Άρχισα να ερωτεύομαι αυτόν τον χαρακτήρα. Ποτέ δεν γνώρισα, ποτέ δεν είδα ή άκουσα κάτι παρόμοιο μέχρι τότε. Εντυπωσιάστηκα από την εμμονή της με τις λέξεις, τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιούσε για να ορίσει, να ερμηνεύσει τον εαυτό της, να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να προκαλέσει κακό, τον τρόπο με τον οποίο περιέγραφε τον κόσμο γύρω της, τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε για τον εαυτό της, τις πληγές της και τις ατέλειές της. Πόσο αυθεντική φωνή, πόσο ακατέργαστη, τόσο σκοτεινή αλλά και τόσο ειλικρινής και ευάλωτη. Αυτή είναι η ομορφιά της Καμίλ Πρίκερ και της Amy Adams. Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός που ήμουν μάρτυρας της καταπληκτικής δουλειάς μιας ηθοποιού η οποία τόλμησε να παίξει στο σκοτάδι, χωρίς κάποιο δίχτυ ασφαλείας».

Παρακολουθήστε ΕΔΩ συνέντευξη της Gillian Flynn με την Amy Adams με αφορμή τη σειρά.

Για να κάνετε την αναμονή έως τις 8 Ιουλίου πιο υποφερτή και να αρχίσετε να μπαίνετε στο κλίμα, το ΗΒΟ προτείνει να δείτε τη σειρά «Big Little Lies» του ίδιου σκηνοθέτη αλλά και τις σειρές «True Detective» και «Six Feet Under». Εμείς πάλι σας προτείνουμε να διαβάσετε το βιβλίο της Gillian Flynn, όπως επίσης και τα επόμενα δικά της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Σκοτεινός τόπος, Το κορίτσι που εξαφανίστηκε), και να πάρετε μέρος στον Μίνι Μαραθώνιο Ανάγνωσης που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου, για να κερδίσετε πολλά βιβλία.