Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
προσεδαφιζόμαστε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
για ένα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο!

Χρώματα, σχήματα, παιχνίδια, μουσικές… Βάλτε τα μαζί και ανακατέψτε τα με πολλή φαντασία και πολλά χαμόγελα! Τι άλλο; Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και μία μεγάλη δόση χαράς και ξεγνοιασιάς, μπορεί και δύο, κι έτοιμη η συνταγή! Τι φτιάχνουν όλα αυτά; Μα φυσικά, τον πλανήτη των παιδιών, τον Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη!

Το Σαββατοκύριακο
15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι και πριν ξεκινήσει για τα καλά η σχολική χρονιά, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές διασκεδαστικές ώρες ανεμελιάς στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).



Αθλητικές δραστηριότητες για όλους, συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια δημιουργικής μάθησης με πολλές διαφορετικές θεματικές για όλα τα γούστα, τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, διαδραστικές εκθέσεις, λαχταριστά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, food corner, εργαστήρια χορού, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και performances, ένα Meet Market ειδικά αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, baby room, τσίρκο, bubble show, μαγικά, κρουστά, τραμπολίνο, τοίχοι αναρρίχησης, κυνήγι θησαυρού, παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, βιβλία, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις για γονείς και πολλές πολλές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει ο Πλανήτης Τεχνόπολη!
Ταξιδέψτε στον πολύχρωμο πλανήτη της Τεχνόπολης, παρακολουθώντας το βίντεο ΕΔΩ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δεν μπορούν να λείπουν από αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών. Σας περιμένουμε λοιπόν στο stand μας, για να ξεφυλλίσετε τα βιβλία που σας ταιριάζουν και για να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

  • Στις 11.00π.μ., με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Τα τέρατα των ωκεανών, τα παιδιά αναλαμβάνουν μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσουν τον κόσμο σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.
    Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
     
  • Στη 13.00μ.μ., η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μάς προσκαλεί να ταξιδέψουμε Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, να ακούσουμε τι συμβαίνει εκεί να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε.
    Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
     
  • Στις 19.00μ.μ., η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου αφηγείται τις περιπέτειες των δύο κολλητών φίλων, του Πίκο και της Λόλας, και μας καλεί να τους γνωρίσουμε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε μαζί τους σχέδια.
    Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Οι εκδηλώσεις για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο Μηχανουργείο, ενώ η ομιλία του Νίκου Σιδέρη στο Νέο Υδαταέριο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη, που διοργανώνεται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ, θέλει να αγκαλιάσει την οικογένεια και το παιδί, να κάνει τη γνώση παιχνίδι, τον πολιτισμό έμπνευση, το ευ ζην κομμάτι της καθημερινής ζωής. Να γίνει ένας θεσμός, φιλόξενος και προσιτός για κάθε παιδί, να καλλιεργήσει τη φαντασία, τον σεβασμό, τη δημιουργικότητα, τη συνύπαρξη, την αγάπη και να ταξιδέψει τους γονείς πίσω στην παιδική τους ηλικία. Άλλωστε, «όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα, αλλά λίγοι το θυμούνται».

Εάν θέλετε να έχετε από πριν προετοιμάσει το ταξίδι σας στον Π100, προσγειωθείτε ΕΔΩ, κάντε διασκεδαστικές βόλτες από πλανήτη σε πλανήτη και αφήστε τις λέξεις να λύσουν όλες σας τις απορίες!
Περιηγηθείτε επίσης στο site του φεστιβάλ, όπου θα βρείτε και τις τιμές των εισιτηρίων.

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ
Σάββατο - Κυριακή: 11:00π.μ. - 22:00μ.μ.

#Π100: Αυτόν τον Σεπτέμβριο προσγειωνόμαστε στον Πλανήτη Τεχνόπολη
και απογειώνουμε τη φαντασία μας!